Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Tanti Virginica

Sâmbătă, 9 iulie 2016, Tanti Virginica (Talianu Verginia) a plecat dintre noi la vârsta de 76 ani după o grea suferinţă. Născută într-un sat de munte, locuind în Ploieşti, a fost una din cele mai active participante din ultimii 15-16 ani la drumeţiile organizate de Clubul Alpin Floarea de Colţ.

Ne-o amintim în excursiile noastre de la începutul anilor 2.000, întotdeauna plină de energie şi pasiune pentru munte, de multe ori asumându-şi - în pofida vârstei - rolul de ghid în turele la care a participat. Iubea muntele din tot sufletul şi-i plăcea să ducă oamenii pe poteci doar de ea ştiute. Poalele Bucegilor, munţii Neamţului şi Baiului, masivul Postăvaru şi Piatra Mare, zona Subcarpaţilor de la Comarnic în amonte nu aveau secrete pentru ea. În ultimii ani ai vieţii mergea în grupuri mici sau chiar singură, preferând traseele din sudul Munţilor Baiului şi Comarnic, locuri pe care le cunoştea perfect.

Tanti Virginica

Tanti Virginica, foto Diana Şerban, 14 martie 2016

A făcut în ultimii 15 ani mai multe ture decât fac alţii într-o viaţă. Urca din Ploieşti în trenul 3001 în orice anotimp, de multe ori atât sâmbata cât şi duminica, pentru drumeţie sau pentru cules - plante, fructe, ciuperci. Avea mulţi prieteni şi cunoscuţi, fiind singura care-şi serba regulat ziua de naştere, 5 mai, la munte. Masa festivă avea loc de fiecare dată în acelaşi loc - devenit tradiţional, "Izvorul Virginicăi" - din valea Conciului, întotdeauna alături de zeci de invitaţi.

În ciuda bolii necruţătoare cu care s-a confruntat, a continuat să facă scurte drumeţii cât timp a mai avut energia necesară. În cele din urmă şi-a luat la revedere şi a plecat către alţi munţi. O "Floarea de Colţ" ne-a părăsit prea devreme. Dumnezu s-o odihească în pace!

Cotizație club

Cotizația se poate plăti online în contul RO64BTRLRONCRT0345072901 în cuantum de 60 lei (40 lei pensionari). Nu uitați sa menționați numele și sa trimiteți dovada plății prin email la

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:10, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:46, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria