Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

Donare sânge pentru colegul nostru MARIUS SEVAC, la Ploiesti

03 Mar 2014 10:44 #2041 de Diana
Donare sânge pentru colegul nostru MARIUS SEVAC, aflat la Spitalul Județean din Ploiești

Dragi prieteni,

Colegul nostru MARIUS SEVAC a suferit un accident rutier grav, împreună cu familia lui. Se află internat la Spitalul Județean din PLOIEȘTI. Are nevoie de sânge. Vă rugăm să facem tot posibilul să-l ajutăm.

Cum trebuie procedat ?

Se poate dona și la Bucuresti la Centrul de transfuzie sanguină [url] ctsbucuresti.ro/contact.html [/url].

Confirmarea recoltării este necesar să fie trimisă prin mail (ctsploiesti@yahoo.com) sau pe fax (0244595517), la Centrul de transfuzie sanguină Ploiești ([url] transfuzii.ro/contact/ [/url]). Cu mențiunea - donare sânge pentru pacienții Marius Sevac si socrul lui, Sclifos Valeriu , internați la Spitalul Județean Ploiești, secția de Chirurgie 1, etaj 2, salonul 7.

Nu contează grupa sanguină.


Mai multe informatii, aflati la Rodica Radulescu: 0722179491

Ce trebuie sa stii daca vrei sa donezi sange?

Ca sa poti dona sange, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
• varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
• greutate: 50-100 kg femei si 60-100 kg barbati
• tensiune arteriala sistolica intre 11 si 18 mmHG
• sa nu ai/ sa nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, boli de tiroida, miopie (dioptrii > 4), anemie, gripa
• sa nu fi suferit in ultimele trei luni interventii chirurgicale sau stomatologice
• femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie sau in perioada menstruala

Pentru ca donarea sa se desfasoare in conditii bune:
• in dimineata din ziua donarii, inainte de a veni la donare, trebuie sa mananci NEAPARAT (sunt recomandate carnea slaba, pestele, cerealele, leguminoasele si ar fi bine sa evitati produsele bogate in grasimi si prajelile), sa bei multa apa si sa eviti excesul de bauturi care contin cofeina (o cafea mica nu este insa interzisa)
• cu cel putin 24 de ore inaintea donarii nu consuma bauturi alcoolice
• se recomanda odihna suficienta in noaptea prealabila donarii
• nu fuma inainte de donare cu o ora si imediat dupa donare

Cat sange se recolteaza?
La o donare se recolteaza 450 ml de sange (ceea ce reprezinta sub 10% din volumul de sange al corpului uman; un adult are intre 4,5 si 5 litri de sange), cantitate ce se reface ca volum in cateva ore si celular in 2 saptamani.

Siguranta:
• Trusa utilizata pentru fiecare donare este sterila si de unica folosinta.
• Nu exista riscul contaminarii cu HIV, sau alte virusuri.
• Senzatia de lesin sau oboseala dupa donare este foarte rar intalnita.
• Personalul medical va decide daca poti dona, doar daca starea de sanatate iti va permite si te vei simti bine.
• Inaintea donarii ti se vor pune cateva intrebari legate de starea de sanatate si ti se va face un mic examen medical - hemoglobina, puls, tensiune.
• Rezultatele tuturor testelor sunt confidentiale.

Facilitati la donare:
• urmatoarele analize sunt gratuite: RH, grupa sangvina, Hepatita B si C, HIV (SIDA), HTLV (leucemie), VDRL (sifilis), ALT (probe hepatice); aceste analize se fac pe sangele recoltat pentru donare, iar rezultatele iti vor fi trimise ulterior pe e-mail, prin posta sau le vei putea ridica de la Centrul de Transfuzie (in momentul donarii, vei alege modalitatea in care vrei sa primesti rezultatele analizelor)
• ai posibilitatea efectuarii ulterioare si a altor analize gratuite: calcemie, glicemie, transaminaze, colesterol, EKG, radiografie pulmonara; acestea se vor face la cerere, prin deplasarea ta la sediul Centrului de Transfuzie Sangvina
• primesti cate 7 tichete de masa in valoare totala de 51 ron
• primesti adeverinta pentru obtinerea unei reduceri de 50% pentru o luna, pentru transport RATB si metrou
• primesti o zi libera (aceasta poate fi ziua in care vei dona sange sau o alta zi, dupa donare; nu se poate lua ziua libera inainte de donare).

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Mar 2014 11:39 #2044 de Diana
D-l Gotovan Cosmin, vecin cu Marius Sevac, ne-a anunțat că a donat sânge azi de dimineață și a transmis dovada recoltării la Centrul de transfuzie Ploiești ([url] transfuzii.ro/contact/ [/url]), pe mail. D-na Hanganu, directoarea Centrului de Transfuzie sanguină Ploiești i-a confirmat că sângele urmează să ajungă la Ploiesti curând.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
27 Mar 2014 11:47 #2063 de Ilinca
Avem vesti mai bune: Marius Sevac a fost transferat la un spital din Bucuresti si nu mai face transfuzii de sange.
Multumim tuturor celor care l-au ajutat si l-au vizitat la spital.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
01 Apr 2014 18:42 #2065 de Ilinca
Revenim cu o rugaminte adresata tuturor celor care merg la Marius la spital: avand in vedere ca Marius trebuie sa urmeze cu strictete un regim alimentar sever, va rugam sa nu duceti deloc alimente sau alimentele sa fie doar din lista urmatoare: orez fiert cu morcov/supa de morcov/ceai de menta.
Multumim!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.157 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.