Regulament privind funcționarea grupurilor de WhatsApp ale Clubului Alpin Floarea de Colț

Art. 1 Prezentul Regulament se referă la grupurile de WhatsApp "Floarea de Colț" și "Ture FDC", numite în cele ce urmează "Grupurile".

Art. 2 Membri ai Grupurilor pot fi numai membrii activi ai asociației Club Alpin Floarea de Colț București ("Clubul"). Prin excepție de la regula de mai sus, administratorii Grupurilor potacorda acces și altor persoane, cum ar fi membrii Clubului care nu au achitat cotizația anuală, foștii membri sau simpatizanții Clubului care participă tradițional sau regulat la activitățile Clubului ori promovează imaginea Clubului sau contribuie la realizarea obiectivelor acestuia. Membrii Grupurilor vor avea de preferință afișat numele acestora.

Art. 3 Administrarea Grupurilor este realizată de maximum trei administratori care trebuie să fie membri activi ai Clubului. Se recomandă ca cel puțin unul dintre administratori să fie membru al Consiliului Director. Desemnarea administratorilor se va face de către Consiliul Director.

Art. 4 Adăugarea unei persoane în Grupuri se realizează de către administratori din proprie inițiativă sau la propunerea unui membru al Grupului. Participarea unei persoane la postările Grupului trebuie precedată de cunoașterea și acceptarea prevederilor referitoare la funcționarea acestuia, prezența unei persoane în lista membrilor Grupului având semnificația acceptării tuturor regulilor prescrise de normele interne al Clubului.

Art. 5 Grupul "Ture FDC" este destinat exclusiv informării membrilor săi în privința planificării și desfășurării de ture precum și cu privire la alte aspecte legate de acestea cum ar fi: anunțuri de ture, știri din domeniul montan, prognoze meteo inclusiv atenționări nivo-meteorologice, recomandări privind echipamentul, condiția fizică, experiența și caracterul tehnic al drumeției, transportul, mersul trenurilor, evenimente apărute în ture, postări Salvamont și scurte relatări directe din ture.

Art. 6 Turele anunțate de membrii Grupului nu sunt organizate de Club și nici de persoana care propune tura respectivă, cu excepția unei mențiuni exprese în acest sens din partea conducerii Clubului sau a persoanei respective. Tura anunțată nu constituie organizare de activitate montană în sensul legii ci are scopul de a sugera potențiale trasee la care participarea membrilor Grupului este benevolă și responsabilă având în vedere prevederile din Statutul Clubului potrivit cărora participanții nu suferă de afecțiuni medicale care îi împiedică să desfășoare activități montane, aceștia recunoscând că drumețiile, activitățile şi sporturile montane presupun un factor imprevizibil de risc și că pot rezulta accidente, uneori cu vătămări corporale sau chiar mortale, acceptând aceste riscuri.

Art. 7 Grupul "Floarea de Colț" este destinat comunicării Consiliului Director cu membrii activi, foștii membri și simpatizanții Clubului și comunicării între aceștia pe subiecte legate de activitatea Clubului. Tematica postărilor va include: oricare din temele menționate în Art. 5, invitații, mențiuni și relatări de la activitățile Clubului altele decât turele, anunțuri ale Consiliului Director şi Adunării Generale, alte anunțuri către membri, postări privind activitatea altor organizații similare, trimiteri la publicații, imagini sau filme privind muntele sau natura, realizări deosebite ale membrilor, felicitări cu diverse ocazii, omemorări, etc.

Art. 8 Conținutul postărilor trebuie să aducă informație utilă pentru membri. Postările vor fi cât mai explicite, pozele vor fi însoțite de minime explicații privind activitatea sau alte aspecte pe care le ilustrează. Nu se vor include în postări mai mult de două poze, dacă sunt mai multe se va include un link la album. Nu sunt agreate postările de tipul urărilor specifice evenimentelor personale, mesaje cu tentă politică sau de altă natură fără legătură cu activitatea Clubului ori postări conținând exclusiv emoticoane sau like-uri.

Art. 9 Postările privind relatări și poze din activități organizate de alte asociații sau grupuri ori persoane cu activitate montană vor include obligatoriu o mențiune privind identificarea organizatorului și a activității respective.

Art. 10 Grupurile respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare însă fiecare membru este singurul responsabil pentru postările sale. Opiniile exprimate pe Grupuri sunt personale şi nu reflectă poziția Clubului Alpin Floarea de Colț sau a echipei de administratori ai Grupului pe care s-a făcut postarea. Conținutul datelor cu caracter personal postate de membrii Grupului constând în imagini precum și în orice alt element referitor la o persoană identificată sau identificabilă constituie responsabilitatea exclusivă a celui/celor care au prelucrat aceste date.

Art. 11 Postările vor respecta cu strictețe Codul de etică al Clubului Alpin Floarea de Colț (https://floareadecolt.com/noi/documente/codul-de-etica-floarea-de-colt-bucuresti).

Art. 12 Orice divergențe apărute între membri ca urmare a unor postări se vor rezolva exclusiv prin comunicare între persoanele respective în afara Grupurilor. Polemicile între membri pe Grupuri sunt strict interzise.

Art. 13 Administratorii sunt datori să urmărească conținutul postărilor și au dreptul să șteargă orice postare care nu respectă prezentul regulament, informând în acest sens persoana care a făcut postarea.

Art. 14 În cazul nerespectării de către un membru a prezentelor reguli acesta va fi atenționat de către administratorii Grupului. În cazul unor abateri grave sau repetate, administratorii pot decide eliminarea membrului respectiv din Grup.

Art. 15 Regulamentul se aduce la cunoștința membrilor Grupurilor pe pagina de internet a Clubului.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:15, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:46, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor