Iar am o doza de deruta, sa raportez aici toata recolta sau nu, ca am avut parte de o mica vacanta hotarita de "alesi"... cu ocazia "micii Uniri".
Dar sa lasam istoria si filozofia pe tema cit de uniti sint unii si altii, si sa vedem cit de activi am fost noi.
Iata si rapoartele sosite pina la aceasta ora -dimineata zilei de 25 ianuarie, de data asta le iau dupa contributori, ca unii nu prea comenteaza la ce trimit, deci albumele lor sint invaluite de mister
![:) :)]()
daca nu cumva ghicesc eu pe unde au umblat.
Iata ce ne scrie
Iura:
O echipa de 12 de la Floarea de Colt a facut duminica o tura pe malul drept (geografic) al Argesului de la Soldanu la Budesti. Plecarea a fost cu trenul de Oltenita la 9am din gara Titan in care ne-am intalnit si cu echipa mare de la Arhiva de Geografie (printre ei fiind Geta Iftode si Doina Dragomir) care mergeau la Pitigaia, cu care ne-am intersectat din nou la intoarcere. Tura, care s-a desfasurat pe faleza Argesului, are o lungime de cca 13 km si parcurge o zona in dreptul satului Negoiesti unde raul formeaza o duzina de insulite foarte pitoresti si fotogenice iarna dupa ninsoare sau la sfarsitul primaverii. Inainte de iesi in Budesti am am trecut pe la confluenta Argesului cu Dambovita si am traversat santierul fantoma al ecluzei de pe canalul Bucuresti-Dunare al lui Ceausescu, foarte spectaculos, acum abandonat si impadurit. Zapada nu a fost mare decat in portiunea de padure de la intrarea in Budesti, in rest pe coronament era spulberata de vant. S-a mers in ritm alert fara pauze, cei 13 km fiind parcursi in 4 ore si jumatate. Ca fotograf speram la o raza de soare care sa dea culoare peisajului insa nu am avut nici o sansa, motiv pentru care am preferat sa prezint majoritatea imaginilor in alb negru.
goo.gl/photos/r7ckLc69ouFxW2iH8
De la
Vali G a sosit un raport de
Horvatca:
Plecare cu CFR, ora 06.23, personalul 3001, vagonul 2, etaj. Am coborât la Timișu de Sus, ora 09.41 pentru Horvatca, vârful Piatra Mare. Am fost 16 persoane dintre care 4 moldoveni si o olandeza. Zăpada era peste genunchi, nu aveam rachete, dar erau urme pe traseu, așa ca am intrat pe traseu cu încredere. Ne-am întors puțin, am traversat podul, si am intrat pe poteca de pe creasta piciorului Ciorga, pe stânga Văii Horvatca. Urmele s-au terminat, înainte de a ajunge la observatorul de vânătoare, iar inaintarea este anevoioasă. Rachetele lui Mugurel ar fi fost binevenite. Cu greu am ajuns la gol alpin pe la 14.30, pe coate si genunchi în speranța că pe creastă zăpada este viscolită, dar lucrurile nu stăteau așa. S-a așezat ceața peste culmi și vântul amplifica gerul de afară. După evaluarea posibilităților echipei, transportului, facem cale întoarsă, cu riscul de a-l supăra pe Eugen. Am revenit în Timișu de Sus, am beneficiat de ospitalitatea cantonierului din Haltă și ne-am întors cu personalul 3012, ora18,38 , Bucuresti 22,05.
goo.gl/photos/4gCoRY1GPxDCPRC5A
Doina a fost la
Pitigaia:
cu Arhiva de Geografie; plecare din gara Titan sud cu trenul la Frunzăneşti – prin cătunul Piţigaia la ruina bisericii Sf. Nicolae - ȋnapoi prin cătun şi continuăm prin Frunzăneşti-Fundeni la ruinele bisericii lui Gherassy – trecem pe la biserica Sf. Andrei ctitorită de fiul lui Gherassy – gara Frunzăneşti la 15 h – la 15,25 h tren de ȋntoarcere acasă. Vremea a fost ȋnchisă dar fără să ningă sau sa fie prea ger.
goo.gl/photos/EuZTHHxcMgVe7L5X6
Svetlana de data asta a venit cu doua rapoarte:
O promenada ilfoveana:
goo.gl/photos/wg315BCrPCNvtBdMA
si una
buzoiana:
goo.gl/photos/RUB9dFZFs8fr5Wob6
Tot Buzoian este si raportul de la
Ion H:
photos.google.com/share/AF1QipN22sVEeJE2...Qzg1eE5sM0h4MHRhT3VR
Mihaela D a fost pe
Muntii Baiului:
22.01.2017- Sinaia-Tufa-Cumpatul-Stina din Picior-PoianaTapului
goo.gl/photos/pib5R4KWScj5GvQa8
Artemiza a avut :
un weekend activ cu multa ceata cu tura:
Azuga-Sorica-Zamora-Busteni
goo.gl/photos/ycoPtc4Jw4VSe5E58
Noi am fost 4 persoane intr-o
miniUnire la Caciulata:
simbata am plecat spre Caciulata - dupa doua manastiri surprinzatoare:
Bascovele,
mai ales, facem mici incursiuni de recunoastere pentru Pietrile Zmeilor si alti "sturi": valea Calinesti si valea Betel.
Duminica mergem in Cozia: de la Turnu la Stinisoara, Cascada Gardului si la vale. Luni... dorinta poporului a fost "Puturoasa", eu am ramas pe valea Lotrisor cu alte explorari. Marti, vremea a fost iar foarte frumoasa si ne-am dus la Brezoi in zona vaii Doabrei.
goo.gl/photos/SJhQ1Q5zPNTw8aar8
Mihai si Claudia au fost intr-o excursie de o zi la
Slon - Spre Varful lui Crai
goo.gl/photos/Fm9mn19aydp4YCDq5
Iata si raportul de la
Mirela:
Sambata am facut Posada-Plesuva (1255 m)-Comarnic.
goo.gl/photos/gJ1qarqfxpYvqj36A
Duminica, Predeal-Galma-Steaua (Forban)-La Cleste-Conducta-Gura Diham-Busteni.
goo.gl/photos/Tjhjhkhp1t3HGAK79
Marius vine desigur cu ceva interesant si frumos la raportare:
Creasta Iezer-Păpuşa iarna... e-adevărat, o iarnă blândă în Iezer, cu zăpadă puţină, temperaturi negative dar acceptabile şi puţin vânt. Noaptea petrecută la refugiul Iezer ne-a permis să ne bucurăm de cerul înstelat şi răsăritul pe creasta muntelui, la peste 2.000 m.
plus.google.com/113141227558205294823/posts/gLJHsmYmfth
Mihaela I ne-a trimis un album din tura cu copii, cu
Stefan:
Predeal-Rasnov - La Sipote - Cabana Diham - Saua La cleste - Vaile Iadului si Leucii - Predeal. 21ianuarie 2017.
goo.gl/photos/v573DKuq7au1Em4t5
A mai sosit pe 5 februarie si un album de la
Florin D:
21.01.2017 - M. Făgăraș: Piscul Negru 1170m ~ Vf. Lespezi 2517m
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets...65/with/32324634930/
si un al doilea:
22.01.2017 - M. Iezer-Păpușa: Cab. Voina 980m, M. Văcarea, Vf. Iezer 2462m
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157680000184375
si al treilea:
23.01.2017 - M. Piatra Craiului: Cab. Brusturet 1000m, Ref. Grind 1620m, Vf.La Om 2238m (prin Colții Găinii)
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157678314725331
si al patrulea:
24.01.2014 - M. Făgăraș: Lacul Bâlea 2038m, Șaua Capra, Vf. Văiuga, Vf. Vânătarea lui Buteanu 2507m, Vf. Capra, Lacul Capra.
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets...14/with/32822588106/