Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

saptamina 6- 12 martie 2023

14 Mar 2023 12:36 - 24 Mar 2023 20:32 #4537 de angela
saptamina 6- 12 martie 2023 a fost scris de angela
A fost si saptamina cu 8 martie, asa ca ne dorim primavara si flori deja...
Asa ca Liana M (si independent si eu) ne-am gindit la brindusele galbene.
Artemiza a fost in tura organizata de Liana:
Drumetie de 8 Martie la branduse si viorele !
Ziua de 8 Martie 2023 a fost miercuri, motiv pentru care dupa zicala: "Codrul este frate cu romanul!", 15 montaniarzi majoritatea femei, am petrecut in padurea Raioasa admirand flori de primavara, branduse portocalii, viorele in parfumul de hasmatuchi; unii au cules si urzici. Dupa plimbare ne-am relaxat la un picnic cu voie buna, doamnele au primit cadouri si martisoare! La final drumetia a continuat la Buftea de unde ne-am intors spre Bucuresti.
photos.app.goo.gl/kpfQatrPRs7nHcTy5

Am fost si eu prin padurea Riioasa, independent de grup - in aceeasi zi, dar am venit dinspre Biserica Sabareni, cu stb, via Chitila, pe o varianta proprie - dar am reusit sa ne intersectam pentru citeva minute in padure, cind eu imi cam facusem plinul de floricele si poze.
photos.app.goo.gl/iwinas6yDAUNDNhA8

Grupul ciclist profita de primavara si este desigur foarte activ. Din aceasta saptamina am retinut:

Miercuri 8 martie: Dna Chica- metrou Crangasi parc- Ciorogarla- Teghes- Ordoreanu- Bragadiru- Dna Ghica, 67 km.

Vineri 10 martie: Dna Ghica ceas- metrou Pantelimon- Cernica- Fundeni- Balta Tataru-  Posta- Glina- Pasaj Grigorescu-Dna Ghica, 60km

Simbata si duminica, noi, cu un grup maricel am serbat-o pe Tina la Azuga. Simbata .. ploios, in grup mare s-a mers pe Pitiponc, eu i-am condus doar pina la intersectia cu DF si m-am intors pe DF si coborirea din dreptul variantei de la Candelabru (fara apart foto), iar duminica am facut doar o mica plimbare (menajat genunchii) pe poteca spre Sorica pina la poiana cu izvor. Grupul a mers in Sorica/Urechea, in circuit de la Gondola spre TA. Vali C a fost in tura de la Busteni pe Munticel- incursiune in Valea Morarului- Diham- Grecu-Azuga.
Citeva fotografii de la mine, de duminica:
photos.app.goo.gl/8FXEVHCzVUmSSX7w5

Avem un raport mai detaliat de la Anca S:
12 Mar 2023 Urechea Sorica
photos.app.goo.gl/V58mx4nWutncb8o59

si de la Diana C:
Ziua Tinei 11-12 martie 2022
photos.app.goo.gl/uNDMs12ZHdDiitqcA

Radu A a fost in Ciucas:
De data asta, duminica, m-a invitat Dana la o iesire cu masina. Am fost in Ciucas caci e prea aglomerat pe la Comarnic duminica seara. Pana pe la ora 14 am avut nori si vant naprasnic dar dupa ora 14 s-a indreptat vremea si a fost superb. Au fost de folos si coltarii caci au fost si cateva zone inghetate.
kermit.go.ro/radu/bratocea_vberii_mar23/index.htm
Noi am avut in Pasul Bratocea zapada iar pe coborarea de la cabana nu mai era zapada deloc ci doar gheata pe in prima portiune de coborare.

Artemiza a avut o actiune la 2 zile la Olanesti, asa ca de dupa 8 martie.
Balul de 8 Martie cu Floarea de Colt Bucuresti - la Olanesti .
Planificata  cu  mult  timp  inainte  excursia  : "Balul  de  8 Martie  la  Olanesti " a  avut  loc  in  weekendul  11 / 12  martie  2023  cu  26  montaniarzi , membrii ai  Clubului  Alpin  Floarea  de  Colt  Bucuresti , dar  si  simpatizanti . Am ajuns  la  Baile  Olanesti in  mijlocul  unor  dealuri  subcarpatice  , la  450 m. altitudine , statiune  ce    intruneste    in  chip  armonios factorul topoclimatic    si  factorul  hidromineral  din  apele  minerale  .  Dupa  cazare  am  si  plecat  in  prima  drumetie  planificata : de-a  lungul  raului Olanesti  -  satele Tisa - saua  Gurguiata  de  unde  am  admirat  de  la  distanta  spectaculosul  Masiv  Buila- Vanturarita  inca  alb  de  zapada  . Ne-am  intors  in  circuit  prin  padurea  frumoasa  de  foioase , am  ajuns  cu  bine  la  hotelul "Trei Brazi  "unde  incepand  cu  ora  18,00 am  petrecut  o  cina  de  poveste  cu  dans  -  voie  buna  si  jocuri  de  societate . Dimineata  , dupa  micul  dejun ,cu  totii  am  plecat  in alta  drumetie  descrisa  in  albumul  doi.
photos.app.goo.gl/7maNAYY3gwRDXpiP8

A  doua  zi  dupa  micul  dejun la  ora  10,30  am  plecat  in  numar  mare in  drumetie  spre Cheile  Olanestilor  situate  la  extremitatea  nord-estica  a  Masivului  Buila- Vanturarita ,  de-a lungul  raului  Olanesti  -cabana  silvica  Comanca -satul  Pietris  - M-rea Tuturor  Sfintilor , monument  istoric  sec. XVIII ,-M-rea  Nasterea Sf. Ioan  Botezatorul si  inainte  de  satul  Comanca ne-am  intors  pana  la  izvorul  cu  apa  buna  de  baut ,de  unde  o  parte  din  grup  am  continuat  drumetia  prin  padure - nemarcat - Obstea  Mosnenilor  Olanesti  - Biserica  din  lemn a  lui  Horea  sau  Biserica  lui  Albac (  monument  istoric ) . Pe  parcursul  drumetiei  am  admirat  frumosul  curs  al  raului  Olanesti  ,abrupturi  impresionante  pe  alocuri  cu  pereti  de  calcar  atingand  inaltimi  de  400  metri ,  mici  cascade  ,  izvoare  cu  apa  buna  de  baut , liliac  salbatic parfumat, iar  pe  marginea  drumului buruiana  tamaduitoare    de  podbal .
photos.app.goo.gl/Qqu1LszDXLD5N9FD7


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 24 Mar 2023 20:32 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
15 Mar 2023 23:13 #4538 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 6- 13 martie 2023
A venit primavara si in Delta Vacaresti. Prima tura a fost vineri a doua in weekend (duminica). Am pus in album si cateva imagini din Parcul Copiilor si Parcul Tineretului. La munte am vazut ca nu e prea grozava vremea asa ca Delta ne-a inviorat cu plantele si pomii care renasc si cu numeroasele specii de pasari care si-au facut aparitia...

photos.app.goo.gl/NuZNFyaobpBW7apS9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
17 Mar 2023 19:15 #4541 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 6- 13 martie 2023
Adaug cateva fotografii din excursia de la Azuga

photos.app.goo.gl/jTMfD2xi8hjzm62L7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Mar 2023 10:44 #4544 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 6- 13 martie 2023
Duminica 12.03.2023-Predeal-Gilma-Bradet- La Cleste-Vf.Leuca Mica-Vf.Grecu-Muchia Grecu-Azuga. Cum prognoza era ploaie simbata, ne hotarim pentru duminica la munte (la fel ca si grupul de 20, din regio,  condus de Mitica pe Drumul Finului catre Diham). Noi cei trei, ne propusesem Piciorul Gagului dar datorita vintului puternic anuntat, am coborit la Predeal pentru a merge catre Gilma. Pe la Steaua ne-a intimpinat un vint rece care ne-a facut sa marim pasul catre "La cleste". Pina la Vinatorii de munte vintul a mai scazut in intensitate, fapt ce ne-a permis o scurta pauza de masa. Pe vf. Leuca zapada s-a cam dus si au aparut brindusele iar pe Grecu soarele era placut, ceea ce ne-a determinat sa zabovim mai mult. De la Saua Grecului, pe la umbra , zapada inghetata ne-a determinat sa punem gherutele  pe care le-am scos dupa nici 5 min., caci  la coborirea  Culmei Grecului  zapada a disparut complect. Surpriza, nesperat de placuta , a fost ca podul la iesirea din valea Grecului catre gara Azuga a fost reparat, bineinteles din interes.
photos.app.goo.gl/JNTcYR6EDnZTjjJB8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.257 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.