Clubul Alpin Floarea de Colț a fost înființat în 1977 de Emilian Cristea. Alpinist, maestru emerit al sportului, fotograf, iubitor de natură, autor de monografii montane şi articole în toate publicaţiile de profil ale timpului, E.Cristea rămâne un nume de referinţă în istoria alpinismului din România. În cadrul clubului a transmis colegilor de drumeţie o parte din entuziasmul şi pasiunea pentru munte şi căţărare alături de cunoştinţele amănunţite despre potecile din Carpaţi.

De-a lungul anilor, împătimiţi ai muntelui, membrii clubului au continuat tradiţia fondatorului de a aduce drumeţia cât mai aproape de sufletul oamenilor. Fie că a fost vorba de ture montane, ski, alpinism sau activitate publicistică, nume ca Hedda Cristea, Marcian Bleahu, Constantin (Titi) Ruse, Gheorghe Epuran, Dan Vasilescu, Vasile Ciobăniţă, Savin Munteanu, Gelu Arghiriade sunt legate de istoria clubului Floarea de Colţ.

Modificările legislative din ultimii ani au impus reînfiinţarea şi reacreditarea clubului, demersurile fiind făcute în acest sens în 2016. Pasiunea pentru munte însă nu s-a stins iar drumeţile şi întâlnirile periodice au continuat toţi aceşti ani.

În prezent clubul are membri şi simpatizanţi în majoritate din București şi împrejurimi (Ilfov) dar şi din Ploiești, Câmpina, Brașov, Buzău, Brăila. La fiecare sfârşit de săptămână participăm la excursii montane cu grade diferite de dificultate stabilite dinainte sau organizate ad-hoc funcţie de posibilităţi şi afinităţi :-) Turele sunt iniţiate de membrii clubului care încearcă să menţină şi să sporească interesul pentru mersul pe munte. Sâmbătă sau duminică dimineaţă ne puteţi întâlni în trenul Regio 3001 în primele două vagoane, cu destinaţia cea mai probabilă valea Prahovei.

Amănunte despre turele săptămânale şi alte activităti ale clubului sunt consemnate pe pagina Facebook şi în forum.

Pentru cei care preferă deplasările de una, două sau trei zile cu autocarul există şi excursii tematice organizate (amănunte în forum).

De două ori pe lună se organizează conferinţe. În prezent acestea au loc la OK Center (okcenter.ro), Str. Traian nr. 1, sector 3, București (click pentru hartă).

Cine iubeşte muntele şi apreciază o ieşire în aer liber, departe de oraş, alături de oameni îndrăgostiţi de natură este binevenit alături de noi. Ne putem cunoaşte la conferinţele bilunare sau direct în tren :-) dar în acest caz bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și haine adecvate pentru drumeţie sunt neapărat necesare. Potecile din Bucegi și împrejurimi sunt oricând primitoare indiferent de anotimp !

Iar distracţia e garantată !

Zamora, munţii Baiului, vedere spre munţii Bucegi

Zamora, munţii Baiului, vedere spre munţii Bucegi

Fără comentarii pentru “Asociația Club Alpin Floarea de Colț București”

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:44, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:15. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:56, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor