Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Noutăţi pe site

Vrei să ştii când apare un articol nou pe site ? E simplu, te abonezi la un flux web (feed). Un flux web conţine date despre conţinutul unei pagini web şi link-uri către acest conţinut (articole). Datele sunt oferite sub forma unui fişier XML actualizat frecvent, ori de câte ori conţinutul se modifică, respectiv când un articol nou apare în categoria de articole la care te abonezi.

Ca simplu utilizator te poţi abona la acest flux de date printr-un simplu click pe iconiţa portocalie RSS din dreapta paginii. Ea apare doar când accesezi o categorie de articole la care vrei să te abonezi, nu apare la fiecare articol individual. Astfel, poţi afla doar când un articol nou apare în categoria respectivă, nu şi dacă un articol vechi este cumva modificat.

Datele din fişierul XML pot fi accesate într-o formă prietenoasă (user-friendly) folosind un program dedicat numit agregator (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/News_aggregator) sau un serviciu web (de exemplu https://feedly.com unde este nevoie să-ţi faci un cont) sau mai simplu, pot fi interpretate direct de browser-ul tău... cu diferenţe de la un browser la altul.

De exemplu, dacă foloseşti Internet Explorer, un click pe link-ul RSS deschide agregatorul implicit al browser-ului care listează titlurile şi partea introductivă a articolelor din categoria respectivă (atâtea câte sunt prezente atunci în pagina web). Te abonezi cu un simplu click pe link-ul "Subscribe to this feed". Evident este valabil doar pentru computerul, respectiv browser-ul pe care-l foloseşti. În IE 11 feed-urile sunt listate împreună cu link-urile favorite; vezi iconiţa (stea) din dreapta sus "View favorites, feeds and history" (ALT + C). Când accesezi tab-ul "Feeds" vezi automat dacă în lista ta a apărut ceva nou şi cu un simplu click poţi merge la articolul nou semnalat.

Din păcate se pare că noul browser de la MS, Edge, nu mai are suportul necesar pentru fluxurile de ştiri.

Google Chrome nu are un agregator implicit dar există extensii ale browser-ului care pot fi instalate în acest scop, de exemplu, RSS Feed Reader. Dacă mergi adresa https://chrome.google.com/webstore..., un click pe butonul "Add to Chrome" instalează extensia a cărei iconiţă apare în browser, în dreapta sus. Odată ce extensia este instalată, un click pe link-ul RSS din orice categorie care te interesează deschide fişierul XML aferent iar extensia este activată automat cu opţiunea "Subscribe". Poţi reveni în site făcând click pe orice link disponibil corespunzător unui anumit articol. Extensia te anunţă "Updates will apperar up here!"... se subînţelege ce înseamnă :-) Un click pe iconiţa portocalie "RSS Feed Reader" deschide lista cu feed-urile la care te-ai abonat, fiecare feed având listate articolele existente în pagină la momentul actual.

Firefox funcţionează asemănător, cu ajutorul unei extensii (add-on), de exemplu, Brief. Mergi la adresa https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/brief/ şi urmează instrucţiunile de pe ecran "Add to Firefox", "Install", "Restart Firefox". Iconiţa Brief apare în dreapta sus după ce reporneşti browser-ul. După ce instalezi extensia, un click pe iconiţa RSS din orice pagină web afişează datele din fişierul XML (asemănător cu IE) unde ai opţiunea "Subscribe now"; imediat vei fi notificat "Feeds updated". Odată ce te-ai abonat la un flux de ştiri, un click pe iconiţa Brief (dreapta sus) afişează lista cu articolele cele mai recente din categoria selectată de tine.

Opera va avea în curând un agregator implicit. Până atunci abonarea la un flux de ştiri se face tot cu ajutorul unei extensii, de exemplu Smart RSS (https://addons.opera.com/en/ext...) în combinaţie cu RSS Detector (https://addons.opera.com/en/ext...). Odată instalate cele două extensii, un click pe orice iconiţă RSS te ajută să fii la curent cu noutăţile din pagina la care te-ai abonat.

Alte browser-e se comportă asemănător. Succes !

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria