- Detalii
- Scris de: Dan Viorel Popa
- Categorie: Club
- Accesări: 2666
Până a face cunoștință cu clubul Floarea de Colț mai ieșisem pe munte de câteva ori cu membrii ADMIR, prin anii 1980. Memorabilă a fost o ieşire în Retezat, într-un august, când, conduși fiind de Mircea Datcu, ne-a prins un viscol atât de puternic că a trebuit să ies noaptea și să fac baricadă din pietre, de cca. 30 cm, pe direcția vântului pentru a nu ne rupe supracortul. A doua zi zăpada era de 10 cm. Am strâns hangaralele și am coborât, prin rezervație, la casa Academiei Române din Gura Zlata.
- Detalii
- Scris de: Dan Golopenţia
- Categorie: Club
- Accesări: 2180
Colonelul, pe numele lui adevărat Alexandru Stoenescu, a fost unul dintre primii oameni pe care i-am cunoscut atunci când am început să frecventez clubul alpin Floarea de Colt Bucureşti cu vreo 5 ani în urmă *. Potrivit de statură, cu un zâmbet prietenos şi ochi vii, stătea în primele rânduri la adunările de la sala din Biserica Amzei şi era întotdeauna gata să dea o mână de ajutor atunci când era nevoie. Odată ce te cunoştea, te întâmpina cu un tonic "Ce mai faci dragule?" A fost pilot militar pentru 27 de ani, de aici şi porecla. În anul 2006 a sărbătorit activ 60 de ani de drumeţie montană, un jubileu nu tocmai la îndemâna oricui, şi peste 80 de ani de viaţă. Aşa că m-am hotărât să-i pun câteva întrebări. Ar putea fi şi un început de istorie orală al clubului. Întrebările şi intervenţiile mele apar cu litere cursive.
- Detalii
- Scris de: CD
- Categorie: Club
- Accesări: 4159
Conform menţiunilor existente în Statut şi Regulament, Clubul Alpin Floarea de Colţ are posibilitatea să încheie parteneriate reciproc avantajoase cu asociaţii, magazine, cabane, etc, cele în vigoare fiind prezente în această pagină.
- Detalii
- Scris de: Cristian Sencovici
- Categorie: Club
- Accesări: 3410
Pe la începutul anilor '70 funcţiona la Sala Dalles un club numit "Terra 2000" unde aveau loc conferinţe pe teme de geografie, istorie, ştiinţele naturii etc. Era un punct de întâlnire al personalităţilor din domeniile respective ca de ex. prof. Alexandru Roşu, prof. Marcian Blehu, Vasile Sencu şi alţii.
- Detalii
- Scris de: CD
- Categorie: Club
- Accesări: 8130
Conform Statutului Asociaţiei Club Alpin Floarea de Colţ (Asociaţie) (art. 20, al. 1) Consiliul Director (CD) reprezintă "organul executiv al Asociației și este ales de Adunarea Generală dintre membrii activi ai acesteia". Atribuţiile CD sunt prezentate detaliat în Statut (art. 21).
- Detalii
- Scris de: Marius
- Categorie: Club
- Accesări: 7509
Clubul Alpin Floarea de Colţ este deschis oricui iubeşte muntele. De la înfiinţare (în 1977) şi până în prezent membrii clubului au promovat drumeţiile la munte şi respectul faţă de natură. Ca să mergi la munte nu este nevoie să fii înscris la un club / asociaţie dar apartenenţa la un grup are uneori avantaje, măcar faptul că ai ocazia să cunoşti oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune.