Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Ca să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur suntem nevoiţi să stăm mai mult pe-acasă. Facem totuşi parte dintr-o comunitate şi trebuie să întindem o mână de ajutor acolo unde este nevoie.

Suntem alături de cei care au nevoie de susţinere
Suntem alături de cei care au nevoie de susţinere. Dacă ştiţi pe cineva, membru al clubului sau apropiat de voi, care poate beneficia de ajutorul celor mai tineri sau mai în putere, vă rugăm să ne contactaţi pe facebook.com/floareadecolt sau prin email la

Tabăra în Piatra Craiului la final

Clubul Alpin Floarea de Colț București a încheiat o noua ediție a minitaberei anuale în Piatra Craiului, cu accent pe organizarea turelor prin alegerea potrivită a traseelor și formarea de grupuri omogene cu lideri.

Timp de trei zile, cei peste 50 de participanti, membri si simpatizanți ai clubului nostru, inclusiv un copil, au parcurs trasee în circuit, cu baza la Complexul  turistic 7 Crai, prin munții Piatra Craiului, în special pe abruptul vestic, precum și la poalele acestora, bucurându-se de mișcare și sport montan.

Am remarcat starea relativ bună a majoritații marcajelor și a amenajarilor pentru turism, mulțumită serviciilor Salvamont din zonă, fiind totusi porțiuni unde marcajele lasă de dorit si pot pune dificultați de orientare, existând semne de marcaj, săgeți în anumite puncte, greșit orientate (Curmatura Plaiul Foii) și amenajări derutante (unul din lanțurile de pe Brâul Ciorânga Mare este lăsat liber la un capat).

Participanții au preferat traseele care au ajuns în creastă, bucurându-se de o vreme bună - urcarea pe traseul “La Lanțuri” și coborârea pe Brâna Caprelor fiind în topul preferințelor. Majoritatea traseelor au fost pe abruptul vestic, dar au fost și colegi în frunte cu d-l Puiu care au ajuns pe celălalt versant, până la fântâna lui Botorog.

Traseele care au fost parcurse - în prima zi, vineri 24 august:

1.1 Refugiul Diana - urcare pe Padina Popii - întoarcere pe Brâna Caprelor
1.2 Refugiul Șpirlea (1440m) - Umerii Pietrei Craiului, traseu care s-a prelungit pâna la Ceardacul Stanciului. Întoarcerea pe la Curmatura Foii.
1.3 Refugiul Diana - Colțul Chiliilor

A doua zi, sâmbata 25 august - a fost o zi plină pentru toți participanții:

2.1 Refugiul Șpirlea - La Lanțuri - Vf La Om - întoarcere pe la Vf Ascuțit > Braul Ciorânga Mare > Izvorul Capitanului Orlovski > Plaiul Foii
2.2 Refugiul Șpirlea - La Lanțuri - Vf La Om - creasta Pietrei Craiului - Vf Padina Popii - întoarcere pe Brâna Caprelor - refugiul Diana
2.3 Izvorul Capitanului Orlovski - Brâul Ciorânga Mare - întoarcere pe Brâna Caprelor, Refugiul Diana
2.4 Refugiul Șpirlea - La Lanțuri - Vf La Om - Vf Ascuțit - Cabana Curmatura - Fântâna Botorog - întoarcere cu transport ocazional la 7 Crai
2.5 Refugiul Șpirlea - La Zaplaz
Seara s-a încheiat cu foc de tabară.

A treia zi, duminică 26 august, ziua plecării:

3.1 Tamasul Mare - Runcu - întoarcere 7 Crai
3.2 Colțul Chiliilor

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Întâlnire la club

Următoarea şedinţă la club va avea loc când întâlnirile publice se pot desfăşura în condiţii normale la OK Center (okcenter.ro), Str. Traian nr. 1, sector 3, București (harta aici).

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:12, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:45, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Nota bene

Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria