Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Kovács György

Născut în municipiul Cluj-Napoca, la data de 6 noiembrie 1937, Kovács György a fost pasionat din tinereţe de crestele și pereții din Cheile Turzii.

Kovacs Gyorgy

Sursa foto: climbromania.com

A fost un alpinist talentat și un bun cunoscător al traseelor de cățărare din zonă. Numele lui se leagă de mai multe premiere în aceşti pereţi dintre care traseul Cipcheș este primul traseu de gradul V din Cheile Turzii.

- Priponul Mic, peretele Pripoanelor, împreună cu Sándor Fülöp, 1955.
- Peretele Colțului Crăpat (Cipcheș), zona Cipcheș - Stânca Şoimilor (versantul drept), varianta pe dreapta în 1959 (Miklós Gyöngyösi, varianta cu horn a traseului în 1972).
- Peretele Caprelor, zona Jgheabului (versantul stâng).
- Hornul Marac, zona Borş-Marac (versantul stâng), împreună cu Kari Dezso.
- Fisura Șoimilor, zona Cipcheș - Stânca Şoimilor (versantul drept).

După ce vremea performanţelor din perete a trecut, Kovács György putea fi întâlnit deseori în locurile dragi din Cheile Turzii vorbind cu căţărătorii sau invitat la Memorialul Miși Szalma sau alte întâniri de profil. S-a stins din viaţă pe 24 feb 2016.

Surse:
sangealb.wordpress.com
climbromania.com

Brânduşa & Marius

Cotizație club

Cotizația se poate plăti online în contul RO64BTRLRONCRT0345072901 în cuantum de 60 lei (40 lei pensionari). Nu uitați sa menționați numele și sa trimiteți dovada plății prin email la

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:10, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:46, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria