Deschid o noua pagina de Cronica, pe sistemul primul sosit primul servit
![:) :)]()
cu o tura in
Baiului, munti preferati de o parte a celor prezenti simbata in trenul 3001.
Dar sa ii dau cuvintul reporterului de serviciu,
Iura:
A cazut prima zapada mai consistenta in Baiului, care a imbracat muntele in haina de iarna. Pentru a ne bucura cum se cuvine de aceasta zi, prima cu soare dupa vreo cinci weekend-uri neguroase sau sub amenintarea ploii, am hotarat sa facem creasta Baiului de la Azuga la Sinaia. Vizibilitatea spre est si spre Bucegi a fost excelenta. Stratul de zapada nu depasea 10 cm, usor troienit pe drumul pastoral, deja topit de soare pe fetele sudice ale culmilor. Coborarea a fost pe Cumpatul (Tufa) unde am gasit un marcaj cu punct rosu recent, bine facut, probabil pentru maratonistii montani, care coboara la pod in Sinaia. Albumul foto al turei se acceseaza la lik-ul de mai jos.
goo.gl/photos/8amMcGWeZLTvNVby7
Simbata a fost o zi exceptional de frumoasa, si doritori de munte ne-am gasit parca prea putini fata de conditiile meteo.
Unii propuneau o urcare in platoul Bucegilor, altii cochetau cu o idee de vale alpina, un grup a propus Piciorul Gagului, in Baiului. Ceausoaia "initiala" s-a transformat in tura de mai sus, raportata de
Iura, cu intiatoare
Liana, parca.
Un grup mai mic, din care am facut si eu parte, am preferat o plimbare la soare, mai modesta, de vreo 13km doar,
de la Posada spre schitul Lespezi si Virful Plesuva, cu coborire la Comarnic. Albumul meu il puteti vedea aici:
goo.gl/photos/EKmyYeVse65oqjCB8
Si un album de la
Silvia:
goo.gl/photos/eKh6QHmzh68mK2Qx6
Vali ne raporteaza dintr-o tura frumoasa:
10.30, Gura Diham, Poiana Izvoarelor, Pichetul Roșu, Creasta Bucșoiului,cabana Omu, Valea Cerbului, Busteni, 19.10.
Zăpada proaspătă ne-a permis să parcurgem traseul fără colțari. Am intâlnit la cabana Omu un grup de la asociatia Om pe munte .
goo.gl/photos/rxyGcLJtxyqGcGT27
Valentin impreuna cu
Andrei au facut o incercare de urcare pe
valea Grohotisului din Bucsoiu -dar sa lasam fotografiile sa vorbeasca:
jumpshare.com/b/UP4zgTMJZJiPEc9HAyPK
De la
Doina am primit un "misterios" album
Anul acesta s-a aplicat zicala: "La pomul laudat":https://goo.gl/photos/DQs2w2yv5C8iVmyB9
(eu ghicesc ceva de genul...zona Fundatica-Dimbovicioara; oare???)
A sosit si raportul de la
Mirela:
Sambata, o zi insorita, Azuga-Grecu-Leuca Mica-Leuca Mare-Cabana Vanatori-La Cleste-Cabana Poiana Izvoare-Gura Diham-Busteni.
goo.gl/photos/Zy8oJ5qL9QVQLWmV7
Duminica, Sinaia-Poiana Stanii-Schitul Sf.Ana-Cota 1400-Sinaia.
goo.gl/photos/Yt6JZ7eYJDeyULEq5
Elena si echipa ei au fost in
Piatra Craiului: Curmatura- vf Ascutit- Prapastiile Zarnestiului, la doua zile.
Marius de relateaza din
Ciucas: De la Muntele Roşu la Muntele Roşu
prin vf. Muntele Roşu - La Răscruce - şaua Gropşoare - cabana Ciucaş - Tigăile Mari - vf. Ciucaş - şaua Tigăilor - cabana Ciucaş - fântâna Ioan Nicolae.
plus.google.com/photos/11314122755820529.../6350264761889812865
De la
Emil am primit urmatorul raport:
tura din Cozia, din acest week-end,
In prima zi traseul a fost unul mai inedit pentru noi, pe ruta: Manastirea Turnu (320 m)-"La Troita" (673 m)-Cascada Gardului-Coltii Foarfecii-Stana Foarfeca-Cabana Cozia (1573 m).
Poze plus comentarii se gasesc in GooglePhoto:
goo.gl/photos/kCNYyckaiNLbcjSM6
A doua zi, traseul a fost pe ruta: Cabana Cozia (1573 m)-varful Cozia (1668 m)-Muchia Turneanu-Saua Mariei-"La Troita" (673 m)-Manastirea Turnu (320 m).
Poze plus comentarii se gasesc in GooglePhoto:
goo.gl/photos/5swDTNgA6xJdvL9a7
Desi nu este o tura de munte, voi pune aici si link la un album primit de la
Artemiza cu o iesire in imprejurimile Bucurestiului, de duminica, la ciuperci
goo.gl/photos/hdLYGvQfNi1UwwTDA
Daca de cules, nu as fi mers sa culeg, daca stiam poate o plimbare in ziua frumoasa si calda, ar fi fost buna!!
Si, surprizele se tin lant... daca am pus o "tura" la ciuperci, uite si o tura de ciclism, cu 2 albume:
Feldioara-Racos
de la
Diana:
www.flickr.com/photos/serdiana/albums/72157676202081306
si de la
Ina:
photos.google.com/share/AF1QipNHizoj0tNQ...WjB0bWxDdjhidVlVUTh3
in completare incep sa soseasca albumele saptaminii petrecute la
Herculane de catre un grup de fete din Club- iata, de la
Doina, primele doua zile, 30-31 octombrie:
goo.gl/photos/WCcJgpebUE9Yc6gJA
si un al doilea album: