Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

saptamina 15-21 august 2022

21 Aug 2022 10:34 - 29 Aug 2022 05:16 #4366 de angela
saptamina 15-21 august 2022 a fost scris de angela
M-am intors din Fagaras si pun aici tot ce am gasit in cutia mea postala, la rapoarte:
De la Alice, un nou episod din tara minunilor, de data aceasta:
Irlanda, tărâmul de smarald (I)
GRADINILE DOMENIULUI POWERSCOURT
Powerscourt Estate (irlandeză: Eastát Chúirt an Phaoraigh), situat în Enniskerry, districtul Wicklow, Irlanda, este o proprietate mare de țară, care este remarcată pentru casele sale și grădinile amenajate, ocupând astăzi 19 hectare (47 acri). Casa, inițial un castel din secolul al XIII-lea, a fost modificată pe scară largă în timpul secolului al XVIII-lea de către arhitectul german Richard Cassels, începând cu 1731 și terminând în 1741. Un incendiu din 1974 a devastat casa până când a fost renovată în 1996.
În 2011, "Lonely Planet" a nominalizat Powerscourt în „Top Ten Houses in the World”, în timp ce în 2014, "National Geographic" grdinile de la Powerscourt au fost clasate pe locul 3 în World's Top Ten Gardens.
GLENDALOUGH
Aşezarea monhală Glendalough ridicată în secolul al VI-lea de Sf. Kevin, amplasată pe o vale glaciară cu două lacuri într-o zonă splendidă. Am ajuns doar la unul dintre lacuri.
KILKENNY
Kilkenny, capitala medievală a Irlandei, unde am vizitat Castelul Kilkenny, am mers pe celebra Medieval Mile, ce uneşte Castelul de catedrala Sf. Canice şi Turnul Rotund.

alicegherman.blogspot.com/2022/08/irland...l-de-smaralad-i.html

De la Svetlana, 15 august... Italia:
Pe coasta Amalfi, Sentiero dei limoni, între Matori și Minori,de fapt un fel de stradă cu multe trepte, iar pe această potecă poți găsi și smochine și măsline și limonadă.
photos.app.goo.gl/iS9ogS8VxTYgTaCGA

Sentiero degli Dei, poteca zeilor, un traseu pe coasta Amalfitană, care pornește deasupra lui Amalfi, din satul Agerola (se ajunge cu autobuz) și coboară la Positano, sau Praiano. Am ales a doua variantă, fiind mai scurtă, să am timp să ajung înapoi, cu autobuze și vaporașe. Traseul trece și pe lîmgă o manastie, San Domenico. Înainte am încercat să vizitez niște biserici din Atrani, dar nu am prea reușit de atîtea mașini și căldură.
photos.app.goo.gl/ptrTV3Qa794t7qT4A

Un nou Fagaras am eu, de data aceasta solo, in zona Barcaciu-Scara... ca nu s-a gasit nici un amator sa vina cu mine. Pentru detalii cititi textele de la album si la poze:
photos.app.goo.gl/YD9ao2NL7PaWV9mw9

Mihai R a fost pe Valea Alba:
O zi excelentă pentru urcarea unei văi de abrupt! Au fost nori cât să nu ne toropească soarele în urcare pe V. Albă. Încă mai era destulă zăpadă în locul obișnuit pe vale. Aici am încercat trecerea pe sus sau pe lângă zăpadă. Eu am încercat pe sus timp în care Marian ”profesoru neastâmpărat! se bagă pe coborârea pe lângă zăpadă. Alunecă pe stâncă dar cu prezență de spirit întinde mâna stângă și prinde buza zăpezii în timp ce înfige cotul drept în stâncă. Se alege doar cu o mare julitură pe cot. Nu au mai fost decât mici incidente din neatenție pe grohotișul de pe vale (alunecări pe grohotiș sau pietre care se rostogolesc...). Riscurile sunt multiple pe văile de abrupt, condiția fizică bună, mare atenție și prezența de spirit sunt obligatorii! Experiența în abrupt și escaladă - atuuri în plus pentru parcugerea unei văi de abrupt! Așadar lupta nu a fost ușoară, s-a lăsat cu ceva răniți... V. Albă foarte frumoasă și astăzi.
Puțin înainte de intrarea pe Brâna Văii Albe norii s-au ridicat și ne-au dezvăluit frumusețile pereților V. Albe și ale Brâului Mare al Coștilei. După o pauză binemeritată (sus la ieșirea din BVA) parcurgem Brâna Mare a Caraimanului și ne îndreptăm spre coborârea pe Jepii Mari.
Luăm IR-ul CFR de 21:25 spre București. Albumul foto vă va povesti mai mult:

photos.app.goo.gl/kpzG2SWUNtptbbKU9

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 29 Aug 2022 05:16 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Aug 2022 12:54 #4368 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 15-21 august
Sîmbătă 20.08.2022-Busteni-La Pîndă-Intrare Circurile Văii Albe-Refugiul Costila-Busteni. Zi calduroasa ce te indemna sa mergi prin padure pe la umbra copacilor. Intrînd pe Munticel, luăm varianta spre Valea Alba, urmind muchia vaii Albe iar cautarea cu privire a ciupercilor a fost rasplatita pentru citeva dintre noi cu mînătărci si vineciori. Inainte de borna la care poteca se ramifica spre izvorul văii Albe, ne depașește grupul lui Mihai R. si Marian profesorul care se indreptau catre Valea Alba. Noi cele 8, ne intilnim cu Liana, care a venit in urma noastra cu un tren particular, la izvorul catre ref. Costila si continuam poteca dar nu coborim la refugiu ci mergem la stg. in urcare accentuata catre "La Pîndă". Alice si Minerva se vor intoarce dupa prima vale cu bolovani traversata, pentru o plimbare mai relaxanta iar noi urcam pieptis "la firul ierbii" pina "La Pinda". La citiva ml mai jos se contureaza o potecuta catre Circurile Vaii Albe dar cu Liana incercam sa mergem pe poteca veche de La Pînda dar dupa citiva metri ajungem deasupra lanțului fixat in stînca, lînga noua poteca. Nu prea erau prize pe stînca pentru a cobori la noua poteca asa ca ne intoarcem si intram pe poteca actuala catre Circurile vaii Albe. Am mers pe poteca destul de expusa si cu rupturi de pamînt cca. 25 min. suficient sa admiram Caraimanul invaluit la partea superioara de nori, Creasta Picaturii si Albisoare si revenim La Pînda. Coborim o portiune paralel cu vilcelul Vulturilor (sau Policandrului) si ne conversam scurt cu doi tineri care faceau cătărare pe "Bivuacul Caprelor" (au precizat ei). Ne abatem la refugiul Costila pentru pauza de masa . Se facea si aici cătărare si intre timp inspectam si interiorul refugiului care arata curat si in stare buna. Ne intoarcem agale catre Busteni, abatîndu-ne pe la citeva tufe de zmeura coapte.
photos.app.goo.gl/Tvf4CKiQC43ajTDm7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
25 Aug 2022 19:19 #4370 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 15-21 august
Si de la Liana P:
Nici nu ma mai mir ca iar m-am pomenit singura pe traseu. De data asta nu ca asa am vrut eu - ca la concertul lui Tomescu, sau ca n-a pus CFR-ul vagoane destule. Nu. Pur si simplu m-am urcat, din greseala , in alt tren. Nu mai insist cum - am incurcat particularele si gata. Dar uite ca si acum am fost barza chioara : ambele trenuri mergeau in aceiasi directie, doar ca in loc sa ajung cu 20 min inaintea IR am ajuns cu 15 min dupa. Cu telefonul meu varza iau legatura prin Whats app sau convorbiri de cateva secunde (cat ma tinea microfonul) cu Mihaela D si grupul. Reusesc sa le incurc si pe ele pt ca au mers f incet ca sa ma astepte pe mine. Eu insa nu am luat-o pe poteca de V Alba de teama sa nu ratez trecerea in poteca de refugiu, asa ca am mers cu cei care mergeau la refugiu (destul de greu de tinut pasul cu ei). In final ne-am intalnit cu bine la izvorul de sub refugiu
Albumul aici:

2022-08-20_Busteni-Munticel-Ref Costila-La Panda-spre Circurile Vaii Albe-Retur
photos.app.goo.gl/qQnZRDTzg6w5uoHn8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Sep 2022 15:36 - 06 Sep 2022 15:37 #4378 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 15-21 august 2022
Primele 2 zile din vacanţa noastră în Retezat (amănunte în descrierea albumului)
Cârnic, valea Pietrele, Bucura (soare > grindină > nori cu soare şi vânt :ohmy:):
photos.app.goo.gl/wQLjADyQUmnAANxi8
Vf. Bucura şi lacurile din căldare (nori > vânt > soare ;)):
photos.app.goo.gl/NXBhNYA8Zd83wnXv8

Tăul Agăţat şi vf. Peleaga
Ultima editare: 06 Sep 2022 15:37 de către hoinar.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
11 Sep 2022 16:14 #4385 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 15-21 august
si doua albume restante de la Artemiza:
Delta Dunarii - Gura Portitei -18/ 21 august 2022. Primul album
O excursie intr-un loc salbatic si linistit , unde am putut alege apa dulce a lacului Golovita sau apa sarata a Marii Negre - cu membrii Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , la Gura Portitei .In prima zi am vizitat pe Capul Dolojman - Situl Arheologic Argamum. , apoi am coborat la malul Lacului Razim , unii am intrat in apa calda si imbietoare la o baie . Ne-am intors in loc. Jurilovca de unde ne-am imbarcat pe un vaporas in traversarea spre complexul Eden Gura Portitei . Ne-am cazat la casute foarte curate cu TV. si aer conditionat iar la usi cu plasa pentru tantari . Seara am stat pana tarziu pe malul marii la rasaritul lunii , iar a doua zi de dimineata am plecat in drumetie spre ,,Grindul Lupilor de la canal 5. , apoi fiind foarte cald ne-am intors la Gura Portitei cu doua salupe . A fost timp frumos si am admirat superbe rasarituri si asfintituri
photos.app.goo.gl/BncuP2J5kmJGCXUY6
Delta - Gura Portitei . Albumul doi
A treia zi de excursie am avut planificata plimbarea in rezervatie , timpul a a fost frumos , am admirat cu placere imagini superbe cu plauri din delta , nuferi albi si galbeni , lebede si pelicani si multe alte pasari . Seara la cina ne-am bucurat de cantecele unui grup folcloric din Jurilovca , veniti special pentru noi , iar tarziu in noapte am asteptat pe malul marii din nou rasaritul lunii ! Ultima zi a fost o zi de plaja lunga , plecarea spre Jurilovca fiind la ora 16,40 .
photos.app.goo.gl/WMYN5eP8mbRFcjb69

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Sep 2022 08:56 #4390 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 15-21 august 2022
Miercuri se anunţă o zi frumoasă în Retezat aşa că ne propunem un circuit mai lung. Începem ziua atipic, cu o coborâre de la Bucura spre Poiana Pelegii unde ajungem după mai bine de o oră. Traversăm valea Lăpuşnicului şi începem să urcăm în partea cealaltă. În şaua Plaiul Mic ne iau în primire câinii. Prea a fost linişte până acum :-( Ultima dată am fost pe-aici în 2017 venind dinspre Godeanu / Retezatul Mic ( photos.app.goo.gl/8Gk8FNnpZerWixU53 ). Ne uitam atunci cum banda roşie continuă spre Custura / Păpuşa dar în ziua aceea era prea mult să fi continuat aşa. Lăsăm oile în treburile lor şi continuăm să urcăm spre stânga. Culmea domoală care ne conduce în sus ne oferă o vedere de ansamblu asupra Retezatului. Norii sunt fotogenici şi-şi schimbă forma şi poziţia de la minut la minut împinşi de vântul neobosit. Trecem pe sub Păpuşa Custurii şi urcăm spre vf. Custura. Vântul suflă din ce în ce mai tare, dinspre nord aşa cum face de când am urcat la Bucura în urmă cu 3 zile şi e destul de neplăcut aşa că ocolim puţin vârful pe o potecă mai veche. Dincolo de muchia pe care ne aflăm, spre est, lacurile Custurii par nişte pete intense de cerneală. Vântul ne mai iartă puţin şi continuăm spre nord. Vedem de departe Tăul Ţapului sub Porţile Închise şi silueta masivă a vf. Mare. După încă o întâlnire pastorală ajungem în şaua Custurii apoi urcăm din nou spre Păpuşa Mică şi Păpuşa. Facem o scurtă pauză de masă sub vârf, într-un loc mai adăpostit de vânt. Coborâm în şaua Pelegii privind când spre lacul Peleaga, când spre tăurile din Valea Rea, în partea cealaltă. Urcăm apoi către Peleaga, vârful geamăn al Păpuşii (cu diferenţă doar de 1 m între ele) unde zăbovim pt poze. Revenim la cort după cca 9:30 ore aşa că avem timp destul pt programul de seară... spălat, mâncat, plimbat la lac :-)
photos.app.goo.gl/qQz6saG4dST3qZAd6

Lacul Mare şi Lacul Mic al Custurii
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.331 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.