saptamina 11-17 noiembrie 2024

18 Noi 2024 13:35 - 19 Noi 2024 09:01 #4982 de angela
saptamina 11-17 noiembrie 2024 a fost scris de angela
A fost un sfirsit de saptamina frumos cu vreme buna de excursii, mai ales avind in vedere data din calendar. Toamna tirzie a adus zapada, cam peste tot, ceva nori, mai mult sau mai putin 'de mare', nu foarte frig si destul soare (daca nu erai in ceata).
Desi mai toata lumea s-a boierit si merge cu IR 'de 7', simbata am reintilnit citeva doritori de mers pe 3021 (la care se aude ca dupa 15 decembrie va fi si mai incomod de ajuns/cel putin pentru cei care stau mai departe de gara).
A fost Andrei A, care a mers in Baiului - de al Piscul Ciinelui spre sud - am vazut citeva impresii foto pe grup, altii cochetau cu ideea de Baiului pornind de la Azuga.
Dupa ce info meteo aveam eu, am zis ca ar fi momentul sa mai ajung in valea lui Bogdan, si am coborit in Valea Larga. Cum ziua e scurta, am propus sa urcam la Fruntea lui Vasii si de acolo vazind si facind spre sud. Pina la Casa de Vinatoare ne-au ajuns din urma citeva masini cu vinatori care ne-au avertizat ca sintem pe aliniamentul unei vinatori cu ciini si gonaci- am intrebat unde vor vina, au zis ca limita e valea, iar eu le-am spus ca e OK, ca noi facem la stinga si urcam spre Stina din Fruntea lui Vasii. Nu am apucat sa ajungem prea departe pe urcus ca au inceput si impuscaturile dincolo de vale (am mai intilnit citeva tineri care venea pe DF dezamagiti ca nu i-am lasat vinatorii sa urce sus in Gagu (le-am sugerat sa urce spre Vasii, ceea ce au si facut, depasindu-ne evident, erau si fara rucsaci, la plimbare). Urcusul a fost OK, ceva zapada, ca doar e fata nordica, dar nu continua si se merge bine...(mai greu cu boii mici, e drept). La stina soare, zapada, frumos. Cind am ajuns sus, ceilalti incepeau sa coboare, ne-au lasat pe noi stapine. Am stat la soare vreo jumatate de ora si am urcat mai departe spre izvorul La Uluce, mai pe ocolite, ca nu e placut cu zapada neuniforme pe gilme, mai ales daca ai probleme cu genunchii. De la izvor am luat-o pe traverseu, am gasit poarta inchisa (pentru vite) si cum acolo se acumuleaza de obicei multa zapada, am deschis-o si am lasat-o putin deschisa, ca pina la primavara cind se intorc cei de la stina. Ceva mai incolo de valea Oratii ne-am intilnit cu un grup care mergea in sens invers, spre nord. Cum Mihaela a venit neadecvat echipata (fara parazapezi) am incercat sa alegem o coborire cit mai putin inzapezita la vale pe linga liziera padurii prin smocurile de iarba uscata tipice zonei. Stiam ca la sfirsit va fi distractiv printre teposenii (tufe de maces si paducel), a fost... am incercat sa scapam cit mai neagatate pina la stina. Apoi clasic la vale, putin dezamagitor ca poteca era cam neuniforma (mai degradata decit o stiam) si am avut emotii ca eu nu voi reusi sa ajung in timp util la tren, mergind greu. Am tras ceva (eu cel putin m-am resimtit) dar in cele din urma am ajuns cu bine la tren, avind timp sa luam si bilete online, sus in DN, ca jos probabil nu era semnal si am mai asteptat si vreo 10 minute bune pe peron. Ne-am cam innoroit pe coborirea de la stina, si pe ultima portiune a DF am vazut niste urme MARI (foarte mari chiar) de urs in noroi. Dar nu am avut emotii decit pentru timpul necesar sa prindem trenul. Citeva impresii foto:
Prima zapada in Baiul sudic:
photos.app.goo.gl/ivFruva6feqRDVgd8
 
Andrei B si Ileana au fost de data aceasta duminica pe munte.
Nu era in plan sa mergem la munte saptamana asta ..Inopinat ne-am hotarat si am ajuns totusi Duminica (17.11.2024). Am fost (oarecum) surprinsi sa gasim  in Basarab la 7.45 pe Raluca si Cristina,si  Orlando .

 Iar Orlando avea si un grup( de Ploiesti). A iesit o drumetie reusitala Poiana Stanii.
Vremea frumoasa,si un tren cu locuri disponibile pe scaun la intoarcere.
 Ileana sa ales si cu o febra musculara.
Am facut un film si cu ceva poze youtu.be/ytVyo36Ra3I

Asteptam rapoartele prietenilor nostri care au fost mai pe sus - am vazut deja pe grup citeceva.

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 19 Noi 2024 09:01 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
18 Noi 2024 14:47 #4983 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 11-17 noiembrie 2024
Salutari!
Ma intrebam in ultimii ani cum arata si cum se merge pe o poteca iarna la altitudine - in acest caz in apropiere de 2000 m. Pandeam in anii trecuti un moment potrivit pentru a incerca poteca interzisa iarna marcata cu PG, pe sub Varful cu Dor si pe deasupra Coltilor lui Barbes. Anul trecut am incercat poteca avand la mine doar gherute, intr-o zi cu soare dar vantoasa. In acea zi panta era complet acoperita cu zapada si gheata pe alocuri. Ne-am retras inainte de a intra in zona cu brazi parandu-mi prea multa gheata si nesimtind ca totul va fi ok sub pereti, mai in fata. Duminica insa urmarind prognozele si starea zapezii pe camerele de la Cota2000 am zis ca e un moment bun sa incerc din nou. Cu o mini echipa voioasa, la prima zapada mai serioasa de anul asta am gasit poteca de deasupra Coltilor lui Barbes cu zapada putina in topire tocmai buna de mers pe ea. Nu stiam exact cata zapada este deasupra la marginea platoului (adica deasupra potecii) dar de la distanta inainte sa intram in poteca nu parea semnficativa. Totul a fost bine si ne-am oprit o vreme deasupra Coltilor lui Barbes la belvedere inainte sa urcam spre platou si spre Vf. cu Dor. Sus am obserat ca era ceva zapada la margine formand cornise. Nu cred sa fi fost pericol mare nefiind prea multa zapada. Iar sub cornise nu mai era zapada... A fost frumos si sus pe varf cu vizibilitate maxima pana spre Iezer, Parang... spre vest, in partea opusa Ciucasul parand aproape si in spate itinduse Siriul. 

Albumul nostru:  photos.app.goo.gl/Cx5fLj7R6xCTgPw68
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Noi 2024 22:46 #4985 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 11-17 noiembrie 2024
Sambata, pe o vreme exceptionala, cu soare si cativa valatuci de ceata, tocmai buni sa pastreze chiciura in padure: Sinaia cota 1400 - coltii lui Barbes - saua Vanturis - Vf. cu Dor - Drumul de vara - Sinaia

photos.app.goo.gl/RVU5J1BHCb3bAHWC9

Duminica, pentru ca vremea era in continuare foarte buna si culorile de toamna inca vii la campie: Cernica - Baltile Tanganu

photos.app.goo.gl/y2RAdvYKzq2ybNqh9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.212 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.