Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Raport acțiune remarcare

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Vă prezentăm raportul acţiunilor de remarcare, colaborare cu Asociaţa Montană Carpaţi (asociatiacarpati.ro), editat de domnul Puiu Ilie.

Sâmbătă, 12 mai, ne-am întâlnit cu o parte din echipa Salvamont Vrancea, la baza Nistoreşti (din DN2D Focșani - Tg. Secuiesc, la stânga pe DJ205D, spre Naruja). De aici continuăm cu mașini speciale pentru teren accidentat pe Valea Naruja (cca. 20 km). Ajungem în Șaua Tișița, facem 4 echipe de câte 3- 4 oameni, luăm materialele necesare și pornim la remarcarea traseelor stabilite. Eu am fost cu Gelu de la Salvamont și un alt voluntar din Suceava pe traseul triunghi albastru, care se desprinde din banda roșie la stânga, spre Valea Zabăluța, apoi urcă la Lacăuți. Am reușit să remarcăm până în Valea Zăbăluței. Am găsit doi stâlpi de lemn smulși din locul lor, care vor trebui relocați.

A doua zi am refăcut marcajul cruce albastră până la Lacul Negru. Ploaia se grăbea mai mult decât noi și ne-am întors la Nistorești, apoi am plecat la baza de la Paulești. După consultarea ultimelor date meteo se ia hotărârea de a continua când va fi vreme favorabilă.

Mai e destul de lucrat, mai ales pe tronsonul 1: Tulnici – Coza - Dealul Negru - Culmea Paiesele - Vf. Pietrosu (1676 m) - Zboina Frumoasă - Culmea Lapoșu - comuna Nereju. Traseul este marcat cu bandă roșie și măsoara circa 50 km. Acest traseu, considerat linia de creastă a munților Vrancei se parcurge în 3 etape de câte o zi.

În planul făcut de cei de la AMC București (dl. Fratu) urmează acțiuni în Ciucaș și Bucegi. S-a estimat un necesar de 200 stâlpi metalici, plăcuţe și săgeţi indicatoare, panouri. Pe lângă acestea mai sunt necesare lucrări de consolidare a unor zone expuse eroziunii, asigurarea sau repararea, după caz, a unor zone expuse, amenajate cu lanțuri sau cabluri. Am înțeles că materialele vor fi procurate de AMC, urmând ca operațiile de confecționare să le efectuez eu (voluntar, desigur). Depozitarea materialelor și confecționarea se vor face la mine, însă mai avem nevoie de o mașină de găurit de banc (con Morse 1) și de o mașină de debitat cu disc abraziv.

Puiu Ilie, mai 2018

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cotizație club

Cotizația se poate plăti online în contul RO64BTRLRONCRT0345072901 în cuantum de 60 lei (40 lei pensionari). Nu uitați sa menționați numele și sa trimiteți dovada plății prin email la

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:10, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:46, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria