Cronica saptaminii 25-31 august 2014

02 Sep 2014 09:57 - 12 Apr 2017 14:45 #2166 de angela
Cronica saptaminii 25-31 august 2014 a fost scris de angela
Pentru mine a fost o saptamina "lunga" pe munte, care a inceput neasteptat cu un telefon luni seara cind imi cautam "fraieri" ca eram in concediu si vroiam sa plec undeva!! Asa am aflat ca Jeni planuia o iesire a doua zi pe valea Galbinele, cu 2 prieteni vechi, alpinisti si hop si eu, m-am bagat ca vreau si eu! Nu am mai fost de niste ani pe acolo, asa ca mi-era un pic teama de ce va urma, si chiar a fost cam aventuros pentru mine. A trebuit sa imi reamintesc cum e sa mergi pe Hornul dintre fire, in jnepeni si cum este sa mergi asigurat (nu am indraznit sa imi fac eu nodul bulin, l-am lasat pe Sam... de era sa ma chinui eu faceam 8 urmarit dura mult mai mult, ca pe ala am convingerea ca il fac corect, de bulin mi-a fost frica intotdeauna, mai ales dupa ce a murit Jinga in prapastii din cauza lui...prin trasul de la capatul gresit) si rapel... cred ca n-am mai facut de vreo 25 de ani cel putin!
Nu stiu cit i-am incomodat pe coechipieri, dar mi-am cam luat gindul care ma bintuia sa duc iar ceva incepatori pe acolo... (citi ani or fi de cind i-am dus in echipa cu Doina si altii, pe ultimii, Miron, Adina?) uf! cred ca trebuie sa las aceasta intreprindere unora mai cu resurse decit mine! Eu sint deja prea... veterana si handicapata :P
Oricum, am poze, ceva , nu pe locurile cele mai neplacute neaparat. In cuvinte, am gasit degradari mari, poteca si Hornul erau destul de neplacute, ceva umed si mai noroios si pasi cam mari (pernite de pamint-iarba rupte). Valea plina de urme de avalansa, respectiv prabusirea mare recenta- la trecerea firului spre secundar. Mult pietris. Jnepenii -de luptat cu ei.
Am urcat prin Horn, dar ne-am intors inainte de strunga, ca ne astepta Jeni la refugiu. Intoarcerea am facut-o pe principal, la saritoare s-a facut rapel.
Urmatoarea tura, miercuri a fost la Portita Caraimanului : dus-intors via valea Jepilor si brina aferenta. Aici mi-a placut poteca(pe brina adica!), ca de Jepi nu comentez. :D Albumul- aici .

Joi -am sperat sa il tenteze si pe Sam, dar n-a fost sa fie (nici eu nu eram foarte convinsa de cum va fi, ca a plouat miercuri seara)- am mers pe Creasta Balaurului, spre Omu si coborire pe valea Cerbului. A fost foarte frumos - asa ca nu m-am putut abtine sa nu il recomand si altora. Pozele mele- aici .
Nu stiu daca in urma recomandarii mele sau nu, simbata a mers un grup pe Balaur, cu coborire pe valea Morarului,cu Vali. A doua zi, el a fost, cu grup, pe valea Costilei.

Vremea a fost frumoasa toata saptamina, asa ca vineri a venit rindul Vaii Albe, de data aceasta cu Andreea. albumul meu-Valea alba- Brina vaii Albe- Brina mare a Caraimanului-v Jepilor... aici .
Au mai fost si alti prieteni pe valea Alba saptamina aceasta, Radu...- poze: download si slideshow
si un grup duminica, poze de la Svetlana.

Simbata am fost un grup mai maricel de fete cu catel spre Malaiesti prin Poiana Izvoarelor/Take, asociate 2+Nic la grupul Hary+Isa spre Bran, prein Padina Crucii, Tiganesti, miniechipa noastra intorcindu-se via Bucsoiu, pe brina caprelor, si inapoi la Gura Diham via Poiana Pichetul Rosu, Poiana Izvoarelor. Pozele mele-iar! Ne-am intilnit si mers partial impreuna si cu Andra si 2 Andrei :), care au facut aceeasi tura cu Diana, Nic+mine. Mihaela D si Steluta au mers in sens invers. Virgil, cu un grup au urcat Bucsoiu pe poteca Deubel si au coborit pe valea Cerbului.

Duminica, mai obosita si fara mare chef, am ajuns doar la o plimbare din Azuga spre Busteni, prin Piciorul Grecului-Diham-Pichetu Rosu-Munticel- albumul aferent , mai saracut.

Mirela a fost simbata in Piatra Mare.
Stela duminica a intentionat sa urce in Platou cu telecabina si sa faca tura pe sus.
Gogu si Gabi au fost in timpul saptaminii sus pe platou, cu cabina si pina la Omu, coborind pe valea Cerbului, apoi, mai obosit-, Gogu a preferat Baiului-Sorica.

A fost si excursia organizata de Artemiza simbata-duminica in Iezer-Papusa.

Mihaela
si (am aflat ca si alte doamne/domnisoare!!) si-au ales ca tinta, independent, Retezatul, unde s-au intilnit pe creste!

In concluzie, lumea a profitat cit s-a putut de vremea stabil frumoasa, cum nu a mai fost de mult!

Marius si Moniq au fost prin Pirin, in Bulgaria. deocamdata, a sosit un album : Cabana Vihren - Şaua Vihrenski Preslap - Vf. Vihren - Şaua Premkata - Creasta Koncheto - Vf. Banski Suhodol - Refugiul Koncheto - Creasta Koncheto - Kutelo I - Creasta Kutelo - Kutelo II - Şaua Premkata - Golyam Kazan - Cabana Vihren
Ultima editare: 12 Apr 2017 14:45 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Sep 2014 14:10 - 12 Apr 2017 14:41 #2171 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 25-31 august 2014
a venit si continuarea de la Marius- ziua urmatoare in Pirin: Vihren-Tevno Ezero
Ultima editare: 12 Apr 2017 14:41 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.164 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor