Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cu bicicleta în Apuseni

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Index articole

Traseul propus: Sibiu, Blaj, Teiuș, Aiud, Apuseni (Câmpeni, Brad), coborâre în Deva. Cca 470 km. A ieşit ceva diferit și anume:

Ziua 1

Am luat trenul de 10.00 din Bucureşti și la 16.20 eram în Sibiu cu tot cu bicicleta. Trenul a întârziat mai mult de 40 de minute!

Am vizitat cam o oră și jumătate centrul istoric al Sibiului. Merită din plin chiar dacă nu am reuşit să intru în vreun muzeu (mi-era frică să nu îmi umble la coburi - genţile bicicletei). Oricum, centrul e foarte frumos dar, surprinzător, este parcurs parţial de maşini. Cred însă că sunt ale riveranilor.

Mulţi biciclişti, multe biciclete. Au și piste, mai multe ca în Bucureşti. Pe o asemenea pistă m-am deplasat ca să ies din oraş și să merg spre primul obiectiv, Ocna Sibiului.

Observaţi arhitectura clădirilor: aveam impresia ca sunt în faţa unei felii de tort!

Mi-a părut rău că nu mi-am luat slipii. În fine, am trecut în viteză prin staţiune, spre lacul Mândra (rezervaţie).

Am stat un pic să-mi trag sufletul, dar vremea era înnorată și începuse să bată vântul cam tare. Aşa că am luat-o la pedală spre vulcanii noroioşi din Hașad dar am ratat drumul și am ajuns la Slimnic. Şi bine am făcut deoarece la Slimnic se află o biserică evanghelică inclusiv casă parohială precum și o cetate care încă mai este locuită (într-o parte desigur). E un om acolo care trage clopotul în fiecare dimineață.

Cele doua plăci de pe clădire comemorează popasul lui Petofi Sandor (echivalentul lui Eminescu pentru maghiari) și al lui Josef Bem (general polonez care a luptat contra rușilor la 1848 în Transilvania).

Şi iată și partea locuită a cetăţii la care se ajunge urcând pe un drum cam două sute de metri.

Aici mi-am pus și cortul, lângă zidul cetăţii, păzit de doi cai și un mânz. Parcă erau câini, se gudurau pe lângă mine și se împingeau cu botul în mine să le dau ceva de mâncare. Le-am dat sare iar mânzul a încercat să-mi pască cortul. Ce mai, nişte potăi de cai!

Peisajul este superb de sus din cetate, iar senzaţia avută când mi-am pus cortul chiar lângă zidul cetăţii a fost formidabilă.

Cca 40 km parcurşi în ziua 1.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Nota bene

Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria