Cronica saptaminii 15-21 decembrie 2014

21 Dec 2014 21:01 - 12 Apr 2017 15:38 #2271 de angela
Sintem aproape de solstitiul de iarna :), zile scurte, s-a schimbat si mersul trenurilor, dar tot balaurim pe munti, fie cu zapada, gheata sau... nu.
Despre citeva ture am aflat deja, asa ca incep enumerarea aventurilor noastre saptaminale.
O prima tura, vineri-simbata, a fost in platoul Bucegilor, cu soare si peisaje fantastice, plecind de la Sinaia (cota 1400), pe drumul de iarna spre Vf cu Dor- pe sub Furnica-Piatra Arsa-Babele-vf Baba Mare. Ne gindisem sa mai continuam spre Padina, coborind pe Piciorul Babelor, dar efortul nu a fost chiar mic, si la ora 3, parca mai degraba ne-am fi oprit decit sa ne aventuram la un batut de poteca (probabil) spre vale si ne-am declarat "invinse" temporar, si de vintul din fata. A doua zi, cu un vint si mai dusmanos, am preferat sa nu ne aventuram spre Omu pentru o eventuala coborire pe valea Cerbului, sfatuindu-ne cu Ciprian Aldea de la salvamont Busteni, si am intors spatele vintului si am luat drumul platoului inapoi pina la valea Mieilor si am coborit pe drumul Schiel la Busteni.
Poze din aceasta tura puteti vedea - de la mine , respectiv de la Andreea un mic filmulet, cu telefonul-pe youtube .
Duminica se pare ca a venit iarna mult mai grea prin locurile pe unde am bintuit noi.

Un grup de fete, a fost simbata pe Grecu-spre La cleste si au coborit pe conducta la Gura Diham (o parte a grupului a preferat sa o ia pe Munticel, se pare, lungind excursia).

Altii... au ales Piatra Mare. - excursie la Piatra Scrisa (Coada Pietrei Mari).
Emil ne documenteaza aceeasi excursie, dar ne mai da si informatii din alte ture. Un alt grup, tot in Piatra Mare- alt traseu, ceva pe la Sinaia... Unii spre Malaiesti... Asteptam sa mai vina si alte poze, deci -speram!

Contributia lui Emil la Cronica - din tura in Piatra Mare:
Pozele plus cateva comentarii se gasesc in PicasaWeb/Google+:

De la Radu a sosit urmatorul mesaj:Weekendul trecut am urcat pe la Tamina pana la Piatra Scrisa si am coborat la Tunelu Mare. Am fost 10 insi dar nu am toate adresele.
Pozele lui le gasiti:
slideshow si
download.

De la Elena am vazut pe facebook - poze de la Malaiesti, traseul: Take, Malaiesti, Hornul Mare -de iarna adevarata!

De la Mirela a venit scurtul raport de weekend, reprodus in cele ce urmeaza: Sambata, o zi insorita, de iarna-toamna, Nistoresti-Plaiul Cornului-Rapa Rosie-Vf.Frumos(1047 m)-Culmea Seciuri-Comarnic, duminica, a nins ca in basme, Timisul de Sus-Valea Calului-Saua Calului-Valea cu Noroi-Cheile Rasnoavei-Poiana Secuilor-Cotul Donului-Predeal.

Mai avem in meniu si un Clabucetul Taurului- de la Svetlana .
Ultima editare: 12 Apr 2017 15:38 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.172 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor