Cronica saptaminii 31 martie- 6 aprilie 2014

06 Apr 2014 10:41 #2075 de angela
Dupa o saptamina insorita si frumoasa si calda, a venit praful saharian si... nu ne-a stricat weekendul! :)
Ne-am regasit excursionistii hard-core iar pe trenul nostru de dimineata vreo 40-50 poate tot am fost, ca ne-am impartit in doua grupuri cam egale (plus citiva separatisti) si am facut urmatoarele ture:
Primii am coborit la Sinaia Sud Halta si am luat drumul vaii Zgarburei, Plaiul Coltii lui Barbes (acum padure in defrisare, cum o stim de an buni, mai mult sau mai putin "in exploatare") pina la drumul Codrului, drumul forestier Vinturis /Izvoras la cascada Izvoras. de acolo, vremea fiind mult mai buna in teren decit orice optimist de serviciu de la noi ar fi asteptat de la prognozele meteo, am urcat deasupra cascadei spre Dichiu, am cotit spre soseaua alpina, si dupa o scurtatura pe plaiurile pastorale ale Dichiului (spre Paduchiosu) am coborit in soseaua alpina, pe vilcelul pe care urca oile din zona si am urmat soseaua spre Cuibul Dorului, cu partiale scurtaturi de poteca inca oarecum frecventabile (nedegradate iremediabil si unde suportam densitatea de gunoaie "turistico-masiniste" - imi aduc aminte cm cu multi ani in urma inca mai erau frecventabile scurtaturile potecii, acum cu greu te mai incumeti sa te bagi pe acolo! ca ne-am civilizat peste masura :()
Cronicari foto am avut mai multi, asa ca vor curge in curind si pozele... Pina atunci, aveti albumul meu , ca asa-s eu harnica.
Spre dupa-amiaza au sosit si pozele de la Emil.
Din grupul nostru initial de 12 s-a desprins Vali, cu gind de a merge spre Vinturis mai degraba, inca nu stim ce a vazut el pe acolo si pina unde a urcat, cert e ca a ajuns acasa mai devreme decit noi... am aflat noi telefonic in timp ce "ne plictiseam" pe drumul spre casa in R3008.

Alt grup, mai mic a mers la cules de urzici(posibil si leurda)... mai spre Sinaia, si al doilea grup mare a mers spre Predeal, Gilma, Bradet, Forban, La Cleste si a coborit via Grecu la Azuga, si erau foarte suparati pe distrugerile forestiere recente ale marcajelor si drumurilor de pe valea/piciorul Grecului unde devastarea continua.

Cam atit avem de raportat deocamdata. Voi aminti totusi si plimbarile Getei din cursul saptaminii, mentionind in mod special Balta Vacaresti.

Se pare ca a fost si un grup acceleratorist- s-au intilnit cu ei cei 2 coechipieri de-ai nostri care au ales sa se intoarca cu IR.

Duminica, Radu a facut o tura clasica la Diham: iata pozele lui .

In rest, deocamdata planuri pentru excursii viitoare, le gasiti pe forum in sectiunea de propuneri de ture.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.153 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor