- Postări: 1244
- Mulțumiri primite: 38
Donează 3.5%
Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.
1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF:
Formular-230-2022-online.pdf
(right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).
2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF:
Formular-230-2022-print.pdf
(click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).
Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.
Îţi mulţumim!
saptamina 6- 12 martie 2023
Asa ca Liana M (si independent si eu) ne-am gindit la brindusele galbene.
Artemiza a fost in tura organizata de Liana:
Drumetie de 8 Martie la branduse si viorele !
Ziua de 8 Martie 2023 a fost miercuri, motiv pentru care dupa zicala: "Codrul este frate cu romanul!", 15 montaniarzi majoritatea femei, am petrecut in padurea Raioasa admirand flori de primavara, branduse portocalii, viorele in parfumul de hasmatuchi; unii au cules si urzici. Dupa plimbare ne-am relaxat la un picnic cu voie buna, doamnele au primit cadouri si martisoare! La final drumetia a continuat la Buftea de unde ne-am intors spre Bucuresti.
photos.app.goo.gl/kpfQatrPRs7nHcTy5
Am fost si eu prin padurea Riioasa, independent de grup - in aceeasi zi, dar am venit dinspre Biserica Sabareni, cu stb, via Chitila, pe o varianta proprie - dar am reusit sa ne intersectam pentru citeva minute in padure, cind eu imi cam facusem plinul de floricele si poze.
photos.app.goo.gl/iwinas6yDAUNDNhA8
Grupul ciclist profita de primavara si este desigur foarte activ. Din aceasta saptamina am retinut:
Miercuri 8 martie: Dna Chica- metrou Crangasi parc- Ciorogarla- Teghes- Ordoreanu- Bragadiru- Dna Ghica, 67 km.
Vineri 10 martie: Dna Ghica ceas- metrou Pantelimon- Cernica- Fundeni- Balta Tataru- Posta- Glina- Pasaj Grigorescu-Dna Ghica, 60km
Simbata si duminica, noi, cu un grup maricel am serbat-o pe Tina la Azuga. Simbata .. ploios, in grup mare s-a mers pe Pitiponc, eu i-am condus doar pina la intersectia cu DF si m-am intors pe DF si coborirea din dreptul variantei de la Candelabru (fara apart foto), iar duminica am facut doar o mica plimbare (menajat genunchii) pe poteca spre Sorica pina la poiana cu izvor. Grupul a mers in Sorica/Urechea, in circuit de la Gondola spre TA. Vali C a fost in tura de la Busteni pe Munticel- incursiune in Valea Morarului- Diham- Grecu-Azuga.
Citeva fotografii de la mine, de duminica:
photos.app.goo.gl/8FXEVHCzVUmSSX7w5
Avem un raport mai detaliat de la Anca S:
12 Mar 2023 Urechea Sorica
photos.app.goo.gl/V58mx4nWutncb8o59
si de la Diana C:
Ziua Tinei 11-12 martie 2022
photos.app.goo.gl/uNDMs12ZHdDiitqcA
Radu A a fost in Ciucas:
De data asta, duminica, m-a invitat Dana la o iesire cu masina. Am fost in Ciucas caci e prea aglomerat pe la Comarnic duminica seara. Pana pe la ora 14 am avut nori si vant naprasnic dar dupa ora 14 s-a indreptat vremea si a fost superb. Au fost de folos si coltarii caci au fost si cateva zone inghetate.
kermit.go.ro/radu/bratocea_vberii_mar23/index.htm
Noi am avut in Pasul Bratocea zapada iar pe coborarea de la cabana nu mai era zapada deloc ci doar gheata pe in prima portiune de coborare.
Artemiza a avut o actiune la 2 zile la Olanesti, asa ca de dupa 8 martie.
Balul de 8 Martie cu Floarea de Colt Bucuresti - la Olanesti .
Planificata cu mult timp inainte excursia : "Balul de 8 Martie la Olanesti " a avut loc in weekendul 11 / 12 martie 2023 cu 26 montaniarzi , membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , dar si simpatizanti . Am ajuns la Baile Olanesti in mijlocul unor dealuri subcarpatice , la 450 m. altitudine , statiune ce intruneste in chip armonios factorul topoclimatic si factorul hidromineral din apele minerale . Dupa cazare am si plecat in prima drumetie planificata : de-a lungul raului Olanesti - satele Tisa - saua Gurguiata de unde am admirat de la distanta spectaculosul Masiv Buila- Vanturarita inca alb de zapada . Ne-am intors in circuit prin padurea frumoasa de foioase , am ajuns cu bine la hotelul "Trei Brazi "unde incepand cu ora 18,00 am petrecut o cina de poveste cu dans - voie buna si jocuri de societate . Dimineata , dupa micul dejun ,cu totii am plecat in alta drumetie descrisa in albumul doi.
photos.app.goo.gl/7maNAYY3gwRDXpiP8
A doua zi dupa micul dejun la ora 10,30 am plecat in numar mare in drumetie spre Cheile Olanestilor situate la extremitatea nord-estica a Masivului Buila- Vanturarita , de-a lungul raului Olanesti -cabana silvica Comanca -satul Pietris - M-rea Tuturor Sfintilor , monument istoric sec. XVIII ,-M-rea Nasterea Sf. Ioan Botezatorul si inainte de satul Comanca ne-am intors pana la izvorul cu apa buna de baut ,de unde o parte din grup am continuat drumetia prin padure - nemarcat - Obstea Mosnenilor Olanesti - Biserica din lemn a lui Horea sau Biserica lui Albac ( monument istoric ) . Pe parcursul drumetiei am admirat frumosul curs al raului Olanesti ,abrupturi impresionante pe alocuri cu pereti de calcar atingand inaltimi de 400 metri , mici cascade , izvoare cu apa buna de baut , liliac salbatic parfumat, iar pe marginea drumului buruiana tamaduitoare de podbal .
photos.app.goo.gl/Qqu1LszDXLD5N9FD7
... va urma ...
Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.
- angela
-
Autor Subiect
- Deconectat
- Moderator
-
photos.app.goo.gl/NuZNFyaobpBW7apS9
- ROFMihai1075
-
- Deconectat
- Membru Premium
-
- Postări: 110
- Mulțumiri primite: 43
- Ilinca
-
- Deconectat
- Moderator
-
- Postări: 791
- Mulțumiri primite: 76
photos.app.goo.gl/JNTcYR6EDnZTjjJB8
- MihaelaDobrin
-
- Deconectat
- Membru de Elită
-
- Postări: 169
- Mulțumiri primite: 131