tura de schi in Baiului - 29 martie 2008

02 Apr 2008 15:51 #326 de andreeasv
tura de schi in Baiului - 29 martie 2008 a fost scris de andreeasv
am facut tura in 4 oameni:
Florin (omu' cu ideea)
Diana
Ilinca
Andreea (adica subsemnata)

Diana, din cauza careia am luat personalul de ora 6 (inca incerc sa-mi revin din satisfactia de a auzi ceasul sunand la ora 4.30 noaptea), a mers pana la urma cu.... acceleratul. sa stii, Diana, ca noi inca mai credem ca a fost o schema (sadica, zic eu) de a evita compania noastra. si nu pricep de ce... ca doar suntem frumosi, destepti si modesti :D.
ne-am reunit cu Diana la Sinaia. ea fresh (desi zicea ca cica a avut treaba alea alea), noi cam buimaci. dar tot frumosi, destepti si modesti ;)

ne-am dat jos din tren la Azuga si am facut 2 coborari pe Sorica. Florin zicea ca ne face cinste cu urcarile la gondola, dar pana la urma ne-a jumulit de bani. e adevarat ca noi am insistat sa-i ia, dar numai asa, de politete :). just kiddin' :)
zapada nu era buna la modul absolut :), dar neasteptat de buna la cel relativ, avand in vedere ca era sfarsitul lui martie.
Diana, cu entuziasmul si optimismul caracteristice, a gasit partia excelenta :). am senzatia ca e singura care nu a facut tumbe ca urmare a coliziunii cu anumiti bolovani de gheata.

apoi ne-am legat schiurile pe rucsaci si am plecat cu ele in spate pe culmile insorite ale Baiului, in cautarea unor varfuri de pe care sa ne dam la vale. am ajuns pana pe Baiul Mare, ca sa constatam ca pe unde vroiam sa ne dam, nu era zapada :D.
asa ca ne-am intors pe unde am venit :), partial pe schiuri, partial pe sub schiuri :) (cu ele pe umar).

la un moment dat, pe drumul de intoarcere, dupa un mic popas, am plecat cu avant spre un varf. mie mi se parea cam ciudat ca urc cu asemenea elan. imi uitasem schiurile :). probabil subconstientul meu spusese "pana-aci caram chestiile alea lungi si grele".

soare a fost nonstop. pana la apus, desigur. toti s-au dat cu crema de protectie. eu, smechera, am zis ca vreau sa ma bronzez. evident, m-am intors acasa ca un far. cu 2 cerculete albe in jurul ochilor, pt. ca am purtat (noroc ca doar jumate din timp) ochelari de soare.
acum farul s-a stins. dar se cojeste :).
si ceilalti s-au bronzat frumos. Florin sub forma de banda rosie pe frunte, iar Ilinca (virgula) ca un dalmatian - o pata rosie ce includea un ochi si-o tampla.

la apus, destul de obositi, am coborat din nou Sorica. intre timp se mai dusese din zapada, iar aia ramasa se facuse dura ca un asfalt cu denivelari.
Florin si Diana n-au comentat. eu si Ilinca am carait pana jos. schiurile scoteau o diafana muzica de tabla trasa pe beton. plombele sareau in toate partile. neuronii mei, care si-au schimbat de cel putin 100 de ori pozitia si forma, urlau sa se termine cosmarul hurducaielilor.

Diana a gasit un nene care ne-a dus cu o dubita pana la gara. de treaba omul. si nici nu ne-a luat bani.

ca sa ajungem repede la casa de bilete, am traversat un tren care se pregatea sa plece de la una dintre linii.
tabloul era cam asa: 4 tacaniti se chinuiau sa urce si sa coboare cu rucsaci, bete, schiuri, in clapari... scarile erau la 1 m de sol, ca doar nu era tras la peron... au inceput unii sa tipe... nenea cu fluierul dadea semnalul de plecare... iar tacanitii incercau sa para ingerasi nevinovati.

am umplut in graba cu apa sticlutele minuscule de 0.5 l si ne-am urcat in rapid.
fara suplimente/bilete, pt. ca tanti de la casa a spus ca aplicatia informatica nu gaseste trenul :)), deci nu poate sa emita bilete.
am calatori comod, fiecare cu picioarele intinse pe scaunul din fata... inconjurati de un covor de bocanci, clapari, rucsaci, pungi si alte alea.
am experimentat si efectul de burete :). adica apa din sticlutele minuscule s-a epuizat rapid.
nu stiu ceilalti ce-au facut, dar eu, cand am ajuns acasa, am facut o hidratare cu bere si apa (fix in ordinea asta :D). se cerea. am facut masuratori si aveam un minus de 1.5 kg care trebuia compensat cu ceva :).

in concluzie... o tura frumoasa, interesanta... sa zic de anduranta sau exagerez ? :) ce ziceti, coechipierilor ?

urmeaza in curand si niste linkuri cu poze.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
02 Apr 2008 16:10 #327 de Florin
Scris de Florin pentru subiectul Re: tura de schi in Baiului - 29 martie 2008

andreeasv a scris: in concluzie... o tura frumoasa, interesanta... sa zic de anduranta sau exagerez ? :) ce ziceti, coechipierilor ?

La fel de interesanta tura ca si descrierea ta, Andreea. De anduranta nu stiu ce sa zic, dar (cel putin pentru mine) o premiera, cu schiurile in spate in Baiului...

andreeasv a scris: ca doar suntem frumosi, destepti si modesti :D

Total de acord: nu suntem numai frumosi, ci si destepti! Despre modestie, nu ne mai incape...:D

"Poznele" mele la link-ul care urmeaza:

picasaweb.google.ro/florinl67/BaiulMareP...?authkey=MD3LZ8Pl6cE

si cateva extrase:

[img

[img

[img

[img

[img

[img

Cineva care intra prima oara pe acest forum, citind acest topic probabil va spune: Ia te uita, nebunii astia care vorbesc de unii singuri pe aici dandu-si atata importanta, s-au plictisit si s-au dus impreuna intr-o tura pe munte... Le-o fi venit mintea la cap...:D

Restul mai vechi, stiu deja adevarul...;)

Mai Mult
02 Apr 2008 16:16 #328 de andreeasv
Scris de andreeasv pentru subiectul Re: tura de schi in Baiului - 29 martie 2008
acum ar trebui sa apara careva sa spuna "da, da, ii stiu io pe aia care tot trancanesc pe forum... sa nu va inhaitati cu ei" :)

Mai Mult
02 Apr 2008 17:09 #329 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: tura de schi in Baiului - 29 martie 2008
am aparut!!! sa continui... "ii stiu eu...".
Bravo, oricum, pentru drumul pina la Baiu Mare si inapoi :mrgreen:
Inteleg ca n-ati gasit nici o panta cu zapada buna pe Valea fetii? ma dau si eu priceputa, ce, numai voi? Sa nu ziceti ca nu v-am invitat cu noi la Padina! pe la noi a fost destula zapada de schi.

Mai Mult
02 Apr 2008 17:23 #330 de Florin
Scris de Florin pentru subiectul Re: tura de schi in Baiului - 29 martie 2008

angela a scris: am aparut!!! sa continui... "ii stiu eu...".
Bravo, oricum, pentru drumul pina la Baiu Mare si inapoi :mrgreen:
Inteleg ca n-ati gasit nici o panta cu zapada buna pe Valea fetii? ma dau si eu priceputa, ce, numai voi? Sa nu ziceti ca nu v-am invitat cu noi la Padina! pe la noi a fost destula zapada de schi.

Aveam prea multe fete in grup ca sa mai cautam si Valea Fetii...:D
De fapt, vroiam sa ajungem pe Baiul Mare, Mic sau Baiutul sa vedem vreo panta schiabila pe acolo, cam tarziu insa pentru asa ceva. Poate prin Bucegi, dupa ce se mai duc avalansele...
Padina nu ar fi o idee rea. Telecabina de acolo mai functioneaza, sau doar cand isi mai aduc aminte de ea?

Mai Mult
02 Apr 2008 17:47 #331 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: tura de schi in Baiului - 29 martie 2008
din pacate pentru schiori, nu, in schimb se ajunge cu masina pe vale. Eu nu am mai vazut cabina de ani de zile... mergind. masini erau, desi era cam gheata pe drum. Oricum putina lume, foarte putina chiar. Pe Piciorul Babelor nu parea destula zapada, dar pe Sugari si Obirsie era. V-ar trebui niste schiuri de tura, ca sa va faceti de cap pe acolo.
Pina la Ceardac insa au fost si citeva pasaje mai nasoale, intr-un loc am sapat cu pioletul in gheata pentru cei fara coltari, ca era destul de uritel. Presupun ca ai vazut urmele de schi alea frumoase pe partea cu Doamnele. erau si vis-a-vis unele - pe Coltii Obirsiei.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.150 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor