saptamina 22-28 iulie 2024

30 Iul 2024 13:24 - 30 Iul 2024 13:27 #4913 de angela
saptamina 22-28 iulie 2024 a fost scris de angela
Noua saptamina s-a incheiat cu alte excursii pentru noi:

Andrei B raporteaza:
Si in weekendu' asta am pornit catre munte cu basarabu' la 7.45(eu si Ileana) cu dorinta de a ajunge undeva pe Munticelu.
Ideea de a urca mai sus a venut chiar pe drumul de urcare prin padure, asa am ajuns la refugiul Costila.
Din pacate ,nu am poposit acolo pentru ca Ileana dupa ce a trecut de valcelul Pietros si a ajuns la un alt valcel ,imediat inainte de valea Costilei,  nu a mai dorit sa inainteze si s-a asezat pe o buturuga sa coasa la
goblen. Asa ca inca 10 minute eu singur am mers pana la refugiu si imediat m-am intors,
Ultima oara fusesem cu vreo sapte ani in urma cu tatal Ilenei pe acolo, si facusem un popas mai lung(poate jumatate de ora) inclusiv pentru pauza de masa.
as fi dorit si acum sa stau un pic dar nu avea farmec.  Va pun un link
scurt la filmuletul cu poze
youtube.com/clip/UgkxMHpSUh9YVssUmHAH7S5...?si=1spU6EL4eTfaCM9J

Dar daca o sa doriti il puteti vedea  pe tot, youtu.be/hwYa-jVOcYk
Nota, verifcati si Cronica seniorilor, veti avea si acolo surprize placute uneori! ;) 


Emil a fost:
sâmbătă la Colții lui Barbeș,

Traseul a fost: Sinaia Cota 1400-Drumul de vară-Colții lui Barbeș-Vârful cu Dor (2030 m)-Masa Ciobanului-Drumul de vară-Sinaia Cota 1400

Pozele, plus câteva comentarii se pot vedea pe Google Photos: photos.app.goo.gl/m2ueB1RYoU6rP6Ua8
O drumeție clasică a Florii de Colț, la Colții lui Barbeș. Am fost un grup mare, 19 drumeți și Zeus, un huski foarte simpatic. De la Cota 1400 am pornit spre Cota 2000, apoi am cotit-o pe poteca marcată cu punct roșu care merge pe sub Colții lui Barbeș. Planul inițial era că coborâm și la cascadă dar am renunțat deoarece în această perioadă a anului nu avea debit. În schimb am văzut o cascadă mică, mai în amonte, în apropiere de lacurile Vânturiș. Înainte să coborâm la cascada mică trei drumeți au mers spre șoseaua de Piatra Arsă. Ulterior din grupul rămas ne-am desprins 4 drumeți (inclusiv subsemnatul) care am urcat pe Vârful cu Dor (2030 m) și apoi am coborât spre Sinaia Cota 1400. Restul au continuat pe un traseu mai lung spre lacurile Vânturiș ulterior coborând și ei spre Cota 1400. Vremea a fost perfectă pentru drumeție, nici prea cald, nici prea frig. Atmosfera a fost ca la Floare de Colț, multă bună dispoziție.

Eu am facut o excursie de 2 zile pe Via Transilvanica - restanta de data trecuta, cind m-a alungat ploaia de la Micasasa.
photos.app.goo.gl/2vMwyxtKn6REqBci9
Revenita la locul crimei... campat seara, dimineata tren la Copsa Mica, o zi spre Bazna, o jumatate de zi de la Bazna la Medias si... spre casa! (si a ramas ultimul sector de Terra saxonum pentru mine din toata Via... va urma in octombrie, cu prietenii: Sighisoara - Medias, pe noua varianta)


... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 30 Iul 2024 13:27 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
31 Iul 2024 14:17 - 31 Iul 2024 14:19 #4915 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 22-28 iulie 2024
Plecăm din Buşteni pe poteca Munticelului iar din Poiana Coştilei continuăm agale spre valea Cerbului. În cca 3 ore suntem pe Brâna Mare a Morarului, în plin soare. Înainte de ultima porţiune spre Crucea lui Stoichiţă ne abatem drept în sus pe un vâlcel înierbat abrupt care ne scoate mai repede în creastă. După o scurtă pauză şi-o poză de grup - Moniq, Iulia, Adi, Marius - mergem în amonte. Ajungem imediat în Brâna de Mijloc ( photos.app.goo.gl/yZKGDqoQ5sk4hZbz9 ), apoi în Creasta Ascuţită (fotogenică aşa cum o ştim) şi în final în Brâna Acelor (Brâna de Sus). Ultima dată am mers spre nord ( photos.app.goo.gl/PuuPVRDxSRc3uBTk9 ), acum ocolim Acul Mare pe la sud. Prima bucată de brână e f înclinată şi ruptă în 2 locuri aşa că trebuie multă atenţie. Ieşim în Şiştoaca Roşie; privind în amonte, la firul ierbii, Acele au cu totul altă formă :-) Data trecută prin aceste locuri, căutând tunelul, am urcat pe un fir până la baza Acului de Sus ( photos.app.goo.gl/qoTkMz7AMFUL9KCC9 ). Acum traversăm către vâlcelul următor şi căutăm grota care apare pe harta lui Adi. Găsim o scobitură de vreo 2m adâncime şi declarăm că ea este :-) Urcăm abrupt până în creastă şi ne retragem puţin în aval să coborâm în tunel de unde se văd mai bine Acele Morarului. Revenim şi continuăm pe creastă, ocolind prin dreapta, cum merge poteca, prin zona de obârşie a Văii Adânci. Ieşim mai sus în creastă şi poposim în şaua largă de verdeaţă. De aici putem coborî înapoi în valea Cerbului. Alegem să ne lăsăm spre valea Morarului şi căutăm diagonala care ne conduce în căldarea a doua a văii. Coborâm pe valea Morarului, ne luptăm cu vegetaţia în aval de canion şi ajungem iar în poteca Munticelului. Pe la cantonul Colţii Morarului coborâm spre Gura Diham unde ajungem după cca 9:30 ore.

photos.app.goo.gl/pCnXRqQxPtrFWHqu9


Creasta Ascuţită

Atenţie: Circuitul include porţiuni cu expunere mare şi risc de accidentare gravă. Nu este recomandat începătorilor.
Ultima editare: 31 Iul 2024 14:19 de către hoinar.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
01 Aug 2024 22:47 #4916 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 22-28 iulie 2024
Salutari!
Noi ne-am gandit la o mini vacanta, de data asta la Marea Neagra pe tarmurile bulgaresti de vineri 26 Iulie (cu prelungire - peste limita saptamanii) pana miercuri 31 Iulie. Cazarea a fost in Balchik de unde am batut in lung si in lat zona si tarmurile din apropiere. Sambata si duminica le-am petrecut in Balchik avand diferite obiective in plimbarile din zona - in orasul vechi, pe promenada, pe tarm sau pe faleza spre Albena. Duminica nu a lipsit vizita la Palatul Reginei Maria.
Luni am mers catre Kavarna si Capul Kaliakra. Dupa vizitarea castelului, de langa zidurile de la marginea falezei gasim poteca ce merge catre Golful Bolata pe sus, pe faleza. 
Marti am mers catre Tuzlata (Tuzla) in apropiere de Balchik unde am gasit cateva plaje salbatice linistite, primitoare si cu ape cristaline. Aici am gasit locuri tocmai bune pentru putin snorkeling spectacolul subacvatic fiind foarte interesant cu plante, pesti si alte vietati. Aici am vazut pentru prima oara rapane vii care se plimbau printre bolovani in apa cristalina... Dupa amiaza am pornit pe tarm spre Balchik de data asta pe sub falezele uriase de calcar si argila. Intr-un singur loc curgea un fir de argila de sus si cu atentie am trecut repede. In alt loc a trebuit sa intram in mare, pana la brau, ca sa continuam...
A fost o mini vacanta foarte frumoasa si binevenita!
Iata si cateva imagini:

photos.app.goo.gl/Lz4CebW4esSWCWvw7

photos.app.goo.gl/Nd7kNDf3xDr4P14T8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
02 Aug 2024 22:33 #4919 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 22-28 iulie 2024
Adaug o selectie de poze dintr-un mini-sejur la Ocna Sibiului (via Sighisoara in festival), cu vizitarea catorva obiective din zona:

photos.app.goo.gl/5KTtDGFvgbcvdjANA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.195 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.