- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
Donează 3.5%
Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.
1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF:
Formular-230-2022-online.pdf
(right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).
2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF:
Formular-230-2022-print.pdf
(click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).
Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.
Îţi mulţumim!
O saptamina scurta 25-29 ianuarie 2023
a venit si zapada, la sfirsit de ianuarie! La munte, chiar in strat gros.
Prima simbata de iarna serioasa a venit cu cca jumatate de metru de zapada. Prea multe optiuni de ture nu au fost pentru cei din R3021. Un grup mare a ales Clabucetul Taurului.
Citiva au vrut sa mearga spre Malaiesti...
Cu Silvia, noi am ales o tura 'scurta' si 'usoara'... poate in alte conditii

Poiana Tapului - Poiana Stinii Regale - Sinaia, cu zapada mare.
A fost neasteptat de grea si lunga. Deja pe peron era strat de zapada necalcata, halta CFR practic parasita complet. La intrarea in padure, drumul era blocat de o rampa de adunat busteni, plina... asa ca a trebuit sa ocolim dupa inspiratie. Am ajuns totusi la marcaj si l-am urmat, atit cit am reusit, prin padure. Abia vizibil, noroc ca stiam cam pe unde ar trebui sa fie poteca si punctele galbene. Din cind in cind mai si dadeam de ele. Dupa parasirea drumului forestier spre Sinaia, via cariera Poiana Tapului, stiam ca traseul era rascolit de TAFuri de citiva ani. Inainte de traversarea vaii, de unde incepe apoi urcusul abrupt erau ceva doborituri, dar mai sus a fost mult mai rau pe tema copacilor mari cazuti in drum. Am reusit sa ii ocolim de bine de rau, dar inaintarea era lenta, incredibil de lenta, mai ales pentru mine. Am vazut 2 caprioare la un moment dat. Singura bucurie din traseu, as zice.
Aproape sus la iesirea in Poiana Regala ne-am intilnit cu 2 tineri care coborau si am sperat ca am scapat de munca grea a deschiderii potecii prin zapada pina la genunchi. Dar... putin a fost bucuria, pentru ca cei doi nu au ocolit copacii mari care barau drumul, ci au escaladat sau s-au strecurat prin ei, ceea ce pentru noi nu prea era optiune. Am ocolit iar, alegind variante mai umane, noi nu aveam neaparat nevoie sa cautam fiecare punct galben, ca stiam terenul si unde trebuie sa ajungem. Urma mergea spre Stincile Franz Josef, noi am continuat prin poiana. De la stilpul de lemn stiut, Silvia a ales diagonala, eu am preferat varianta mai scurta, direct spre drumul auto. Pe drum erau urme de ATVuri. Toata ziua a fost cerul gri, si in coltul unde BA intra in padure era si vint, asa ca nu am facut pauza acolo, ci mai jos, la izvor. Era aproape ora 3, nu ne-a venit sa credem! De acum erau urme, poteca destul de buna pe marcaj, ceva mai putin pe Piciorul Pelesului spre Vulparie. Cind coboram noi pe marcaj, ne-am intilnit cu citiva turisti care urcau, inclusiv Emil, care era pentru citeva zile la Sinaia cu prieteni. Cum urmele pe Picior nu ne-au placut prea tare, am ales sa coborim pe urme de ATVuri la DF, pe care l-am urmat pina la bazinele de apa, apoi am trecut pe poteca spre Cutitu d'argint (

photos.app.goo.gl/DGSTgroCGgV5dKoD7
De la Emil am primit:
Vă trimit pozele cu tura de sâmbătă, din Poiana Stânii.
Traseul a fost: Sinaia (pensiunea Andree)-Castelul Pelișor-Vulpărie-Stâncile Franz Joseph-Poiana Stânii (Stâna Regală, 1285 m)-Sinaia (Cabana Schiori).
Pozele, plus câteva comentarii, se pot vedea în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/hcu5CTUK3XGcAiqD6
Svetlana a fost 2 zile la ski: Prima zi de ski la Sinaia, prima jumătate m-am umplut de nervi, a doua , frumoasă dar scurtă. coborîrea de la cota 2000 la 1400 trei sferturi în ceață, pe versantul cu Valea Dorului și a soarelui, destul de plăcut.
La munte, la ski
photos.app.goo.gl/G6djmGGKzJy4twN29
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-

photos.app.goo.gl/Kd534Q6BaxH1BEwL7
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- ROFMihai1075
-
- Deconectat
- Membru Premium
-
- Postări: 110
- Mulțumiri primite: 43