saptamina 28.03-3.04.2016

04 Apr 2016 13:02 - 25 Mai 2017 12:43 #2590 de angela
saptamina 28.03-3.04.2016 a fost scris de angela
Ultima saptamina ne-a adus primavara, dupa ce sfirsitul de saptamina anterior a fost cu zapezi mari-mari!
S-a incheiat cu doua zile deosebit de frumoase, dupa ce vineri a fost FOARTE cald!!! Zapezile s-au topit in buna parte, au "explodat" florile de primavara.
Vremea a fost frumoasa, mult soare... si fiecare si-a ales traseul care i s-a parut mai potrivit.

Am primit de la Geta o excursie "pe nepregatite" la Frumusani, lacul Tataru, din 31.03. iata!

Elena cu grupul ei au mers la doua zile, cu un plan ambitios si realizari deosebite - pacat ca nu ii putem vedea decit pe facebook , care nu este chiar "prietenul" tuturor. Traseul lor a fost: Jepii mari, Babele, Piciorul Babelor, Padina, valea Ialomitei, vf. Omu, valea Morarului,2-3 aprilie 2016.

Cezar a fost la doua zile la cabana Malaiesti - se pare ca s-a accidentat la coborire (a alunecat) si ar fi ajuns la spital si are ceva contuzii.

A mai fost o excursie in Piatra Mare, la care reporterul nostru "de serviciu" este Radu, cu stilul sau inconfundabil (citez):
Noi am urcat pe la 7 scari la cabana, de acolo la varf si de la varf am coborat o bucata pe horvatca din care am ajuns intr-un final (pe niste culmi?) la tamina dupa gps-ul din dotare si tableta lui Vali.
Iaca si cateva poze:
download: kermit.go.ro/piatra-mare-7scari-horvatca-tamina.tar
slideshow: Photo browser (c) Radu Antonescu
.
Alt fotograf- Diana - alt album , aceeasi excursie.

De la Marius am primit azi raportul unei ture pe platoul Bucegilor cu urcare pe Piciorul Pietrei Arse si coborire pe poteca Schiel - cu zapada, soare, cer albastru si flori de primavara.

Emil si prietenii lui au ales dealurile Boboliei:
Va trimit pozele cu mica drumetie de pe dealurile Boboliei,

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in PicasaWeb (Google+):

Cu un grup, am urcat simbata in Baiului, mai la sud, ca nu aveam chef de zapada si noroi, si am facut o plimbare de relaxare pe carari ciobanesti in cea mai mare parte, de la Valea Larga spre Posada: am urcat pe cracul de linga Valea Gagului spre stina din Piciorul Gagului, unde s-au cules urzici, am taiat pe curba de nivel spre Piciorul Gagu Mare, pe linga liziera de zade in sus, pe "tuneluri" pina la "Uluce", si apoi am mers spre Stina si valea Conciu, unde iar am gasit urzici si chiar si putina leurda. Eu nu sint culegatoare, asa ca m-am rezumat la impresii foto , dar printre ceilalti au fost amatori.
Alte poze au mai facut mai multe fete (Minerva, Andreea, Mihaela), dar ele prefera facebook-ul.
Mihaela R (daca avem mai multe... trebuie sa le distingem cumva, nu? :oops: :) ) ne-a trimis albumul ei.

Raportul de la Mirela:
Sambata, cu Angela, un traseu placut, branduse si ghiocei, Valea Larga-Stana de pe Gagu-Gagu Mare-Drumul Ascuns (numit astfel de mine)-Izvorul de sub Razoare-Stana de pe Conciu-Posada. Fotografii in albumele lui Angela si Mihaela. .
Duminica, pe dealuri cu Gigi, mult soare, branduse, ghiocei, viorele, am cules leurda, Comarnic-Plesuva (1255 m)-Poiana Hotilor (1259 m)-Gurguiatu (1339 m)-Comarnic.

Duminica au fost mai putini pe tren, si sau facut mini-grupuri de cam 2 persoane.
M-am bucurat sa o revad pe Rodica, am facut echipa si am ales o alta plimbare de primavara, de vreo 20,5 km, de la Busteni la Predeal, pe la Gura Diham, culmea cu stina de sub virful Diham(Baiu), La Cleste, Muchia Bradetului, Gilma Predealului - cu foto , flori, peisaje si mult soare.

Reveniti pe aici, ca sint sigura ca vor mai fi si alte rapoarte interesante!
Ultima editare: 25 Mai 2017 12:43 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
15 Apr 2016 10:25 #2599 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: saptamina 28.03-3.04.2016
Si o selectie de poze din excursia la Sofia organizata de d-na Sanda Miu:

goo.gl/photos/i6DSwy4gsouJXPwn7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.158 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor