Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.

Cum devin membru al clubului ?

Clubul Alpin Floarea de Colţ este deschis oricui iubeşte muntele. De la înfiinţare (în 1977) şi până în prezent membrii clubului au promovat drumeţiile la munte şi respectul faţă de natură. Ca să mergi la munte nu este nevoie să fii înscris la un club / asociaţie dar apartenenţa la un grup are uneori avantaje, măcar faptul că ai ocazia să cunoşti oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

Dacă doreşti să fii alături de noi este suficient să parcurgi câţiva paşi simpli. În primul rând citeşte Statutul asociaţiei unde se prezintă pe larg cine suntem şi ce ne propunem.

Statutul este strâns corelat cu Regulamentul de funcţionare unde găseşti amănunte care nu sunt cuprinse în statut.

Pornim de la premiza că oamenii care merg pe munte sunt însufleţiţi de cele mai bune intenţii privind natura şi se comportă cu respectul cuvenit faţă de ea fiind atent la poteca pe care merge, cabana la care se odihneşte, florile pe care le vede pe câmp sau în pădure, animalele pe care ocazional le întâlneşte în drum. Ne-am gândit că cele aşternute pe hârtie de un mare ghid şi om de munte, Luis Trenker, deşi scrise acum mulţi ani, sunt încă de mare actualitate aşa că te invităm să le citeşti aici.

În plus, membrii Consiliului Director au elaborat un set de reguli şi recomandări cuprinse în Codul de etică al clubului pe care îl poţi citi aici.

Condiţiile ca să devii membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulament) sunt pe scurt:

- Vârsta minimă 18 ani.
- Completarea formularului de adeziune.
- Plata cotizaţiei anuale în cuantum de 60 de lei sau 40 de lei pentru pensionari; tinerii până la 25 de ani sunt scutiţi de plata cotizaţiei; vezi detalii în Regulament, art.9 şi art. 24.

Îndatoririle pe care le ai ca membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulamentul de funcţionare) sunt:

- Plata cotizaţiei anuale
- Respectarea Statutului şi a Regulamentului de funcţionare
- Respectarea celorlalţi membri ai clubului
- Sprijinirea activităţilor clubului în măsura posibilităţilor

Drepturile pe care le ai ca membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulamentul de funcţionare) sunt:

- Participi la întâlnirile clubului
- Votezi în Adunarea Generală
- Ai dreptul să alegi şi să fii ales în toate structurile de conducere
- Participi la activităţile clubului (drumeţii, proiecţii la sală, concursuri de fotografie, petreceri, etc.)
- Ai acces la patrimoniul clubului (de exemplu poţi împrumuta cărţi, reviste, filme, etc; vezi Biblioteca)
- Beneficiezi de facilităţile acordate membrilor (de exemplu poţi achiziţiona echipament la preţuri reduse de la magazinele cu care clubul are încheiate parteneriate)

Cererea de înscriere poate fi descărcată aici (format pdf printabil). După ce o completezi te rugăm să o aduci personal la club, la întâlnirea de luni după-amiază (o dată la două săptămâni, cf. anunţurilor pe care le găşeşti pe site), ocazie cu care putem să ne şi cunoaştem :-)

Întâlnire la club

Următoarea întâlnire la club va avea loc luni, 25 iunie 2018, ora 18:00, amfiteatrul Ștefan Odobleja, Universitatea Titu Maiorescu (Calea Văcăreşti 187).

Petru Suciu, autorul cărţii "Noi, cei de la Ştiinţa" (cea mai recentă apariţie la ed. România Pitorească), va vorbi despre carte şi va prezenta imagini inedite, oameni şi fapte din trecutul Clubului Alpin Universitar.

Intrarea este gratuită.

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă / duminică, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:22, la primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Recent în forum

  • Intalnire la club luni, 25 iunie 2018
  • Va anuntam o modificare de program: din motive obiective, intalnirea cu d-ul Vasile Giurgiu se amana pentru o data ulterioara. Vom avea insa un alt invitat special, d-ul Petru Suciu, autorul cartii 'Noi, cei de la Stiinta' - cea mai recenta aparitie la editura Romania Pitoreasca. Dansul ne va vorbi...
  • acum 2 zile 23 ore
  • Intalnire la club luni, 25 iunie 2018
  • Va asteptam luni, 25 iunie 2018, ora 18:00, in amfiteatrul Stefan Odobleja, Universitatea Titu Maiorescu (Calea Vacaresti 187) la o intalnire cu un invitat special: d-ul Vasile Giurgiu. Dansul ne va prezenta imagini deosebite din calatoriile sale in munti si in adancul pamantului, propunandu-ne apoi...
  • acum 4 zile 23 ore
  • Valea Lotrului, Muntii Parang si Manastirea Prislop 26-28 iul. 2018
  • INVITATIE PENTRU MONTANIARZI DE-A LUNGUL VAII LOTRULUI PANA-N PARANG SI M-REA PRISLOP Dupa experienta din Retezat va invit intr-o excursie de 3 zile 26 /28 iulie 2018 cu autocarul in m-tii Parang cu obiective interesante : CHEILE JIETULUI , PESTERA...
  • acum 4 zile 23 ore
  • Transfagarasan si Valea lui Stan 14 iul. 2018
  • INVITATIE PENTRU MONTANIARZI TRANSFAGARASANUL SI PROVOCATORUL CANION ,, VALEA LUI STAN “ Invit toti montaniarzii - prieteni intr-o excursie de o zi 14 iulie 2018 , cu autocarul pe Transfagarasan ,,Valea lui Stan “ pentru a parcurge impreuna...
  • acum 4 zile 23 ore
  • Canionul 7 Scari 4 aug. 2018
  • INVITATIE PENTRU MONTANIARZI ADRENALINA IN CANIONUL 7 SCARI Dragi prieteni , va invit intr-o excursie de o zi cu autocarul , sambata 04 august 2018 , intr-un loc mirific ,,CANIONUL 7 SCARI “, un defileu sapat in calcar din masivul Piatra...
  • acum 4 zile 23 ore

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2018 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64 BTRL RONC RT03 4507 2901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria