Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

La vestigiile rupestre din Buzău

Membrii și simpatizanții clubului nostru, in număr de peste 60 de persoane, inclusiv copii, s-au bucurat de a avea ca ghid pe Cezar Buterez, profesor la Facultatea de Geografie, Universitatea București, pasionat al arealului Buzăului, în excursia din 6 octombrie de la vestigiile rupestre din Buzău.

Foto: Daria

Am apreciat bogăția de informații bine documentate despre chiliile rupestre, satele demult dispărute, drumurile medievale, viața monahală intensă care a fost în această zonă și chiar povestea reală a lansării pe piață a cașcavalului de Penteleu. Sunt multe informații eronate despre aceaste locuri, prezente chiar pe panourile turistice.

Traseul parcurs: Aluniș - Ansamblul rupestru - Paltinu - Mormîntul Țiganului - Muchia Săpăturilor - Piatra Îngăurită - valea Priseaca - ruinele schitului Sfîntul Gheorghe - Cozianca - Puturosu - Peștera lui Dionisie  - Peștera lui Iosif - Cozianca - Aluniș.

Expediția a fost mediatizată de Radio Actualități, postul național de radio în aceiași zi în care a avut loc, 6 octombrie 2018, corespondent Cristina Moise. Puteți asculta înregistrarea de la radio aici: https://youtu.be/NV208gPYEr4

Foto: Daria

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Nota bene

Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria