Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

saptamina 27 februarie -5 martie 2023

05 Mar 2023 16:00 - 08 Mar 2023 18:25 #4530 de angela
saptamina 27 februarie -5 martie 2023 a fost scris de angela
In aceasta saptamina am facut un album din doua excursii consecutive. vineri, cu grupul condus de Serban D si simbata, o tura cu doar 4 participanti, sigur in formula de baza, cu Silvia plus 2 baieti care ni s-au alaturat de pe tren, care nu au mers cu Mitica in Piatra Mare, cum au facut toti ceilalti care au fost pe 3021.
Vineri a fost Floreiul, asa cum l-a ales Serban, dar si cum a iesit fara plan dinainte, dupa ce vicisitudinile din teren si comunicarea deficitara ne-a despartit (pe 5 dintre noi) de grupul mare. Planul -asa cum mi-l prezentase Serban nu prea mi-a fost logic, dar ce sa ma bag eu, am incercat sa sugerez altceva, dar pina la urma decidentul este el. Nu am plecat singura, dar as fi putut sa o fac, tocmai pentru ca nu ne mai vazusem de mult si venisem special ca sa reintilnesc oamenii care merg cu 3023 vineri. Nu prea ne-am inteles despre traseu, eu stiam un pod, parea ca el stie altul, dar tot ala era! pentru mine era ocolit si prea mult ce parea sa se configureze, de ce sa urci pe valea Floreiului daca vrei sa ajungi la Comarnic pe sub Lancea, eu as fi zis ca pe Dealul Cernica era mai logic, dar cum ei fac multe ture in zona, sigur ca vor sa le faca cit mai variate. Cert e ca din cauza unor copaci cazuti in poteca ne-am separat, unii deja se angajasera intr-o escalada dificila cind cei din urma au schimbat planul... asa ca a ramas ca ne vom intilni mai incolo, ca ii asteptam la o poiana, noi cei 5 din avangarda de moment. Am asteptat noi ce am asteptat, cei care au comunicat au inteles si ei ce au inteles din ce au auzit, cert e ca a fost derutant si mesajele gresite, ca dupa ce am asteptat si ei nu veneau am continuat... Normal trebuia sa ne intersectam cind coborau, dar... daca nu a fost clar ce si cum, pina la urma noi am mers inainte, am trecut un fir al Floreiului si cind ne-am oprit la pauza ei ne-au spus ca sint la pod... noi trecusem de mult de zona unde era podul din vale! Stiu destul de bine zona, asa ca nu m-am impacientat, dar nici vorba nu mai erau sanse sa ne intilnim si nici vorba sa mai mergem spre Batriioara, era prea scurt timpul, asa ca am hotarit sa coborim la vale direct... in fine, mai fusesem eu pe acolo cel putin o data, dar nu sint prea clare potecile si trebuia sa nimerim ceva cit de cit pasabil! Nu am avut emotii cu timpul, ne-am incadrat lejer pina la ora trenului si am revenit la Posada, avind timp si de spalat bocancii, ca noroi era destul. Mutumesc Anca pentru periuta, ca a mea nu stiu unde este ratacita. Vremea a fost inchisa, cam ceata si picla, fara soare (doar vreo 2 minute a iesit).

Simbata am fost putini pe 3021. Majoritatea au ales Piatra Mare cu Mitica.
Eu ma gindeam sa mergem sa cautam primavara pe valea lui Bogdan, si am gasit foarte multi ghiocei, ca de obicei la vremea asta in zona aia. Initial ma gindisem ca ar fi fain de urcat spre stina din Fruntea lui Vasii, dar zapada care se zarea deja dinainte de casa de vinatoare m-a facut sa schimb din nou spre Gagu! Vreme frumoasa, echipa rabdatoare cu ritmul meu de melc, plus catelul din Valea Larga pe care l-am cunoscut cu o alta ocazie cind am mai fost pe Valea lui Bogdan spre Gagu, cind a fost si Vali cu noi.
Am incercat sa lungim tura cu pauze la soare, mai ales ca Silvia si cu mine aveam bilete cumparate la 3030. A fost desigur o alegere care s-a dovedit nefericita de aceasta data. Mai multe detalii fata de ce am spus in album despre mizeriile ceferiste, puteti afla direct de la mine, nu lungim aici Cronica cu asta. Pe scurt, in loc de 20.15 am ajuns la gara de nord la 12 noaptea! si cu alt tren/3032. A fost o zi nefasta pe CFR, se pare, si de dimineata s-a defectat o locmotiva(din ce povesteau niste tineri in gara Sinaia; 3030 a ramas fara locomotiva la Azuga, totul s-a blocat/ semnal rosu, avarie cu un marfar, la Chitila pentru vreo 2h chiar cind am venit noi si mai aveam 10 minute pina la Gara de Nord.
photos.app.goo.gl/BMbShucX7JVEnFds6
(Cu tristete constat ca merg prea greu pentru a mai putea conduce ture pe gustul altora, ca ritm si lungime, nu pentru ca nu as vrea :) Este greu, desigur, dar asta e.)

Emil a fost intr-o excursie cu Geoarhiva in Bulgaria. sâmbătă, la platoul carstic Shumen, situat în nord-estul Bulgariei.

Traseul a fost: satul Osmar-bisericuța rupestră Osmarski Skalni-fenomenul carstic Okoto- bisericuța rupestră Momina Skala-bisericuța rupestră Skalna Crkva Kiliata-bisericuța rupestră Hankrumovski Skalni-satul Han Krum. 
Pozele, plus câteva explicații, se găsesc în Google Photos:
photos.app.goo.gl/ymm3FSAReUSqdPf46

Prima mea excursie cu Arhiva de Geografie a fost în nord-estul Bulgariei. Am vizitat platoul carstic Shumen, situat în provincia Shumen, fiind cea mai mare înălțime din câmpia Dunării. Platoul se află în apropiere de orașul cu același nume și este cunoscut datorită lăcașelor de cult săpate în stâncă, asemănătoare cu cele din munții Buzăului, cu mențiunea că în Bulgaria stânca este calcaroasă în timp ce în Țara Luanei sunt gresii. Punctul de maximă altitudine al acestui platou este de 502 m. Așadar, am pornit la ora 6:07 de la Eroii Revoluției, după ce am trecut de graniță am mers pe DN2 bulgăresc de la Ruse la Shumen, pe o distanță de 105 km. Ajunși în apropiere de Shumen am luat-o la dreapta pe DN7 bulgăresc (direcția Burgas), am trecut de parcul industrial Shumen, apoi am trecut de comunele medievale Han Krum și Troitsa, oprindu-ne în centrul comunei Osmar. De aici am plecat în tură spre bisericuța rupestră Osmarski Skalni, apoi fenomenul carstic Okoto (o arcadă interesantă). Am continuat apoi cu vizitarea bisericuței rupestre Momina Skala, urmată de Skalna Crkva Kiliata iar în final, cireașa de pe tort, bisericuta Hankrumovski Skalni. Accesul la lăcașele de cult săpate în stâncă s-a făcut urcându-ne fie pe scări metalice, fie pe scări de lemn, fie pe pasaje asigurate cu cabluri metalice. În final am coborât în satul Han Krum de unde ne-a luat autocarul. La ora 22:00 eram înapoi la București, la stația de metrou Eroii Revoluției. Excursia mi-a deschis apetitul de a explora Bulgaria, pe viitor. Dacă am fi fost în spațiul Schengen, probabil am putea merge săptămânal în excursii în Bulgaria, așa cum mergem, de obicei, în Valea Prahovei.

Svetlana a fost din nou la o zi de ski la Sinaia, după amiază s-a lăsat ceața, așa că nu m-m încumetat pe Karp. De la 1500 nu mai este zăpadă. Bilanțul sezonului dezastruos, 2 Karpuri, (unul căzut jumătate de fața mare) niciun Papagal, nicio Tîtlă. În schimb am descoperit noua pîrtie Genune.
photos.app.goo.gl/aKkBWwv2rBrtd2G8A

Diana a fost in Ciucas:
photos.app.goo.gl/54pNwx45WsfCeGua9



... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
 
Ultima editare: 08 Mar 2023 18:25 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Mar 2023 12:52 #4532 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 27 februarie -5 martie 2023
Simbata 04.03.2023 - Busteni-Munticel-Pichet Rosu-Deasupra cab. Diham-La Cleste-Conducta-Gura Diham-Busteni. Trecem de Sinaia in soare si coborim in Busteni unde este inchis, fapt ce ne determina sa optam pentru Munticel, in detrimentul Zamorei si Baiului. Pe traseu tot comentam ca s-a facut bine si in Baiului dar pina la urma a fost cu soare si zapada si pe Munticel. La coborirea catre firul vaii Costila ne-am pus toti gherute pentru siguranta. In zona cab. Diham era animatie si mai multi turisti in miscare. La Cleste ne-am despartit de Gabi si Marinica care au coborit pe Coama Lunga iar noi pe Conducta.
photos.app.goo.gl/3eqVmJ2ozs3CBPhCA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Mar 2023 16:07 - 06 Mar 2023 22:58 #4533 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 27 februarie -5 martie 2023
A fost vreme buna si o a doua tura pe anul acesta in Piatra Craiului. Initial voiam o plimbare pe la poale pana la Ref. Grind dar pentru ca vremea si zapada au fost bune am urcat pe Varful La Om. Multa lume pe traseu. Pe Coltii Gainii am vazut oameni doar cu gherute sau fara nimic pe talpa bocancului. Nu recomand, la coborare!! 
A fost o tura foarte frumoasa! Iata si albumul:

photos.app.goo.gl/bwk1iXRutj8W5p1q9

Duminica am revazut in plimbare Padurea Baneasa:

photos.app.goo.gl/VrQSgnydAXh1L2b77
Ultima editare: 06 Mar 2023 22:58 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.289 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.