Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2022.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2022-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2022-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2023.

Îţi mulţumim!

Inca un pachet de albume de la Cristina

09 Mar 2023 15:24 #4536 de angela
Comarnic - Stâna de pe Pleșuva (25.11.2022) 
Durată tură: 5h30min Distanță: Grad de dificultate: ușor Recomandări: A se evita perioadele cu umezeală (din cauza apariției noroiului în unele porțiuni), precum și sezonul de oierit, în care câinii pot reprezenta un pericol. Descriere traseu Acest traseu este un veritabil clasic al ”palmaresului grupului de vineri”, coordonat informal de dl. Derlogea. Se pleacă din Gara București Basarab (cu trenul personal 3023, spre Braşov, la 07.45), iar întoarcerea este din Comarnic, cu trenul personal 3028, la ora 16.12. Grupul din 25 noiembrie 2022 a fost alcătuit din 13 persoane și, contrar unor superstiții legate de acest număr, totul a decurs perfect. Am avut și multe ore de soare. Ne-am confruntat însă și cu un vânt înghețat prevestitor de iarnă. Din Halta Posada, ne-am întors spre București, în lungul căii ferate, până la un drum de pământ care începea în dreapta noastră și care ne-a condus până la Schitul Lespezi, monument istoric datând din 1661 (reabilitat recent cu fonduri europene). Pe drumul forestier, apoi pe o potecă nemarcată și, din nou, pe drumul forestier, am parcurs pădurea și am ajuns la golul alpin, într-un loc bun de popas și cu o amplă vedere spre Valea Prahovei. Ne-am continuat urcușul pe o potecă de pământ, ne-am pozat cu o ”perdea” de zade și am făcut popas la stâna de pe dealul Pleșuva (unde am stat liniștiți, fără câini ciobănești în preajmă, așa cum se întâmplă vara). Savurând peisajul și aerul curat de munte (cam rece!) am coborât pe un drum de pământ și prin pajiștile alpine, până la drumul de mașină care duce în Comarnic. Unii dintre noi au continuat pe acest traseu până la gară, iar alții au ales o variantă mai pitorească, traversând fânețe și livezi și sărind (cu mai multă sau mai puțină dezinvoltură) peste câteva pârleazuri. Traseul este o încântare în sezonul cald, când este acoperit de un uriaș covor de flori de câmp. Este însă mai puțin plăcut pe timp umed, când devine alunecos și are câteva porțiuni noroioase. Neplăcut (dezagreabil chiar) în orice anotimp este ultimul tronson, chiar înainte de intrarea în Comarnic: o groapă de gunoi de care edilii orașului nu au reușit încă să se ocupe... Dar, așa cum după ploaie apare soarele, și în cazul nostru, după dezinteresul față de natură al locuitorilor, am cunoscut și ospitalitatea acestora. Am fost îmbiați cu câte un pahar de pălincă. Aromată și tare, conform celor care au acceptat invitația. Am coborât, pe șoseaua asfaltată, până la râul Prahova, pe care l-am traversat pe un pod suspendat, am mai mers cam 1 km printr-o zonă industrială și ne-am oprit puțin (așa cum cere tradiția!) la terasa din apropierea gării din Comarnic. Ce frumoase sunt dealurile prahovene, ce experiență frumoasă am avut! 
photos.app.goo.gl/24QX1PKSCjHmoBbj6

Sinaia- Poiana Stânii-Sinaia (02.12.2022)
Excursie Sinaia - Poiana Stânii - Sinaia (urcare pe poteca regală și coborâre pe drum forestier + potecă) - 2 decembrie 2022 - Durată tură: 5h Distanță: 13 km Grad de dificultate: foarte ușor Diferență de nivel: 400 m Caracteristici: traseul este extrem de frecventat tot timpul anului, pe poteca regală până la Poiana Stânii (marcaj bandă albastră), de turiști dornici de mișcare, iar pe drumul forestier, inclusiv de multe mașini, ATV-uri și mountainbikes. Atenție deosebită: există posibilitatea întâlnirii cu urșii! Aceasta este tura ”de avarie”, la care dl. Derlogea (coordonatorul ”grupului de vineri”) apelează când este vreme rea sau când traseele din zona Posada sunt prea noroioase sau alunecoase din cauza poleiului. Deși prognoza meteo din 2 decembrie 2022 nu era prea optimistă, un grup de 11 persoane am plecat din Gara București Basarab (cu trenul personal 3023, spre Braşov), la 07.45 și am coborât la Sinaia, la ora 10.20, am traversat parcul central al orașului și am admirat (a câta oară?!) clădirea fostului cazinou. Am închinat un gând pios militarilor înmormântați în cimitirul eroilor, ale căror cruci de mormânt erau împodobite cu panglici tricolore (în ajun fusese Ziua Națională), și am început să urcăm pe aleea pavoazată deja pentru Crăciun. Am ocolit Mănăstirea Sinaia, care strălucea sub cele câteva raze de soare de care am avut parte în întreaga zi, și am intrat în parcul Castelului Peleș. Am străbătut târgul de suveniruri și apoi, având ca fundal sonor celebra ”Zaraza” cântată de un acordeonist ambulant, ne-am îndreptat către Pelișor, de unde am intrat pe poteca pietruită pe care se plimbau regii României în urmă cu un secol și care acum are mare nevoie de câteva reparații... Am coborât pe drumul forestier până la intersecția cu drumul spre Cota 1400, iar de acolo, pe o potecă, până în Sinaia, la Cabana Schiorilor. Am ajuns în gară (ticsită de lume) cu puțin înainte de plecarea trenului (personalul 3028), la ora 15.47. Din fericire, am avut timp să cumpărăm câte un pahar de ceai/vin fiert! Ploaia ne-a ocolit, dar ceața ne-a însoțit tot drumul. Nu ne-am putut bucura de priveliștea din Poiană (din lipsă de vizibilitate), dar am avut parte de o atmosferă plină de farmec, desprinsă parcă dintr-o stampă japoneză. Cei atenți nu doar la culori, ci și la mirosuri, au simțit (cred) și ”parfumul ploii”, care are și un nume științific: ”Petrichor” (în engleză). Dat de doi oameni de știință australieni, acest termen pleacă de la 2 cuvinte grecești: petros, adică piatră, și ichor, ”sângele zeilor din Grecia antică”. Cu alte cuvinte, am savurat aromele emanate de pământ la prima ploaie căzută după o perioadă de secetă.
photos.app.goo.gl/b9r4mgv1H3ViYaBX8

Posada - Refugiul Florei - Comarnic (09.12.2022) 
photos.app.goo.gl/Tcz7Vb69qFSwTMsE7

Posada - Gâlmea - Valea Bătrâioarei - Comarnic (23.12.2022) 
photos.app.goo.gl/gQgrRzokikMdN6FJ6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.272 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.