Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Iarna în munţii Baiului

Membrii Clubului Alpin Floarea de Colţ sunt invitaţi să participe sâmbătă 28 ianuarie 2017 la o tură de iarnă în sudul Munţilor Baiului organizată împreună cu Arhiva de Geografie.

Tura va începe din gara Sinaia la ora sosirii trenului 3001 unde se vor întâlni cele două grupuri. Se va urca pe Piciorul Câinelui până în creasta principală (Piscul Câinelui, 1.658 m) de unde se va coborî pe Culmea Gagului şi Piciorul Gagului în Sinaia Sud. Din Piscul Câinelui este posibilă şi continuarea peste vârful Baiul Mare cu coborâre pe Cumpătul / Tufa funcţie de starea vremii şi a zăpezii.

În tura precedentă orgnizată în toamna 2016 de Clubul Alpin Floarea de Colţ pe acelaşi traseu (la care au participat 64 de persoane) durata de mers a fost de 5 ore şi jumătate. În condiţii de iarnă durata estimată a traseului este de minim 7 ore, mersul fiind mai lent, cu pauze minime.

Întrucât iarna în creasta Baiului pot fi condiţii extreme de vreme, este obligatoriu ca toţi participanţii să fie pregătiţi cu echipament adecvat, respectiv bocanci de iarnă, haine călduroase şi rezistente la vânt, parazăpezi, căciulă (eventual cagulă), mânuşi (inclusiv o pereche de schimb), beţe de mers, termos cu ceai cald.

O selecţie de imagini de iarnă din acest traseu găsiţi în albumele de mai jos:

goo.gl/photos/aXcSajqgnkK7cqnS7
plus.google.com/photos/113141227558205294823/albums/6113498029940909457

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cotizație club

Cotizația se poate plăti online în contul RO64BTRLRONCRT0345072901 în cuantum de 60 lei (40 lei pensionari). Nu uitați sa menționați numele și sa trimiteți dovada plății prin email la

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:10, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:46, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Nota bene

Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria