saptamina 9-15mai 2016

15 Mai 2016 07:21 - 25 Mai 2017 15:48 #2618 de angela
saptamina 9-15mai 2016 a fost scris de angela
Tot vreme de mai, dar incepem sa ne adaptam :)
Deschid lista de excursii, in ordinea primirii RT-urilor foto:

simbata:

-valea Malinului, in urcare, coborire pe valea Priponului; echipa mare (10)
ceva poze pe facebook de la Elena, Dan, Florin
si in sfirsit, un album de la Marius.
Felicitari!

- Coltii lui Barbes, pe mai multe nivele Sinaia cota 1400 - BR Drum de iarna -varianta ciobaneasca- poteca sub Coltii lui Barbes PR -deviere la cascada Mare si mai mica ale Vinturisului-saua Vinturisului (la lacuri)- PG: brina ciobaneasca - sub Vf cu Dor- Babele vf cu Dor - curmatura vf cu Dor- BR: drum de vara- cota 1400- coborire Sinaia; ~8h 11min; ~14.3km, 8 participanti; ploaia a venit pe la ora 4 (pus pelerinele la soseaua spre Cota, portiunea din BR unde se merge pe sosea o bucata)
foto: Angela:
Am urcat cu taxiurile la Cota 1400, dupa care am luat la urcare drumul de iarna si apoi poteca destul de distrusa dupa ultima iarna/primavara spre saua Vinturisului. Am coborit la 2 cascade, cea mare si una mai mica, apoi am mers pe brina ciobaneasca PG, spre Babele Virfului cu Dor. Coborirea pe drumul de vara / BR pe cea mai scurta varianta posibila, cu ploaie destul de intensa dupa ora 4 pina la gara Sinaia. Genunchii mei au cam protestat in zona Coltilor lui Barbes-Vf cu Dor, dar am reusit sa ii mobilizez la coborire aproape in ritm normal, asa ca am ajuns la timp la gara. 8h si vreo 11minute ne-a luat acest traseu de cca 14.3km, dar destul de dificil si obositor. Poteca pe sub Coltii lui Barbes, PR, foarte afectata/de torente?/ dupa iarna, multe rupturi, cazaturi, pamint moale, noroi, alunecus. Bravo echipei, multi participanti au fost pe aici in premiera sau macar partial in premiera.

foto: Dumitra

Pe facebook au mai postat foto Gabriella si Rodica.

- aproximativ aceeasi tura, fara devieri la cascade, plus de la Curmatura vf cu Dor- spre Furnica- Piciorul Pietrei Arse; 3 persoane: Hary, Isa, Svetlana
Am mers impreuna pe sub Coltii lui Barbes, pina la vilcelul de acces la cascada mare a Vinturisului (cele doua echipe). Fetele au reusit sa surprinda si o vulpita, care pe noi, mai galagiosi in cautare de izvor, nu ne-a mai asteptat.
foto: Svetlana:
Dupa flori spre Coltii lui Barbes, spre final ploaie si soare.

- Postavaru: Timisul de Jos-Valea Lamba-Cabana si varful Postavarul-Spinarea Calului-Timisul de Sus 8 persoane
foto - Ion H.:
Vreme foarte buna, grup frumos de 8 persoane, diferenta de nivel in urcare de 1000 m, timp total parcurs 7 ore, distanta estimata de 15-20 km

foto: Radu:
kermit.go.ro/lamba-cab-3fetite.tar
plus browser

- la Paltinul: Nistoresti-Plaiul Cornului-Vf. Frumos-Comarnic; 5 persoane
Foto - de la Mihaela.

Mihaela a fost harnica si duminica, a fost la Comana -iata si dovada- aici .

- La narcise- pe valea Rea, Stina din Picior, Poiana tapului, cu muuuuulti participanti, asteptam pozele. Am vazut ceva pe facebook de la Minerva.
Primele poze, in album , au venit de la Andreea.

Doina a fost la narcise.
In toti anii, narcisele au atras multe grupuri si participare numeroasa, dar cred ca tura cea cu adevarat "proverbiala" a fost acum vreo 30 de ani, sub conducerea lui Vasile cind am fost, numai noi, peste 100!(dar cred ca am mai povestit despre asta, undeva in amintirile de pe acest forum). Mai mereu ne intilnim si cu grupuri numeroase, unele venite dinspre Brasov, poate (trenul lor ajunge mai devreme decit al nostru), dar si cu multi alti turisti de aiurea (afiliati sau nu) - mai trist este cind vedem prea mult zel in culegerea amintirilor. Extrem, am vazut si oameni care le culeg cu bratul... sau am vazut si oferite pe tren (tin minte o data, era vorba de cele de la Posada) spre vinzare.
Saptamina trecuta, cind am fost eu, am fost doar noi, dar acum a fost vremea mai buna - probabil ca a fost pelerinaj.
Cred/sper ca noi le preferam la ele acasa, iar amintirile, cele foto, oricit de palide ar fi, fata de original. Narcisele (si nu numai ele) sint protejate de lege si daca vrem sa ne bucuram de ele in continuare, an de an, si sa se bucure si cei care vor veni dupa noi, sa incercam sa le deranjam cit mai putin posibil cu trecerea noastra. Citeodata, inainte de a posta despre ele sau despre alte locuri frumoase pe unde ne duc pe noi pasii, ma intreb daca nu ar fi mai bine sa nu le popularizam prea mult.

Iata inserez aici si mesajul de la Mirela:
Sambata, am facut Nistoresti-Plaiul Cornului-Rapa Rosie (Lutul Rosu)-Lacul Paltinu-Culmea Seciuri-Comarnic, duminica Predeal-Fitifoi-Steaua (Forban)-La Cleste-Poiana Izvoare ( pe cruce albastra)-Gura Diham-Busteni, vremea a fost insorita.

Simbata a fost in excursia la Paltinu, despre care ne relateaza Mihaela in pozele ei, v. mai sus.
Tot de la dealuri (am primit mai tirziu, prin Mirela:
Fotografiile lui Claudiu, Nistoresti-Plaiul Cornului-Rapa Rosie-Lacul Paltinu-Culmea Seciuri-Antene-Comarnic, sambata,14.05.2016

Artemiza a organizat in acest sfirsit de saptamina o excursie in Tara Luanei (Buzau). Geta ne-a trimis un album din cele doua zile petrecute in lumea de piatra a zonei, cu biserici rupestre si trovanti; dar sa o lasam pe ea sa ne relateze:
Doua zile in judetul Buzau , dupa multi ani iar la rupestre- de data aceasta le vom aborda din Alunis . Suntem cu o masina mai mica aprox.32 de colegi. Avem noroc de vreme f buna .
Foto- aici .
sa ii dam cuvintul si Artemizei:
Al treilea pol energetic al Pamantului, asezari rupestre si trovantii din M-tii Buzaului
Hotarati sa cunoastem misterele din zona arcului sud -estic al Carpatilor , am plecat in excursie cu autocarul din Bucuresti -Valenii de Munte- comunele situate pe plaiurile frumos inverzite ale Teleajenului : Drajna, Ogretin , Tarlesti, Zeletin, apoi de-a lungul raului Basca Chiojdului com. Basceni jud. Buzau ,la confluenta acestuia cu raul Buzau spre Patarlagele pana la Colti. Aici a fost prima oprire unde am vizitat Muzeul Chihlimbarului cu o prezentare de exceptie a d-nei Diana Gavrila profesor , ghid muzeu . De aici insotiti de tanara Andreea- o buna cunoscatoare a traseelor locale , am plecat cu autocarul la Alunis spre asezarile rupestre. Spre seara ne-am cazat la Nehoiu. A doua zi , am vizitat M-rea Ciolanu , Tabara Magura si Trovantii de la Ulmet. Va invit sa vizionati acest album care ne-a umplut sufletele de bucurie.
Ultima editare: 25 Mai 2017 15:48 de către angela. Motiv: linkuri expirate

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.165 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor