Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

Clubul Alpin Floarea de Colț a fost înființat în 1977 de Emilian Cristea. Alpinist, maestru emerit al sportului, fotograf, iubitor de natură, autor de monografii montane şi articole în toate publicaţiile de profil ale timpului, E.Cristea rămâne un nume de referinţă în istoria alpinismului din România. În cadrul clubului a transmis colegilor de drumeţie o parte din entuziasmul şi pasiunea pentru munte şi căţărare alături de cunoştinţele amănunţite despre potecile din Carpaţi.

De-a lungul anilor, împătimiţi ai muntelui, membrii clubului au continuat tradiţia fondatorului de a aduce drumeţia cât mai aproape de sufletul oamenilor. Fie că a fost vorba de ture montane, ski, alpinism sau activitate publicistică, nume ca Hedda Cristea, Marcian Bleahu, Constantin (Titi) Ruse, Gheorghe Epuran, Dan Vasilescu, Vasile Ciobăniţă, Savin Munteanu, Gelu Arghiriade sunt legate de istoria clubului Floarea de Colţ.

Modificările legislative din ultimii ani au impus reînfiinţarea şi reacreditarea clubului, demersurile fiind făcute în acest sens în 2016. Pasiunea pentru munte însă nu s-a stins iar drumeţile şi întâlnirile periodice au continuat toţi aceşti ani.

În prezent clubul are membri şi simpatizanţi în majoritate din București şi împrejurimi (Ilfov) dar şi din Ploiești, Câmpina, Brașov, Buzău, Brăila. La fiecare sfârşit de săptămână participăm la excursii montane cu grade diferite de dificultate stabilite dinainte sau organizate ad-hoc funcţie de posibilităţi şi afinităţi :-) Turele sunt iniţiate de membrii clubului care încearcă să menţină şi să sporească interesul pentru mersul pe munte. Sâmbătă sau duminică dimineaţă ne puteţi întâlni în trenul Regio 3001 în primele două vagoane, cu destinaţia cea mai probabilă valea Prahovei.

Amănunte despre turele săptămânale şi alte activităti ale clubului sunt consemnate pe pagina Facebook şi în forum.

Pentru cei care preferă deplasările de una, două sau trei zile cu autocarul există şi excursii tematice organizate (amănunte în forum).

De două ori pe lună se organizează conferinţe. Începând cu octombrie 2016 acestea au loc în amfiteatrul Ștefan Odobleja (V107, etaj I), Universitatea Titu Maiorescu (Calea Văcăreşti 187, sector 4, Bucureşti).

Cine iubeşte muntele şi apreciază o ieşire în aer liber, departe de oraş, alături de oameni îndrăgostiţi de natură este binevenit alături de noi. Ne putem cunoaşte la conferinţele bilunare sau direct în tren :-) dar în acest caz bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și haine adecvate pentru drumeţie sunt neapărat necesare. Potecile din Bucegi și împrejurimi sunt oricând primitoare indiferent de anotimp !

Iar distracţia e garantată !

Zamora, munţii Baiului, vedere spre munţii Bucegi

Zamora, munţii Baiului, vedere spre munţii Bucegi

Întâlnire la club

Următoarea întâlnire la club va avea loc luni, 7 mai 2018, ora 18:00, amfiteatrul Ștefan Odobleja, Universitatea Titu Maiorescu (Calea Văcăreşti 187).

Intrarea este gratuită.

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă / duminică, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:22, la primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Recent în forum

  • D-na Geta Iftode
  • Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Ne va lipsi foarte mult... Inmormantarea va avea loc miercuri, ora 13, la cimitirul Reinvierea (Str. Reinvierii, zona Obor - Lizeanu - Maica Domnului).
  • acum 1 zi 31 minute
  • inmormintare Geta Iftode
  • va fi miine, 25.04.2018, ora 13, la cimitirul Reinvierea (zona Lizeanu/Maica Domnului) - cam o statie pe Lizeanu dinspre Stefan cel Mare, cu tram 16... str Reinvierii.
  • acum 1 zi 1 oră
  • D-na Geta Iftode
  • Geta Iftode a urcat cel mai sus La data de 23 aprilie 2018, de Sfantul Gheorghe - ziua ei onomastica - prietena mea si a noastra, Geta, a pasit intr-alta lume. De unde ne va veghea sa fim mai buni, mai toleranti, mai sufletisti. Geta a fost si ramane unul dintre cei mai marcanti membri ai Clubului...
  • acum 1 zi 2 ore
  • D-na Geta Iftode
  • ----- Pana in 1984 am mers pe munte din 1965 cu fratii mei, cu ONT,BTT,IPA, cu prietenii mei iubitori de munte si am strabatut cam toti masivii pe poteci marcate. Prieteni de ai mei, Cristi Mogos si Nicoleta Moisescu, erau membrii si la Floarea de Colt, imi vorbeau de Nea Milica si de traseele...
  • acum 1 zi 4 ore
  • D-na Geta Iftode
  • D-na Geta Iftode a plecat ieri la cele veșnice. Spiritul dânsei de luptător pentru continuitatea si dezvoltarea Clubului nostru - un luptător cu blândețe, care îți lumina partea bună și îți dadea o putere extraordinară să treci peste toate și să zâmbești din nou - să nu ne...
  • acum 1 zi 5 ore

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2018 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64 BTRL RONC RT03 4507 2901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria