Saptamana 14 Octombrie - 20 Octombrie 2024

21 Oct 2024 01:25 - 22 Oct 2024 00:08 #4957 de ROFMihai1075
Saptamana 14 Octombrie - 20 Octombrie 2024 a fost scris de ROFMihai1075
Salutari!

Vreme buna si mai multe ture in acest frumos sfarsit de saptamana.
 
Noi (echipa OM) am acceptat invitatia profesorului Dan Mihaescu si am petrecut doua zile in judetul Arges. In prima zi, de la Cab. Voina am plecat in sus pe V. Iezerului (marcaj PA) in plimbare dupa ciuperci, in locuri pitoresti... Am ajuns si la golul alpin pentru a arunca o privire de sus spre vale si spre Bucegi. Spre seara in Valea Mare ne-a gazduit casa Tutuianu - Mihaiescu, o casa - muzeu locuita. Multumim domnului profesor Dan M si lui Teo M! 
Cate ceva despre actrita Rodica Sanda Tutuianu:  www.cinemagia.ro/actori/rodica-sanda-tutuianu-6104/
A doua zi in drum spre gara din Golesti am oprit langa Campulung la Manastirea Negru Voda.

Albumul nostru:  photos.app.goo.gl/4mT9Emwb5ba3vaTG6





... va urma ...


Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 22 Oct 2024 00:08 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
21 Oct 2024 23:57 - 22 Oct 2024 00:06 #4958 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamana 14 Octombrie - 20 Octombrie 2024
Cateva raportate din turele acestui week-end:

Emil G. a organizat tura traversarii Muntilor Baiului de la est la vest:

Dragi drumeți,
Vă trimit albumul cu tura de ieri, de traversare a Baiului, de la est la vest.

Grupul a fost mare, 22 drumeți plus Taz, un cățel foarte simpatic.

Traseul a fost: Trăisteni (aprox. 800 m)-drum forestier Prislop (până la ultima casă)- Muntele Prislopului-ocolire vârful Feței (1214 m)-ocolire vârful Mușuroaielor (1272 m)-Culmea Prislopul Mare- Stâna Prislop-Vârful lui Petru (1591 m)-Culmea Petru Orjogoaia-Vârful Cazacu (1753 m)-Vârful Dutca (1715 m)-Cabana Popasul Uriașilor (1540 m)-Culmea Sorica-gara Azuga (932,69 m).

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/ZY9USsrjswL9bNiQ6

Pozele, la rezoluție normală, se pot descărca de pe WeTransfer (link valabil 7 zile până pe 26 octombrie):  we.tl/t-9xjAWGd9NO


Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=wigKNuro_VM

www.youtube.com/watch?v=ud8bmu5jqjQ


Mulțumesc încă odată  tuturor participanților la tura de traversare a Baiului,

Cărări cu soare,
Emil


Avem si de la Svetlana S. un raport din aceeasi tura:

Traversarea Baiului, pe Culmea Prislop, mai lungă, ne-a luat vreo 10 ore, cu o porțiune nesfîrșită printr-o pădure friguroasă, dar la gol alpin soare (cu dinți), frumos.

Traversarea Baiului, toamna 2024



De la Andrei B. am primit urmatorul raport:

De data asta  tot Vineri ,tot la Basarab (pe 18 .10.2024).
Si cu toata trupa lu Serban pe tren la 7:45  trupa:
youtu.be/oZn76dEV1Zg
Mai era si Misu in tren, mergea la Azuga , la un maraton , Misu D
voce:  youtube.com/shorts/12ZybF_7oFk?feature=share
Traseul planificat de Serban , de la halta de la Posada , schit
Lespezi, drum forestier sub stana din Plesuva(si retur) , si cu
varianta mai pe sus pe la Plesuva pentru cei doritori cu coborarea
prin Comarnic.Pentru varianta doi un film cu poze :
youtu.be/RQwPwVX9gYM

Ps: pe Plesuva sub varf pe langa steag se construieste un fel de
poarta pe care cred ca va fi o banda led(asa parea) ,si va fi inscris
''Comarnic'' luminat pe timpul noptii .  nu e clar de unde curent
posibil o sa puna si ceva panouri solare sau o minieoliana
....vedem....  youtu.be/KapnmGiNOFU


Si de la Andrei V. -  Potcoava de vest a Bucegilor :

Dorind sa fac acest traseu si pe timp de iarna, tura a fost una de recunoastere a portiunilor periculoase in sezonul hibernal, estimare a duratei aproximative si testare a unui sac de dormit. 
 Urcarea s-a facut pe Piciorul Pietrei Arse iar in platou am parasit poteca ce duce spre Piatra Arsa luand-o pe curba de nivel direct catre Saua Calugarului , de aici in continuare pe niste brane ciobanesti direct catre Saua Laptici. Poteca spre Padina a fost pe alocuri inghetata dar fara sa puna probleme. De la Padina catre ref Strunga am intalnit grupuri de zeci de oameni care veneau din Horoabe sau de la refugiu. 
Noaptea a decurs fara probleme, refugiul este bine izolat, curat + curent electric de la panourile solare - atat pt incarcarea telefoanelor cat si pt un bec mititel.
A doua zi am urcat spre Coltii Tapului -Batrana direct pe creasta, mi s-a parut ca traseul marcat ocoleste f mult si oricum nu m-ar fi ajutat pt ce imi doream eu sa aflu.
La vf Omu lume multa, nu am stat pt ca nu aveam de ce si am cotit-o direct spre V Cerbului - Gura Diham. 

Un weekend cu vizibilitate maxima, un refugiu primitor si o colecta cu info importante pt viitor.

photos.app.goo.gl/XHRXCq7x38ZWTBzw6
Ultima editare: 22 Oct 2024 00:06 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
25 Oct 2024 16:51 #4959 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 14 Octombrie - 20 Octombrie 2024
Si ce a mai venit prin casuta postala:

Artemiza: Drumetii in secuime-Balvanyos si Mohos Tozeglab 19 /20 -X- 2024
In zilele 19/ 20 octombrie 2024 , un grup de 20 montaniarzi - membrii Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti dar si simpatizanti s-a deplasat cu un microbuz in zona secuime M-tii Bodoc , Carpatii de Curbura la Balvanyos jud. Covasna si Lacul Sfanta - Ana cu Tinovul Mohos ( Mohos Tozeglab ) jud. Harghita . Prima oprire a fost la Lacul Sfanta - Ana si Tinovul Mohos considerate elemente naturale rare formate pe cele doua conuri vulcanice ale Muntilor Ciomad . Am pornit mai intai in drumetie coborand scarile prin padure spre Lacul Sf. Ana la 950 m. alt . De pe malul lacului cu forma unui cerc aproape perfect se reflecta peisajul fermecator din jur oferit de craterul acoperit de brazi .Langa lac am admirat si capela Sfanta Ana , construita in 1977 loc de pelerinaj romano- catolici (unele persoane mai rapide au facut cateva poze la capela ! ) Ne-am grabit sa urcam prin padure , ajungand la locul de plecare spre Tinovul Mohos asezat intr-una dintre ramasitele craterului muntilor Ciomad la 1050 m. alt. diametru 800 m, si un teritoriu de 80 ha.jud. Harghita .Insotiti de un ghid local am pornit in sir indian pe un podet de lemn construit pe mlastina de unde am putut admira elemente stiintifice si naturale rare ale vegetatiei , coada -matei de balta acoperita de afin . Suprafata lacului Mohos este invelita de muschi , nu s-a putut vizita decat doua lacuri mai mici , grosimea turbei este de 10 m . In perioada de vara altadata ,am admirat plante carnivore . Apoi am plecat spre Baile Balvanyos ( 7 montaniarzi pe jos -drumetie prin padure pana la Muntele Cetatii cu ruinele cetatii ) , iar restul de 13 , cu microbuzul. Ne-am reintalnit la cazare , apoi la cina , A doua zi , o parte am urcat deasupra Bailor Balvanyos pe Muntele Cetatii la 1056 m . alt spre , ruinele cetatii Balvanyos construita de familia Apor in 1360 . iar altii au vizitat mofetele din zona.
photos.app.goo.gl/xT1QMupXqDWbFTBs9

Svetlana:
Turcia - Mesopotamia
Încă 2-3 zile în Turcia. După vizitele obișnuite la producătorii de covoare, de ceramică, am străbătut vreo 600 km prin munții Taurus, din Capadocia în Mesopotamia (zona locuită în mare parte de kurzi), și am ajuns la răsărit la Muntele Nemrut, cel cu două terase presărate cu sculpturi, din secolul I î. Hr.  (sit din Patrimoniul UNESCO). Apoi la Gobekli Tepe un alt sit din patrimoniul UNESCO, din Anatolia de sud-est, se pare cel mai vechi sanctuar descoperit. Apoi o plimbare pe Eufrat în zona Gaziantep - Sanliurfa, acolo unde un sat a fost scudfundat în mare parte la construcția unui baraj. Plecarea s-a f[cut din Halfeti, singurul loc, spune legenda, unde cresc trandafirii negri.
photos.app.goo.gl/XryvpNEUWRH6oAi9A

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Noi 2024 22:03 #4967 de Diana
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.208 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.