saptamina 6-12 februarie 2017

12 Feb 2017 10:21 - 26 Mai 2017 16:44 #2798 de angela
saptamina 6-12 februarie 2017 a fost scris de angela
Iata ca mai trecut o saptamina si inca un "puseu" de frig si zapada peste Romania.
Efectul s-a vazut partial si pe tren, simbata am fost ceva mai putini ca de obicei pe 3001, unii au pierdut trenul si ne-au ajuns din urma cu IR-ul de 7, si numarul de ture propuse a fost mai mic.
De departe, cel mai numeros grup a fost cel care s-a hotarit sa inoate in zapada peste Clabucetul Azugii si... au inotat.
Iata albumul sosit deja de la Vali:
Personalul 3001, ora 9.24, Predeal, 32 tovarăși de tură. Strat proaspăt de zăpadă în Bucegi, dar despre avalanșe ne va vorbi luni la sală dl Dan Vasilescu ! Preferăm să mergem de la Predeal, Poliștoacă, Susai, Clăbucetul Azugii, Azuga. Ajunși la gol alpin, bate vântul, zăpada este mare, înotăm puțin, ne amuzăm de situație. Trecem, în Azuga, pe la Crama lui Ion și hotărîți să ajungem cât mai repede în București luăm ...personalul de la ora 17.15.

goo.gl/photos/FcUykcU7LXpkzsgj6

Iata si raportul lui Emil:
Traseul a fost unul clasic: Predeal-Susai-Clabucetul Azugii-Pastravarie-Azuga.
Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto: goo.gl/photos/kAs4HaXEsP7nSJ3W6

Se pare ca participantii la aceasta tura au fost atit de multi, incit nu reusesc sa se puna de acord cu citi au fost :) Iata ce ne transmite Iura:
Sambata tura cu participare "in haita" (29 de participanti) pe Clabucetul Azugii, in sensul de la Predeal la Azuga. Vreme superba, senin perfect si fara vânt insa ger de ger. Temerile privind zapada adanca nu s-au adeverit decat partial. De la Predeal pana sub golul alpin era doar un strat subtire de zapada inghetata peste care se depusesera cei 10 cm ninsi in ultima saptamana. La iesirea din padure insa se adunase toata zapada suflata de pe creasta si a trebuit sa sapam poteca dar a fost scurt. Pe varf a batut tare vantul, cu greu s-au adunat pentru poza de echipa. La coborarea spre Predeal am mai avut portiuni cu zapada pana la brau insa era poteca larga deja sapata, s-a coborat de voie. Surprinzator, traseul însumând cca 18 km l-am parcurs in mai putin de 6 ore, ca vara. Iata si albumul, cu mult alb-negru, potrivit pentru tipul de lumina cu contraste tari. Chiar inainte de gara cu soarele apunând dupa Caraiman am pozat o dispersie interesanta a luminii in nori (probabil de gheata), culorile din poze sunt cele naturale.

goo.gl/photos/WsVwqT9WPaB9Fd479

A mai mers un grup la Diham.
Raportul il da Vali M:
11 Februarie 2017 - Predeal - Galma Mica - Galma Mare - Diham - Busteni (Tura a fost condusa de Nea Mitica si am avut parte de o zapada pufoasa si cer senin cu privelisti spectaculoase inspre Bucegi si in special spre Bucsoiu).
goo.gl/photos/R5yrY2RfN6Cjfgoe7

Si un grup mai mic, doar 4, ne-am incumetat sa urcam de la Valea Larga spre Cota 1000, cu gind de Paduchiosu, daca ne-o iesi, functie de zapada si chef.
Nu am ajuns pe Paduchiosu, nu e nici chiar atit de interesant la vremea asta, dar am facut o plimbare frumoasa in zapada, cu variatiuni de drum nou inclus in traseu.
goo.gl/photos/qyR4wusGXMn9EWuU6

Si raportul de la Doina, din aceeasi excursie:
Dupa o lunga oscilatie intre Drumul capacelor si Paduchiosul alegem Cota 1000 (ha, ha, ha) - coboram in Valea Larga - cabana Cota o mie - Cuibul Dorului - Sinaia. Vremea la inceput a fost cetoasa dar s-a limpezit, iar pe seara iar a inceput sa apara ceata.
goo.gl/photos/okFb5dtawVeTrHci9

Radu A a fost in Ciucas, Muntele Rosu, spre Rascruce:
kermit.go.ro/cheia-mrosu-feb2017.tar
kermit.go.ro/radu/cheia-mrosu-feb2017/index.htm

Adaug si raportul abia sosit de la Mirela:
Albumele mele de sambata 11.02 si duminica 12.02.

Posada-Plesuva (1255 m)-Comarnic.
goo.gl/photos/ugzoYhXA5wbDGfBs8
Busteni-Stana de pe Zamora-Poiana Tapului
goo.gl/photos/FFHAPQmBwef2QzAk7

De la Silvia am primit un album din tura: Februarie, 11 - Poiana Tapului, Stana Regala, Sinaia
goo.gl/photos/WpXAHCZuUDYEbM5u7

Artemiza a fost intr-o mica vacanta la Herculane: Iarna la Herculane in muntii Cernei si Mehedinti 09- 12 februarie 2017
goo.gl/photos/W4dsGhHW6pQRCTX49
Ultima editare: 26 Mai 2017 16:44 de către angela. Motiv: linkuri expirate

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
16 Feb 2017 13:10 #2805 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: saptamina 6-12 februarie 2017
Din ciclul "ca la munte, doar ca pe orizontala" (citat rupt din context din spusele organizatorului: Promenade Ilfovene :) )  , va trimit cateva poze – sa le numeri pe degete cu asa lumina - din plimbarea de duminica prin zona Balotesti – Valea Vlasiei – Padurea Snagov.

goo.gl/photos/wNfpFn2tQSyEFqAm8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.166 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor