prima jumatate a lunii august 2015

18 Aug 2015 05:44 - 19 Apr 2017 20:10 #2443 de angela
prima jumatate a lunii august 2015 a fost scris de angela
Uite ca lumea pare sa fi prins de veste ca nu prea stau pe acasa, si nu mi-a mai trimis rapoarte foto din turele lor... sau sint plecati care incotro, asa ca va voi rezuma ce stiu, mai din auzite, mai din primite, despre ultimele 2 saptamini. E drept ca am anticipat in postarea anterioara ceva, extins si in prima saptamina a lunii august (deh, ce am avut la data respectiva in tolba).

Acu' sa va zic ce mai e nou:

Emil a fost in Fagaras, 4 zile, la inceputul lunii, excursie organizata de Lucian Caraman:

Ziua 1: picasaweb.google.com/1033020255829226606...sZiua1Podragu2August

Ziua 2: picasaweb.google.com/1033020255829226606...asZiua2Caltun3August

Ziua 3: picasaweb.google.com/1033020255829226606...asZiua3Negoiu4August

Ziua 4: picasaweb.google.com/1033020255829226606...a4PisculNegru5August

Brindusa mi-a scris de 2 excursii efectuate: pe 8.08 - Bucsoiu, via poteca Deubel si coborire pe v Cerbului- in echipa destul de numeroasa (Virgil, Andreea, Gabriela cu gemenele, Mitica, Andreea, Maria),
si 15.08 Creasta Balaurului-brina Caprelor-Malaiesti-Take, in echipa de 3, cu Mihai si Andrei.

Iura s-a dat cu bicla in Baiului, dar sa il ascultam pe el:Primul meu gand sa fac creasta pe bicicleta dateaza din turele cu Vasile de la inceputul anilor 90, numai ca nu aveam bicicleta pentru asa ceva. In 2010, cand m-am dotat in sfarsit cu MTB, gandul a revenit iar, insa nu am avut companie si motivatie, astfel incat am fortat saraca bicicleta contrar vocatiei sale sa ma duca prin Herastrau, pe lacul Morii, prin Cernica, prin Balotesti, Mogosoaia, Scrovistea si chiar la Oltenita si Uriceni. Iata ca avenit momentul sa o folosesc la scopul pentru care a fost totusi cumparata.

In continure cateva detalii tehnice despre traseu pentru cei interesati. Lungimea totata (de la gara Azuga la gara Comarnic prin Secaria este de 39 km.). Gondola este fara coada, costa 20 lei de persoana si e gratis pentru bicicleta. Se poate urca si direct pe Sorica (am lasat in urma un grup) insa aia este urcare "cu bicicleta" nu "pe bicicleta". Am ajuns in gara Comarnic la 17.15 insa timpul efectiv cat s-a invartit roata inregistrat de aparatul de bord a fost de 5 ore 25 min, restul fiind pauze. Din aceste 5.25 ore, sa va asteptati ca aproape jumatate sa fie pe langa bicicleta, urcare sau coborare de pante.

Drumul de creasta se prezinta intr-o stare buna, sunt doua portiuni urate, cu pietre, una mai scurta sub vf. Mierlei si alta lunga la coborarea de pe Florei, cu macadam colturos. Am mers prin Secaria, e putin mai lung si necesita 30 min urcare pe serpentine insa satifactia coborarii in 10-12 minute 6km fara pedalare pana in gara Comarnic compenseaza efortul.

Din punct de vedere tehnic, este o incercare majora pentru biciclete. Vali mi-a martuisit la sfarsit ca nu a crezut ca vor rezista. Cei peste 1200 metri verticali de coborare omoara franele (iese fum) si daca nu aveti disc, luati-va gandul. Cei mai incercati muschi sunt cei ai palmelor, care strang convulsiv manetele de frana ore in sir. Apoi este un consum de stres pe care nu il cunoastem in turele in bocanci. Din punct de vedere fizic efortul nu este semnificativ iar batatoritul fundului in sa e o poveste, nu are suport in realitate, mult mai rau este la turele lungi de asfalt.

Din punct de vedere sufletesc tura de bicileta in Baiului este ceva cu totul deosebit fata de turele in bocanci. Senzatia de mobilitate si accesibilitate e covarsitoare, urcatul facandu-se cam cu aceeasi viteza iar coboratul cu 15-20 km/ora pe drum bun de pamant si 25-30 km/ora pe asfalt. Drumul de creasta din Baiului, cu accesul lui facil (tren + gondola), cu profilul lui aproape orizontal, cu pante line, cu numeroase variante de coborare si cu peisajul sau inegalabil, cred ca este unic in tara ca si tura de bicicleta si ar trebui sa fie trat la valoarea pe care o merita.
Eu mi-am facut datoria si am spart gheata. Astept alte idei, propuneri…

S-a mai purtat Brina ursilor simbata si ceva pe valea Azugii duminica (au fugit la trenul de 3 ca sa nu ii ploua). :)

Din auzite, stiu ca Marius si Moniq au fost in Rodnei, unde am fost si noi (in grup de 8, cu Minna, Diana, Hary, Isa, Rodica, Florin si Cami), la mica diferenta dupa ei, urmind o buna parte a crestei, din pasul Rotunda la saua Pietrii, si coborirea prin preluca Izei la Moisei. Despre programul cultural, puteti vedea poze de la participanti, cind or sosi, ca eu am facut parte din jumatatea de grup "doar montan" care a revenit cu o zi mai devreme acasa. Albumul- aici .

Mihaela a fost cu Stefan in Baiului, la aventura.

Radu, dar si altii (ceva pe facebook la Dan, parca) au fost prin Crai - fara poze, doar pe privat (sorry!)
(pe nemarcat doar cu aprobare de la parc).

Daca polonezii si cehii/slovacii au "navalit" prin Rodnei si Fagaras, de am ajuns sa ne simtim minoritari, un grup de la noi a fost si "la ei", in Tatra Inalta, dupa cum ne relateaza Svetlana aici.

Se pare ca nu a fost singura echipa in Tatra, iata ce a sosit azi de la Emil:
Va trimit primele albume din excursia pe care am facut-o in muntii Tatra, urmand ca urmatoarele albume sa le trimit peste 2-3 zile.

Pozele, plus comentarii/impresii despre calatorie/impresii despre cum abordeaza slovacii muntele, se gasesc in PicasaWeb (Google+):

Ziua 1 (Introducere in Tatra), 8 august;

Ziua 2 (Castelul Spiš), 9 august;

Ziua 3 (Varful Slavkovský), 10 august.

PS: Se pare ca pe 12 august am fost in acelasi loc cu echipa din care facea parte Svetlana, la Hrebienok, si noi am mers cu funicularul, dar noi am plecat in tura ceva mai tarziu, asa ca ne-am nimerit, probabil la ore diferite in acelasi loc..

si continuarea:
Dragi drumeti,
Va trimit ultimele albume cu excursia din muntii Tatra. Albumele le-am impartit pe zile si se gasesc in PicasaWeb (Google+).

Ziua 4 (excursie in Polonia, Zakomane si putin munte)

Ziua 5 (Cabana Teryho, 12 august)

Ziua 6 (Turul lacurilor, 13 august)

Ziua 7 (Epilog)

Iata si o excursie pe Morar-Timbal, de la Horia- aici .
Ultima editare: 19 Apr 2017 20:10 de către angela. Motiv: linkuri

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.161 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor