Aceasta pagina de cronica incepe in 2016 si se va incheia in 2017, in Noul An! La Multi Ani!
Prima excursie care a venit la raport este de la
Mihaela, un
Munticel clasic de iarna, solo- ca asa a fost sa fie:
goo.gl/photos/zZVU45HWZ6h8u5Rp9
- cu intoarcere pe
Plaiul Finului, luni.
sa completam acum(in 2017!) cu cele primite pina acum:
Urmatorul raportor este
Iura:
O echipa de 17 a petrecut trei nopti incepand cu ajunul Craciunului la cabana Garofita Pietrei Craiului. In ziua venirii am oprit la Dragoslavele si in timpul scurt disponibil am urcat pana in capatul estic al Pietrei Dragoslavelor. Recunosaterea traseului fiind facuta, at merita revenit la vara pentru intreaga creasta eventual combinata cu Cheile Ghimbavului. In cele trei zile de Piatra Craiului am avut parte de o vreme instabila, cetoasa, geroasa la inceput si cu moina la final dar cu averse de zapada in cursul noptilor (care au continuat pana dupa pranz in ziua a doua). In aceste conditii, in ziua de Craciun s-a urcat la Cerdacul Stanciului cu o incursiune pe Marele Grohotis iar in ziua a doua toata echipa a urcat la stana Tamaselului. De aici, o parte s-au intors din cauza viscolului iar restul au continut spre Umeri, cu incercari spre Marele Grohotis si apoi spre Zaplaz, ambele zadarnicite de vant si de potecile expuse si inzapezite. De la Umeri, ne-am intors pana in saua Tamaselului de unde am coborat spre Padina Lancii pe marcajul care duce la Valea lui Ivan. Traseul, care traverseaza o doboratura de padure at fi oferit o inmagine unica asupra abruptului sudic dar nu am vazut nimic din cauza cetii. In ziua plecarii o echipa a urcat pe valea Padina Lancii apoi pe un drum forestier pana in culmea cu acelasi nume beneficiind de un peisaj deosebit spre lacul de acumulare Pecineagu.
goo.gl/photos/pmFEVenLVy22Taqh7
Organizatoarea excursiei,
Artemiza ne-a pregatit mai multe albume, pe zile:
Excursie de Craciun cu drumetii intr-o cetate de piatra Garofita Pietrei Craiului- 24 / 27 decembrie 2016
goo.gl/photos/84EdCEDAk9erjrQ77
A doua zi de excursie- 25 decembrie 2016 -prima zi de Craciun- drumetie la Cerdacul Stanciului-masa festiva , foc de tabara, petrecere cu dans .
goo.gl/photos/7Dr6BRr5XGyJHKuZ9
A doua zi de Craciun 26-XII-2016, majoritatea mergem intr-o drumetie spre Stana Tamasel si Umerii Pietrei Craiului .
goo.gl/photos/ffBnN3BzA7uNwviT9
A patra zi de excursie 27- XII- 2016 a treia de Craciun, o echipa din patru persoane , am facut o drumetie spre Padina Lancii.
goo.gl/photos/RUgnWZR6xgkPRxkU8
sa continuam cu excursiile de pe
valea Prahovei:
Geta:
In 29.12.2016 am ajuns in Predeal , a nins zilele trecute si nici o poteca nu era deschisa , asa ca am mers doar pana la cabana Trei Brazi .In echipa doar eu , Maria si Rodica.
Ne-am bucurat de copacii impodobiti , de aer rece de munte, de zapada imaculata .
goo.gl/photos/zVKAztu85oToXT5CA
Raportul lui
Emil:
Va trimit pozele cu tura de azi (30.12.2016).
Ruta a fost: Poiana Tapului-Drumul Capacelor-Poiana Stanii Regale-Vulparie-Sinaia.
Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto:
goo.gl/photos/mrH3i8hon9c3f2vD8
Doina , din nou este laconica:
ultima excursie din 2016 - Sinaia - Drumul capacelor - Babele - Poiana Regala - Sinaia [eu si inca 8 persoane, iar 4 au facut si Brana Ursilor]
goo.gl/photos/ft7ouPNgwXnsybQB8
Mihaela D -raporteaza iarasi:
O zi in general geroasa cu vint dar si cu soare. Un AN NOU bogat in drumetii. LA MULTI ANI !30.12.2016-
Poiana Tapului-Baza Babelor(La capace)-Poiana Stinei Regale-Vulparie-Sinaia
goo.gl/photos/uFGwomN2yiMDr6t8A
Si mai avem in tolba si un raport de la
Vali: Frig, vânt tăios si ceață înspre Predeal și munții Baiului, așa că la sugestia lui Mihai alegem un traseu la poalele Bucegilor. Din Poiana Țapului, mergem pe traseul La capace, traversăm Valea Babei Mici, Valea Babei Mari, până în Poiana regală. 3 din 13 continuăm pe piciorul Pietrei Arse până intrăm pe brâna Urșilor, apoi schitul Sf. Ana, in jos direct Sinaia la personalul de la 17.33.:
goo.gl/photos/afhDy5EH53wYTRnm6
si de la
Nelu P:
goo.gl/photos/bytWN5PMiwZ1Kuda6
Silvia ne-a trimis un album:
Decembrie 30,2016 Polistoaca, Susai, Cocos, Clabucet Plecare, Clabucet Sosire
goo.gl/photos/1cnYHY9GtLv8gwqg9
iar
Florin D
O tură parcursă într-un peisaj de basm cu brazi înalți plini cu zăpadă,
ninsoare abundentă, zăpadă multă și mare de 20 - 60 cm care ne-a muncit,
dar a meritat, a fost superb.
Clabucetul Azugii în 30 a lu' decembrie 2016
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157677131543370/
Doina ne sorcoveste:
Primiti cu sorcova?
Sorcova, vesela,
Sa traiti, sa-mbatraniti:
Ca un mar, ca un par,
Ca un fir de trandafir.
Tare ca piatra,
Iute ca sageata.
Tare ca fierul,
Iute ca otelul.
La anul si la multi ani!
Prima excursie din 2017 - o plimbare pe la Balta Valea Vlăsiei
goo.gl/photos/UovcDsboo27JJqvHA
si
Iura:
Balta Moara Vlasiei
Astazi dupa amaiza am facut in cinci o tura de ses pe bratul nordic al baltii Moara Vlasiei cu plecare de la la manastirea Caldarusani (cca 12 km). Am fost rasfatati de in soare bland care a imbracat relieful in culori superbe de toamna tarzie.
goo.gl/photos/GgjTwE6JxU9neKmb8
Si probabil nu ultimul raport de minivacanta cu plimbari din
Dambovicioara, vine de la mine: La Multi Ani!
goo.gl/photos/xybUKKKDC2qu2hLh9
Svetlana este reporter de serviciu in grupul care a petrecut trecerea in noul an in
Secaria.
Am primit de la ea 2 albume:
Prima excursie, spre Razoare, o zi placuta, dar pe Razoare vintul cam vitreg!
goo.gl/photos/uG7u36foP3Q9iz8C7
Din Valea Doftanei, dincolo de Traisteni, pe un drum forestier, de-a lungul Prislopului ne-am croit drum prin zăpada catre Culmea Petru Orgojoaia sau poate a Prislopului. Multumim Ancai si lui Corvin pentru traseu
goo.gl/photos/F99o89dpAdAoNupT9
Raportul de la
Mirela:
Vineri, o zi splendida de iarna, am facut Predeal-Polistoaca-Limbaselu Mic-Limbaselu Mare-Valea Azugii-Azuga.
goo.gl/photos/zATBRyQR95yrANeNA
Ramin in traditie, pun aici frumosul album de
Revelion la cabana Valea Simbetei, primit de la
Marius:
plus.google.com/photos/11314122755820529.../6373188787863607345