saptamina 8-14iunie 2015

14 Iun 2015 16:19 - 19 Apr 2017 14:36 #2405 de angela
saptamina 8-14iunie 2015 a fost scris de angela
este timpul sa incep sa insir excursile mai mult sau mai putin plouate din acest sfirsit de saptamina canicular... in Bucuresti :P

Se pare ca in ciuda prognozei instabile, adeverite cu prisosinta-as zice- lumea a vrut sa fuga departe de canicula din oras si 3001 a fost PREA plin, de nu am putut fi gasiti de cine ne cauta, din cauza aglomeratiei prea mari. :(
Zic si eu "din auzite", ca luna asta eu nu merg cu 3001... asa ca va pot raporta doar ce primesc cu generozitate de la colegii mai fideli "trenului nostru".

Incep oarecum aleatoriu, ca ordine, cu rezumatul pozelor si turelor.

Am primit de la Emil, urmatorul mesaj:
Va trimit pozele si filmuletele cu tura de pe Brana Ursilor.

Traseul a fost pe ruta: Sinaia-Vulparie-Stana Regala-Piciorul Pietrei Arse-Brana Ursilor-Schitul Sf. Ana-Sinaia.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in PicasaWeb (Google+):

Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de mai jos

1

2

La comentariile lui Emil am si eu o mica observatie, apropo jandarmi... aia bat cimpii cu interzisul Brinei ursilor, marcajul acela "ciobanesc" este neoficial, facut de ceva "pirati", deci nu este traseu marcat ORICUM, asa ca nu au ce interzice, este la fel de interzis oricum ar fi...(ultra)pictat sau nu. Nu stiu cine l-a facut, dar l-au facut foarte dupa ureche... daca erau mai inteligenti, il faceau minimal, doar la schimbarile de directie adevarate, unde era esential ... ca tot nu se inscrie in regulile de la marcajele turistice. Asa este tot traseu "nemarcat" de fapt, nu turistic. Acum sint tentati si cei care nu stiu unde sint cele 2 pasaje "cheie" si rezultatul este ca apar multe variante mai mult sau mai putin inspirate de a face trecerile intre treptele de poteca, ceea ce poate fi si derutant si degradeaza panta.

Alt grup a urcat spre Vinturis, pe firul vaii... prima ploaie i-a prins inainte de prima cascada, asa ca s-au intors, au luat drumul captarii si au urcat de acolo spre Zgarbura, ca sa prinda evident si seria a doua de ploaie. :P

Alt grup... tot la Vinturis, Coltii lui Barbes, Vf cu Dor, pe poteca.

Radu a fost pe Valea caldarilor: download:
slideshow:

Nelu P ne-a trimis un RT foto pe traseul Busteni - poteca Schiel(TA) - platou - Drum de vara - Sinaia.

in ce ne priveste pe noi, dizidentii(dizidentele, mai exact!), la ora 9 intram pe drumul de la Padina spre saua Strunga, cu gind de rododendroni de Leaota, spre Bucsa, iar apoi pe Potcoava :) spre Batrina si Doamnele - am coborit, in timpul furtunii nr. 2 pe drumul de stina (Batrina) si apoi pe marcajul de "autostrada Pestera-Padina". Albumul meu - il voi completa cu citeva poze de la Brindusa(o mica selectie, dupa pozele mele).

Pe facebook, am vazut 2 excursii la Dan Dura - simbata Ciucas, duminica valea Alba- brina vaii Albe- valea Priponului- valea Cerbului.
Ultima editare: 19 Apr 2017 14:36 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.162 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor