Conform Statutului Asociaţiei Club Alpin Floarea de Colţ (Asociaţie) (art. 20, al. 1) Consiliul Director (CD) reprezintă "organul executiv al Asociației și este ales de Adunarea Generală dintre membrii activi ai acesteia". Atribuţiile CD sunt prezentate detaliat în Statut (art. 21).

Primul CD a fost ales dintre membrii înscrişi în Asociaţie la data de 19 mai 2016 după ce au fost îndeplinite formalităţile juridice de (re)înfiinţare a Asociaţiei. Au fost aleși 7 membri pentru CD respectiv Valeriu Gorea, Marian Ene, Diana Șerban, Valentin Cozea, Mihai Drumea, Marius Radu și Mihai Cernat. Valeriu Gorea a fost ales Președintele CD și al Asociaţiei iar Marian Ene Vicepreședinte. Ilinca Ionescu a fost desemnată secretarul CD și al Asociaţiei.

Zamfir Maria, Danica Mariana şi Dicu Karmen sunt membri în Comisia de cenzori.

În luna decembrie 2016 Marian Ene a demisionat din funcţia de Vicepreședinte și din calitatea de membru al Asociaţiei, din motive personale, demisia fiind transmisă prin poșta electronică şi constatată cu prilejul ședinţei CD din data de 28 decembrie 2016.

La Adunarea Generală (AG) din 30 ianuarie 2017 au avut loc alegeri pentru CD. Conform prevederilor din Statut și Regulamentul de ordine interioară AG a decis mărirea numărului de membri CD la 11.

La AG din 6-7 noiembrie 2021 au avut loc alegeri pentru completarea locurilor vacante din CD care urmau să expire în ianuarie 2022. La 31 ianuarie 2022 CD a validat noua componenţă a consiliului şi membrii acestuia au ales noul preşedinte şi vice-preşedinte.

În prezent, membrii CD sunt (în ordine alfabetică)

 1. Antonescu Radu Ion
 2. Cozea Valentin, preşedinte
 3. Cristea Adrian
 4. Dumitru Diana
 5. Francisco Andrei
 6. Nistoroiu Gheorghe, vice-preşedinte
 7. Preda Andrei
 8. Radu Marius
 9. Râciu Oprea Florin Mihai
 10. Vasilescu Angela
 11. Vouciuc Andrei

Georgescu Emil este membru supleant al CD.

Ilinca Ionescu este secretarul CD și al Asociaţiei.

Scurtă prezentare a membrilor CD şi secretarului asociaţiei.

 

Antonescu Radu
 
Antonescu Radu Ion practică regulat drumeția de peste 20 de ani. Prima dată a întâlnit membrii clubului în tren prin 2007 iar de atunci participă regulat la turele de grup ca participant sau ca organizator. Posedă experiență de escaladă pe văi alpine și escaladă în perete (inclusiv trasee de gradul 5) dar și de traversări de iarnă în Platoul Bucegilor.

 

Cozea Valentin
 
Cozea Valentin este un pasionat alpinist şi ciclist, membru al Clubului Alpin Floarea de Colț din 2015. În ultimul timp s-a remarcat prin organizarea mai multor ture de iarnă cu bivuac în masivele Iezer şi Bucegi şi s-a implicat în acțiuni de remarcare şi ecologizare.

 

Cristea Adrian
 
Cristea Adrian este pasionat de ciclismul montan (MTB), escaladă şi înot. Este membru al clubului din anul 2020 şi a luat parte la numeroase ascensiuni inclusiv ture pe văi alpine. Este membru în Clubul Alpin Român şi sportiv legitimat de Federația Română de Alpinism şi Escaladă în cadrul CS Vertical Spirit din București.

 

Dumitru Diana
 
Dumitru Diana locuiește în Bușteni, este geolog ca pregătire şi consultant pentru fonduri europene ca şi activitate. A participat la mai multe ture de weekend şi excursii ale clubului şi este membru din anul 2021. A participat ca voluntar în activități de amenajare a potecilor sau marcare, la acțiuni de salvare având şi experiența unor expediții organizate în Nepal, Maroc, Rusia, Kenya şi Uganda.

 

Francisco Andrei
 
Francisco Andrei locuiește în București şi este student la medicină veterinară. Este membru al clubului de 5 ani, a participat la numeroase ture şi excursii dar şi la activități de remarcare şi amenajare de refugii. Timp de doi ani a urmărit şi efectuat un studiu având ca obiect viața caprelor negre din munții Bucegi.

 

Georgescu Emil
 
Georgescu Emil Igor Vlad este entomolog, cercetător științific la Institutul Naţional de Cercetare Agricolă Fundulea. Pasionat montaniard, iubitor de natură, atât de munte cât şi de deltă şi de mare, este şi un apreciat fotograf.

 

Ionescu Ilinca
 
Ionescu Ilinca Dana a prins pasiunea muntelui încă din anii liceului. Prima tură cu Floarea de Colț a făcut-o în anul 2000, iar din 2006 participă regulat la activitățile clubului inclusiv la taberele din Piatra Craiului și la ascensiunile pe văile alpine din Bucegi. Posedă experiența mai multor ascensiuni în Bulgaria, Tatra, Olimp, Dolomiți și în masivul Mont Blanc. Traseele preferate sunt cele cu stâncărie şi mici provocări tehnice precum şi cele de via ferrata. Ocupă poziția de Secretar al Clubului Alpin Floarea de Colț din 2016.

 

Nistoroiu Gheorghe
 
Nistoroiu Gheorghe este membru al clubului din anul 1985, pasionat în egală măsură de munte şi de fotografie. A fost membru fondator al asociației non-profit Club Alpin Floarea de Colţ București atât la prima legalizare în 1990 când a îndeplinit funcția de secretar cât şi la cea de-a doua în 2016.

 

Preda Andrei
 
Preda Andrei este ca profesie inginer energetician, membru al clubului de peste 10 ani. Posedă o bogată experiență alpină cu ascensiuni în majoritatea munților înalți din România şi numeroase escalade de vară şi de iarnă pe văile alpine din Bucegi. Cea mai înalt vârf atins a fost Toubkal (4.165 m) din Atlasul Marocan.

 

Radu Marius
 
Radu Marius, medic ca profesie, este pasionat de munte în toate aspectele sale şi interesat de fotografia montană. Experiența sa alpină include ascensiuni în toate masivele înalte din ţară, în ture de o zi sau drumeţii mai lungi cu cortul, precum și în Bulgaria, Alpi şi Nepal. Marius este administratorul site-ul clubului (floareadecolt.com), editorul calendarului anual al clubului şi scrie despre munte pe blogul său mariusradu.ro

 

Râciu Mihai
 
Râciu Oprea Mihai Florin este pasionat de munte din studenție şi membru al clubului din toamna 2016. A urcat majoritatea munților înalți din România. Merge regulat la escaladă în sală, având și câteva experiențe de cățărare în trasee până la gradul 5, plus experiențe de escaladă pe văile alpine din Bucegi. Se declară un iubitor al drumețiilor lungi și variate de creastă și este și un pasionat fotograf.

 

Vasilescu Angela
 
Vasilescu Angela este fizician, doctor în fizica radiațiilor nucleare (1977), pensionară, cu domiciliul în Măgurele, Ilfov. Angela este membru în club din 1984 și bună cunoscătoare a traseelor montane din Carpati, trasee de iniţiere alpină (văi de abrupt, creste, brâne) şi trasee de iarnă. Este și membru al Clubului Alpin Român. Angela este inițiator și editor al Cronicii Săptămânale din martie 2013. În afara țării a fost în Munţii Apalaşi (Tennessee, membru al Smoky Mountains Hiking Club timp de 2 ani), valea Baksanului (Caucaz) și sporadic în Europa (Jura, Berner Oberland, Alpi - zona subalpină, Olimp, Rila și Pirin).

 

Vouciuc Andrei
 
Vouciuc Andrei este absolvent al Facultății de Geografie a Universității din București. Este membru al clubului de 18 ani şi merge cu noi de la 16 ani, fiind unul dintre cei mai consecvenți tineri. Are o experiență bogată în drumeție şi escaladă atât pe văile şi brânele din Bucegi cât şi în alţi munţi din ţară. Din străinătate menționăm o expediție în Himalaya.

CD poate fi contactat la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fără comentarii pentru “Consiliul Director”

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor