Conform Statutului Asociaţiei Club Alpin Floarea de Colţ (Asociaţie) (art. 20, al. 1) Consiliul Director (CD) reprezintă "organul executiv al Asociației și este ales de Adunarea Generală dintre membrii activi ai acesteia". Atribuţiile CD sunt prezentate detaliat în Statut (art. 21).
Primul CD a fost ales dintre membrii înscrişi în Asociaţie la data de 19 mai 2016 după ce au fost îndeplinite formalităţile juridice de (re)înfiinţare a Asociaţiei. Au fost aleși 7 membri pentru CD respectiv Valeriu Gorea, Marian Ene, Diana Șerban, Valentin Cozea, Mihai Drumea, Marius Radu și Mihai Cernat. Valeriu Gorea a fost ales Președintele CD și al Asociaţiei iar Marian Ene Vicepreședinte. Ilinca Ionescu a fost desemnată secretarul CD și al Asociaţiei.
Zamfir Maria, Danica Mariana şi Dicu Karmen sunt membri în Comisia de cenzori.
În luna decembrie 2016 Marian Ene a demisionat din funcţia de Vicepreședinte și din calitatea de membru al Asociaţiei, din motive personale, demisia fiind transmisă prin poșta electronică şi constatată cu prilejul ședinţei CD din data de 28 decembrie 2016.
La Adunarea Generală (AG) din 30 ianuarie 2017 au avut loc alegeri pentru CD. Conform prevederilor din Statut și Regulamentul de ordine interioară AG a decis mărirea numărului de membri CD la 11.
La AG din 6-7 noiembrie 2021 au avut loc alegeri pentru completarea locurilor vacante din CD care urmau să expire în ianuarie 2022. La 31 ianuarie 2022 CD a validat noua componenţă a consiliului şi membrii acestuia au ales noul preşedinte şi vice-preşedinte.
La AG din 19.02.2024 s-a stabilit ca numărul de membri în CD să fie de 7. În prezent, membrii CD sunt (în ordine alfabetică)
- Cozea Valentin, preşedinte
- Dumitru Diana
- Francisco Andrei
- Preda Andrei
- Radu Marius
- Vasilescu Angela
- Vouciuc Andrei, vicepreşedinte
Cristea Adrian și Georgescu Emil sunt membri supleanți ai CD.
Ilinca Ionescu este secretarul CD și al Asociaţiei.
Scurtă prezentare a membrilor CD şi secretarului asociaţiei.
Cozea Valentin este un pasionat alpinist şi ciclist, membru al Clubului Alpin Floarea de Colț din 2015. În ultimul timp s-a remarcat prin organizarea mai multor ture de iarnă cu bivuac în masivele Iezer şi Bucegi şi s-a implicat în acțiuni de remarcare şi ecologizare.
Cristea Adrian este pasionat de ciclismul montan (MTB), escaladă şi înot. Este membru al clubului din anul 2020 şi a luat parte la numeroase ascensiuni inclusiv ture pe văi alpine. Este membru în Clubul Alpin Român şi sportiv legitimat de Federația Română de Alpinism şi Escaladă în cadrul CS Vertical Spirit din București.
Dumitru Diana locuiește în Bușteni, este geolog ca pregătire şi consultant pentru fonduri europene ca şi activitate. A participat la mai multe ture de weekend şi excursii ale clubului şi este membru din anul 2021. A participat ca voluntar în activități de amenajare a potecilor sau marcare, la acțiuni de salvare având şi experiența unor expediții organizate în Nepal, Maroc, Rusia, Kenya şi Uganda.
Francisco Andrei locuiește în București şi este student la medicină veterinară. Este membru al clubului de 5 ani, a participat la numeroase ture şi excursii dar şi la activități de remarcare şi amenajare de refugii. Timp de doi ani a urmărit şi efectuat un studiu având ca obiect viața caprelor negre din munții Bucegi.
Georgescu Emil Igor Vlad este entomolog, cercetător științific la Institutul Naţional de Cercetare Agricolă Fundulea. Pasionat montaniard, iubitor de natură, atât de munte cât şi de deltă şi de mare, este şi un apreciat fotograf.
Ionescu Ilinca Dana a prins pasiunea muntelui încă din anii liceului. Prima tură cu Floarea de Colț a făcut-o în anul 2000, iar din 2006 participă regulat la activitățile clubului inclusiv la taberele din Piatra Craiului și la ascensiunile pe văile alpine din Bucegi. Posedă experiența mai multor ascensiuni în Bulgaria, Tatra, Olimp, Dolomiți și în masivul Mont Blanc. Traseele preferate sunt cele cu stâncărie şi mici provocări tehnice precum şi cele de via ferrata. Ocupă poziția de Secretar al Clubului Alpin Floarea de Colț din 2016.
Preda Andrei este ca profesie inginer energetician, membru al clubului de peste 10 ani. Posedă o bogată experiență alpină cu ascensiuni în majoritatea munților înalți din România şi numeroase escalade de vară şi de iarnă pe văile alpine din Bucegi. Cea mai înalt vârf atins a fost Toubkal (4.165 m) din Atlasul Marocan.
Radu Marius, medic ca profesie, este pasionat de munte în toate aspectele sale şi interesat de fotografia montană. Experiența sa alpină include ascensiuni în toate masivele înalte din ţară, în ture de o zi sau drumeţii mai lungi cu cortul, precum și în Bulgaria, Alpi şi Nepal. Marius este administratorul site-ul clubului (
floareadecolt.com), editorul calendarului anual al clubului şi scrie despre munte pe blogul său
mariusradu.ro
Vasilescu Angela este fizician, doctor în fizica radiațiilor nucleare (1977), pensionară, cu domiciliul în Măgurele, Ilfov. Angela este membru în club din 1984 și bună cunoscătoare a traseelor montane din Carpati, trasee de iniţiere alpină (văi de abrupt, creste, brâne) şi trasee de iarnă. Este și membru al Clubului Alpin Român. Angela este inițiator și editor al
Cronicii Săptămânale din martie 2013. În afara țării a fost în Munţii Apalaşi (Tennessee, membru al Smoky Mountains Hiking Club timp de 2 ani), valea Baksanului (Caucaz) și sporadic în Europa (Jura, Berner Oberland, Alpi - zona subalpină, Olimp, Rila și Pirin).
Vouciuc Andrei este absolvent al Facultății de Geografie a Universității din București. Este membru al clubului de 18 ani şi merge cu noi de la 16 ani, fiind unul dintre cei mai consecvenți tineri. Are o experiență bogată în drumeție şi escaladă atât pe văile şi brânele din Bucegi cât şi în alţi munţi din ţară. Din străinătate menționăm o expediție în Himalaya.
CD poate fi contactat la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.