Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Despre clubul nostru

acum 6 ani 10 luni #2078 de ex_admin
Clubul alpin Floarea de Colț București a fost înființat în 1977 de EMILIAN CRISTEA - alpinist, maestru emerit al sportului. A escaladat, între altele, Fisura Albastră din Bucegi. Publicist si autor al unor valoroase carți de turism. Primul instructor de cațărare modernă al vânatorilor de munte.

VASILE CIOBĂNIȚA (9 noiembrie 1947 - 1 ianuarie 2012), președinte al clubului, a fost un un om care a marcat iremediabil viața atât a multor iubitori ai muntelui cât și a radioamatorilor - dânsul fiind și secretar al Federației Române de Radioamatorism, cu numărul de cod YO3APG. Un om de mare caracter, o enciclopedie in toate domeniile, o memorie fara egal. Mereu cu zâmbetul pe buze. "Pentru fiecare este loc sub soare" - era una din vorbele lui memorabile.

În momentul de față, clubul nostru are membri în majoritate din București, doar câțiva sunt din Ploiești și Brașov. Facem ture montane sau plimbări în fiecare weekend - cu trenul pe Valea Prahovei (vezi detalii mai jos) sau cu autocarul (vezi Planificari ture )

Sediul pentru conferințe bilunare: Universitatea Populară Bucureşti, sala Brătianu, str Biserica Amzei nr. 7-9, sect 1, București

Ture la munte săptămânale - plecări în fiecare sâmbăta, din Gara de Nord, cu trenul Regio 3001, întâlnire la primele două vagoane.


Dacă iubeşti muntele şi vrei să ieşi în weekend la o tură, sau la o plimbare în sălbăticia Bucegilor, te aşteptăm în fiecare sâmbăta, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:00, la primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi şi mantaua de ploaie. Te aşteptăm cu drag la o tură pe potecile mai puţin cunoscute ale Bucegilor şi împrejurimilor! E o bună ocazie să faci mișcare, să te bucuri de frumusețea naturii și să întâlnești oameni noi. Și e multă distracție în turele noastre, așa că hai în clubul nostru!!!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 9 luni #2104 de medeeamaria
Multumesc ca existati in viata mea! M-am inscris anul trecut in octombrie si am participat la aproape toate sedintele clubului. Am fost in excurii cu trenul, cu autocarul. Mi-au placut foarte mult. O zi buna va doresc!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 11 luni - acum 3 ani 11 luni #2578 de angela
Istoria Clubului nostru pina in prezent o sistematizez in citeva cuvinte (completare la cele de mai sus):

Clubul a fost infiintat in 1977 de un grup de entuziasti in ale muntelui, grupati in jurul lui Emilian Cristea, si la inceput a activat la Casa de Cultura Schiller, ulterior trecind la Universitatea Populara (sau Popular Stiintifica) unde si-a continuat activitatea pina in prezent.
Primul presedinte a fost Emilian Cristea - iata si o poza din colectia mea particulara de amintiri, primita de Dan Vasilescu, prin 1989, de la Vasile Ciobanita.

Un text despre Emilian Cristea gasiti la linkul , preluat dupa Dinu Mititeanu.
De asemenea am gasit cu ceva vreme in urma o colectie de texte (compilatie anonima), pe care am salvat-o, dar care nu mai exista pe net la adresa respectiva. O puteti citi insa, daca doriti, aici .

Clubul a fost condus de Emilian Cristea pina la tragicul accident din noiembrie 1982 in care si-a pierdut viata, dupa care, de catre sotia sa Hedda Cristea impreuna cu un colectiv din care au facut parte: Marieta Radu - Universitatea Populara (sala), Dr Marcian Bleahu (speologie), Gheorghe Epuran (schi), Titi Ruse (alpinism), Vasile Ciobanita (turism montan), Dan Vasilescu (alpinism). Acest colectiv a asigurat conducerea si dupa ce problemele de sanatate au impiedicat-o pe dna Hedda Cristea sa mai exercite functia de presedinte. Dupa 1990, conducerea a fost asigurata de Titi Ruse si apoi de Vasile Ciobanita, care a reusit sa continue traditia clubului si a fost presedinte pina in anul 2012.
Pentru o perioada de circa 6 luni (foarte grele), ne-a ajutat sa ne continuam activitatea Dan Golopentia, iar ulterior, aceasta responsabilitate i-a revenit lui Paul Tavsance. In tot acest timp (dar si anterior), a ajutat la bunul mers al lucrurilor Georgeta Iftode, iar din 2012, Andrei Anghel a asigurat tehnic desfasurarea proiectiilor la sala.

In prezent, turele montane sint conduse de membrii clubului, care doresc sa impartaseasca experienta lor si celorlalti colegi, pe modelul traditional al anilor '80 si ulteriori, cind cei cu experienta alpina/montana, ca Titi Ruse, Vasile Ciobanita, Dan Vasilescu, Doru Vasilescu, Savin Munteanu, Gelu Arghiriade, ne-au condus pe trasee si ne-au invatat sa iubim si sa cunoastem secretele muntilor nostri dragi, in excursiile cu trenul la sfirsit de saptamina sau in tabere organizate, de mai multe zile.
Beneficiem de asemenea de sprijinul colegelor noastre Sanda Miu, Artemiza Covrig si Maria Ciurea, in organizarea unor excursii tematice cu autocarul.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 1 săptămână #2804 de cvali
ei, acum trenul este la 6.20 parca, iar noi suntem in vagonul 2 de obicei.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria