Cronica saptaminii 14-20iulie 2014

21 Iul 2014 14:29 #2153 de angela
Cronica saptaminii 14-20iulie 2014 a fost scris de angela
Vremea este tot capricioasa, meteo o nimereste sau nu in prognoza, dar lumea tot vrea sa calareasca muntii, asa ca... o face!
Simbata, un grup relativ consistent, in ciuda prognozei, a facut o tura combinata (cu acceleratoristi si Regio-isti!) pe Clabucetul Azugii, fiind rasfatati cu... ceata, dar nu ploaie semnificativa. I-a ghidusit printre altii probabil... Virgil.

S-a evitat cu consecventa terenul maratonului in Bucegi?

De acelasi tratament (meteo) au avut parte si cei din excursia in Piatra Craiului, organizata de Artemiza: de la Gura Riului... Prapastii-Curmatura-Botorog. Asteptam cu interes poze!(de or fi)

Duminica vremea a schimbat foaia si a fost cum s-a promis, frumoasa si cu mult soare.
Un grup - cu Marian C, Moniq, Marius si nu numai, au "bintuit" se pare prin Morar -inca nu stiu detaliile, dar i-am vazut bine dispusi in drum spre gara din Busteni.
Relatarea foto a neobositului nostru coleg Marius- a venit si ea, marti dimineata!(adica atunci pun eu update-ul...)

Cu Andrei si un coechipier ne-am intilnit sub Priponul Vaii Cerbului, venea dinspre Morar, traversare spre valea Cerbului.

Noi 5 (numar agreat de dl Verghelet! :mrgreen: desi nu eram in Crai, dar care revine invariabil in discutiile noastre despre trasee si ce am mai vrea sa facem vara asta), lenesii care zaceam in iarba am fost adeptii pauzelor lungi si dese cheia marilor succese, am urcat de dimineata via Plaiul Finului, valea Cerbului, valea Priponului, traversare spre valea Caldarilor si inapoi pe valea Cerbului, pe deasupra vaii prin padure, pe malul drept geografic. Cam... "inconstienta" am mai "tirit" dupa mine inca 2 amatori de senzatii tari care au intrebat daca mai fusese pe acolo... eu da, si nu minteam, am fost de mai multe ori, doar ca am cam balaurit-o, ca mi-a fost lene sa merg sa caut reperele cunoscute si am recunoscut eu ceva, dar altele nu se potriveau. Totusi am ajuns unde trebuia, si de la Gura Diham am alergat sa recuperez masina de la Plaiul Finului, urmind o poteca ciobaneasca, din pacate cam innoroiata de oi, pe sub padure. Pozele le-am compilat intr-un album , Andreea - in prima ei tura de vale, le-a pus pe facebook pe ale ei. Pina una -alta, sa o felicitam pentru dorinta de a face ture pe vai si de a persevera sa mearga cit mai mult pe munte, chiar si cu noi... "pensionarii de la Floarea de Colt" ( :x ). Mai ales ca a fost si in excursia la Curmatura simbata, si cine cunoaste... stie (cit de greu ii este sa se scoale de dimineata :lol:)

Poze de la Mircea, ca de obicei cele mai impresionante alpinistic :)- avem aici, iar ale Svetlanei - in albumul urmator.

Radu a facut o tura solitara "intre regiotransuri", ca sa il citez! Traseul lui: Am urcat pe Jepii Mari si am coborat pe Piciorul Pietrei Arse.
si pozele: download
si
slideshow:

... va urma ... :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.158 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor