saptamina 4-10 ianuarie 2016

10 Ian 2016 09:36 - 25 Mai 2017 14:27 #2538 de angela
saptamina 4-10 ianuarie 2016 a fost scris de angela
Sfirsitul acestei saptamini promitea initial vreme frumusica si calda, mai ales simbata, ceva mai slabut duminica, zapada s-a mai topit ceva sau urma alta.
Cu asa o prognoza, si pentru ca tot planuisem in cursul acestui VSD o iesire la dealuri, pina la urma ne-am inteles cu Andreea sa punem la cale o mare balaureala de la Breaza la Cimpina, pe urmele lui nea Costel si a altor inaintasi, de la care am invatat si eu acest traseu cu vreo 7 ani in urma. De atunci, mai mersesem o data cu Rodica si Tina, prin 2011, intr-o primavara, cind am urcat pe o alta varianta pe Gurga, stiuta de ele, dar am facut un ocol foarte maracinos al "potecii groazei", de care mi-era si acum cel mai frica, si pe buna dreptate- o panta foarte accentuata pe teren lutos, printre maracinisuri pe care eu una nu prea mai am curaj "sa ma dau". Cine a fost pe acolo, cam stie despre ce povestesc aici!
Cu cercetarea amintirilor si cu bunavointa google, am facut insa planul, si Andreea a inscris tura pe carpati, ca tare isi dorea sa revina in arena dupa o pauza mult prea lunga, din cauza accidentului ei de anul trecut.
(bibliografie: www.carpati.org/planificator_ture/de_la_...na._pe_dealuri/4698/ )

Cum era vorba de plecarea cu trenul R3003, am trimis si eu citeva invitatii colegilor despre care m-am gindit ca poate ar fi amatori de asa ceva, mai vorbisem si cu Doina de principiu, cu o saptamina inainte pe tren, si uite asa ne-am adunat o armata intreaga de balauritori, vreo 20+, din care 8 pursinge Floriste, cu Mihaela si Andreea, care sint carpatiste cu acte in regula, dar nu se dau in laturi de la excursiile noastre! restul, nu e nevoie sa zic, banuiesc, ca v-ati prins (carpatisti, atrasi de reclama Andreei).
Doina a mai venit cu niste contributii/sfaturi de la dna Vali, Andreea a mai primit ceva update de la un cunoscator al zonei despre 2 stine de care nu stiam, Doina, Liana si Raluca si-au mai amintit si ea unele portiuni din ture anterioare. Si carpatistii au colaborat ba cu un GPS, ba cu o busola... ca sa nimerim directia cea buna in padure si prin Poiana Cimpina. Am vazut si cei citiva stilpi de marcaj instalati (BG) in Breaza, pentru Gurga, plus indicator cu trovantii (de aia chiar nu stiusem sau nu retinusem ca erau pe acolo). Una peste alta, marea combinata a iesit foarte bine, toti ne-am descurcat cumva, am mai descoperit variante si am balaurit impreuna, cu toate ca soarele nu ne-a prea rasfatat, a mai dat-o si in fulguiala si lapovita, un piculet, loc de picnic nu am gasit, POGul a fost greu de facut. Am dat de pante noroioase cum nici nu am visat (in cele mai negre cosmaruri), si de pamint tare/inghetat sub strat gros de noroi in care multi au reusit sa se autodepaseasca ... cum a fost rodik cu spagatul ei "la radacina", altii mai intelepti(! :P) au cautat variante ocolitoare. Nu ne-am plins prea tare desi nu ne-au placut in mod sigur maracinii mult prea desi si visam la cineva care ar fi trecut anterior cu vreo maceta (sau macar un cleste de catina!) sa ne mai scuteasca de agatamentele (de haine) care erau la fiecare moment, cind nu eram la gol. Unii am avut emotii mai mari sau mai mici cu haita de ciini de la stine, de care ne avertizase si ciobanul intilnit la panta groazei, dar si un contributor carpatist cunoscator (neparticipant). In premiera am ocolit "drumul" in doua portiuni si am gasit o noua varianta prin padure, fortati de existenta celor doua stine europene, care au barat orice acces spre drumurile prin padure.
Tot in premiera am coborit la gara prin sud, nu prin "tiganie" (culmea, eu mai trecusem de doua ori pe aceeasi varianta, dar nu am aflat ca era acolo tiganie! si tare m-am mirat cind un baiat localnic, pe care l-am intrebat de indicatii mi-a spus asta. Mie mai mult mi-a fost de noroi).
Dar... v-am facut capul calendar cu aceasta tura, asa ca, sa va dau si link la poze . Sigur ca au fost mai multi fotografi, ce va mai veni, va fi fie pe carpati - fie voi completa aici.

Tot pe 3003 ne-am intilnit cu un grup condus de dl Tacutu (Ileana, Jeni, Sensei), cu planuri pe mers pe Coama lunga din Azuga spre Busteni. Jeni mi-a spus ca au avut parte de o tura de iarna adevarata.

Nu i-am luat chiar pe toti floristii de pe 3001, am vorbit la telefon cu Rodica la ducere, care ne-a spus de doua planuri- Horvatca si o plimbare pe la Predeal (cu Miza). Astept sa vina si vreun RT foto...vom vedea atunci cu certitudine ce s-a comis. De la Gogu si Gabi citire, la Busteni era tare urit si nimeni pe strada... simbata dimineata.

De la Elena am vazut un viscolas "frumusel" in platou, urcare de la Sinaia.

Din excursia la Predeal, au sosit luni dimineata doua albume:
de la Emil:
Va trimit pozele cu tura din Fitifoi (Predeal) din aceasta sambata,
Ruta a fost: Predeal-Fitifoi-DN 73A-Cabana Belvedere-Paraul Rece-Manastirea Franciscana-Predeal.

Poze, plus cateva comentarii, se gasesc in PicasaWeb:

Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=E8gq4x7zrLM

www.youtube.com/watch?v=RfJ9YzfyfsA

www.youtube.com/watch?v=xUDkgFOSK4o

Iar Mirela (a participat la excursia cu Miza simbata), ne scrie: Sambata am fost pe traseul Predeal-Fitifoi-Cabana Belvedere(parasita)-Paraul Rece-Partia de schi-Schitul franciscan Sf. Ana-Trei Brazi-Predeal, duminica, Poiana Tapului-Poiana Stanii-Stanca Sf.Ana-Sinaia.

De duminica, avem un album de la Svetlana, din Busteni.
Ultima editare: 25 Mai 2017 14:27 de către angela. Motiv: linkuri expirate

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
12 Ian 2016 07:30 #2543 de boreal2007

Mai Mult
13 Ian 2016 11:31 #2544 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: saptamina 4-10 ianuarie 2016
Și alte poze de pe Horvatca

Mai Mult
14 Ian 2016 13:42 #2547 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: saptamina 4-10 ianuarie 2016
Si cateva poze de la mine din tura propusa de Angela.

goo.gl/photos/fs84K8uFWkpK5zt78

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.172 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor