- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
Donează 3.5%
Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.
1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF:
Formular-230-2022-online.pdf
(right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).
2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF:
Formular-230-2022-print.pdf
(click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).
Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.
Îţi mulţumim!
saptamina 16- 22 ianuarie plus 'minivacanta'... de Mica Unire
Asa ca ma indemn sa deschid pagina, si cind mai apare ceva, "pac la rasboiu'!"
Vine iarna, nu vine???
De la Liana P am primit o tura de joi, la Brasov:
Joi 19 ian valorific ultimul bilet de pensionar din 2022 intr-o plimbare usoara prin Brasov - cateva strazi prin centrul vechi. Apoi cu autobuzul in Poiana si de aici urc de la Bradul pe CR si apoi putin pe Drumul Rosu, pana sa inceapa zapada. Era cam pustiu, asa ca ma intorc cu doi drumeti (+ catelusa Zara) din Brasov care aveau in plan Pestera de lapte, unde imi propusesem si eu sa ajung. De acolo ei au mers spre Poiana, unde aveau masina, iar eu am coborat pe Drumul Galben, Pietrele lui Solomon, Scheii Bv. A fost o zi frumoasa, in ciuda prognozei de ploaie, iar vantul nu s-a simtit pe unde m-am preumblat eu. M-au cam suparat putin cei de la Regio Calatori. Nu stiam ca au casa de bilete in Bv. si ca trebuie sa iei bilet de la casa, asa ca m-am trezit taxata cu 10 lei in plus pt ca am luat bilet in tren. Dar mi-a trecut repede

Albumul meu aici :
photos.app.goo.gl/u6aW8pHHwaCiurwW6
Simbata a fost o zi buna de excursii, asa ca am fost citiva la tren.
Inca nu am primit mare lucru, dar avem deja...
Raportul de la Artemiza:
Predeal - Galma - Muchia Bradetului - Forban - La Cleste - v Seaca a Baiului - Gura Diham - Busteni
O alta sambata cu trenul R. plin de montaniarzi dornici de drumetii. Am ales Predealul , propunerea lui Angela alaturi de 16 prieteni cu care am plecat pe Galma- inters. DN 73 A - Muchia Bradet - Cabana Forban ( steaua ). Era soare, cald si bine asa ca dupa cabana Forban, am facut un mic popas sa admiram Bucegii cu crestele Bucsoiului, Coltii Morarului si Costila scrijelate de nenumaratele vai stancoase. In fundal - dreapta, nu ne puteam lua ochii de la creasta Pietrei Craiului. Am urmat drumetia pana La Cleste, de unde noua viteji au mers la tanti Oara - Cabana Diham, iar sapte : Angela V., Artemiza C , Cristina Gh. Silviuta S. Mihaela D. Dana si Misu S. am plecat spre conducta (dar nu traseul clasic considerat banal!), ci o premiera de aventura pe un nemarcat stiut doar de Angela, adica foarte aproape de Antene am coborat stanga abrupt printre copaci, crengi, zapada si frunze pana in Valea Seaca a Baiului, unde raul Cracul Dihamului (afluent al raului Valea Cerbului) ,ne-a oferit multe meandre si cascade! Oare Angela stia ca eu sunt fan cascade? Ba mai mult printre radacinile putrede la coborare, am avut bucuria sa culeg si o punga de pleurotus proaspete pentru o mancare de ciorba (probabil nu stiau ce anotimp este!). Iesind la cabana Gura Diham, Caraimanul cu Crucea ne zambea cu soarele deasupra, iar noi am continuat drumetia pana la gara Busteni totalizand 18 km.
photos.app.goo.gl/SuMiHxUjEpGRh48Q8
Si al meu:
O zi deosebit de frumoasa intr-o perioada cu vreme tare instabila si capricioasa, aproape fara vint, soare si frumos. Cam moale asfaltul, pe alocuri, insa

photos.app.goo.gl/6rF8FVnsD6uGqvEm8
Perioada este cu vreme capricioasa, schimbari bruste, asa ca fiecare a ales unde si cind sa mearga pe munte, daca avea cumva liber.
Dupa prognoza, marti era ziua cea mai buna, dupa ziua de simbata, asa ca eu am spus prezent iar la R3021, dar... nu a venit nimeni

De fapt poate ca da, dar nu ne-am intilnit, sau au fost cu alte trenuri.
Tura mea de marti, terminata miercuri a fost in cautarea unei manusi

Valea lui Bogdan - Piciorul Gagu Mare - 'Tunele' cu zapada foarte rea, cu crusta - drumul de creasta al Baiului - ref Florei Om pe Munte(ca refugiu) - coborire dimineata, ocolind noroiul... la inceput inghetat bocna - DN si spre Comarnic:
photos.app.goo.gl/A7vpaKHQZaJRbpTT7
Marian C, impreuna cu 3 colegi a fost in Ciucas, de unde raporteaza:
Traseu: cab.Muntele Roșu, BG, cab. Ciucaș, BR, vf.Ciucaș, CR, Mâna Dracului, Colții Gemeni, retur. Durată: cca. 10 ore. Cald (temp. cca. -4...+10°C), fără vânt, soare fără nori toată ziua. Potecă bătută pe marcaj, până la vf. (erau deschise potecile și spre șeile Chirușca și Tigăilor). Sunt necesari colțarii și pioletul. Starea zăpezii a fost bună pentru colțari, pe pante mai mari mai ales cele aflate în umbră. La soare, temp. depășea +18°C (topire prin insolație). Participanți: Nelu, Cristi, Mihai, Marian. Organizator: Mihai.
photos.app.goo.gl/Krb9TMfXtincuyeeA
De la Svetlana am primit 2 albume de minivacanta:
O zi (a treia) din minivacanță a fost o zi de iarnă în Retezat, Pietrele și Gențiana. Mai sus de Gențiana era viscol.
photos.app.goo.gl/fjmrYTvd4JXieZm89
Ultima zi de minivacanță, către Fundătura Ponorului din masivul Sureanu pe Via Transilvanica, vreo 5 km, cu crestele Retezatului, Godeanu, Țarcu , în zare.
Via Transilvanica prin Șureanu
photos.app.goo.gl/NWDY4T7jMx1bPzPDA
Presupun ca cei care au postat deja fotografii pe facebook, dar nu mi-au trimis mie, vor posta ei singuri, asa ca ... asteptam.
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-
photos.app.goo.gl/Ydbm8JcwHKrVMLxm7
- MihaelaDobrin
-
- Deconectat
- Membru de Elită
-
- Postări: 169
- Mulțumiri primite: 131
A-propos de tren, pe când CFR-ul pare ca face eforturi să ne piardă de clienţi, Regio Călători rămâne (încă) o variantă la un preţ decent şi mers rapid, cu statut de regio-expres. Vagoane mai modeste dar care îşi fac treaba. 18:45 e o oră convenabilâ pt întoarcere în sezonul rece cu zile scurte. Din păcate dimineaţa nu au o cursă suficient de devreme.
photos.app.goo.gl/5TA8sSGtGnj4s8Mm9
- hoinar
-
- Deconectat
- Administrator
-
photos.app.goo.gl/u6KvUYhuo7ipYCYaA
- ROFMihai1075
-
- Deconectat
- Membru Premium
-
- Postări: 110
- Mulțumiri primite: 43
Muntii Baiului ne-au primit intr-o zi plina de soare si energie. Am urcat din Azuga pe poteca afinarilor, si la golul alpin pe Pic. Urechea. Dupa o scurta pauza pe Vf. Urechea ne-am indreptat spre Vf. Cazacu. Ceva vant dar maxim 30 km/h, vizibilitate maxima. Zapada mai mare sau mai mica avea crusta de gheata dar nu suficient de tare pentru a opri piciorul sa intre in zapada. Intr-o atmosfera linistita de dupa amiaza coborarea am facut-o pe Sorica...
Albumul turei noastre: photos.app.goo.gl/LwnjANSPyJxKdRMR8
- ROFMihai1075
-
- Deconectat
- Membru Premium
-
- Postări: 110
- Mulțumiri primite: 43
photos.app.goo.gl/8pj3SLuGXm2T8HNSA
- Ilinca
-
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 791
- Mulțumiri primite: 76