vine, vine... si tot vine, primavara aia! Cum, veti afla dupa ce veti citi pe aici si veti vedea rapoartele colegilor si prietenilor nostri. Si ca deobicei prognoza meteo este aproximativa, ca de aia e prognoza si nu certitudine.
![:) :)]()
Simbata am fost citiva pe 3001, se pare ca si pe IR de 7 au fost citiva, nu de alta dar au trecut la noi dincolo de Cimpina, ca de obicei, cei doritori de ture unde IR nu opreste. Ce s-a "vehiculat" ca planuri:
cel mai indepartat-
Piatra Mare -Familial in urcare- virf- Tamina la coborire. Cel mai mare sef peste grup
nea
Mitica din Ploiesti. I-a plouat si i-a nins, si i-a viscolit, si iar i-a plouat, dar erau bine dispusi la intoarcere pe 3010, doar cam uzi.
Ceva mai la sud,
Clabucetul Azugii, unde am avut si reporter de serviciu, pe
Mihaela D -iata albumul ei:
O zi cu soare, fara vint, cu lapovita si ploaie marunta catre sfirsitul zilei. Zapada proaspata si urcusul catre C. Azugii a fost accesibil caci pamintul nu a fost inghetat sub pojghita de zapada.La coborirea de la Susai zapada a fost apoasa si solicitanta la genunchi.
goo.gl/photos/XDfM29wVirvFKksc8
Separat de acest grup, a fost si un
Clabucetul Taurului, de unde ne relateaza
Dumitra:
goo.gl/photos/crub6gu8wNnrXF5N9
Apoi, a mai fost vorba de un grup (sau doua) care sa urce pe
Piciorul Pietrei Arse, in platou, cu coborire pe poteca
Schiel. Sus a fost iarna adevarata, viscolas. Raporteaza din tura
Sinaia - Piciorul Pietrei Arse - Cabana Piatra Arsa - Jepii Mari Busteni 18.03.2017,
Vali M:
goo.gl/photos/Qc2FNtYnZaHyt5wK7
Alt grup, in care avem mai multi fotoreporteri, a urcat pe
valea Pelesului, pe fir... cu saritori umede, pina la nivelul
Brinei Ursilor.
Avem albumului lui
Vali, deocamdata:
goo.gl/photos/sGnj66ASyQ4dMHtV8
si
un reporter nou, pe care-l salutam cu drag, in persoana lui
Andrei F (cel mai junior
Fostul nostru junior, primul, ca am avut vreo 2 pina acum a crescut intretimp! stie el, despre cine vorbesc, nu ne mai trimite poze si vine si rar).
Albumul lui- aici:
goo.gl/photos/kaMii8mrY1vkL3Jn7
Raporteaza si
Marius:
Valea Peleşului din Sinaia până în Brâna Urşilor cu săritori ude, acoperite parţial cu zăpadă / pojghiţă de gheaţă / pământ
plus.google.com/113141227558205294823/posts/Up25vNyCQiD
Si mai la sud, am facut o echipa cu
Cornel si fete doritoare de floricele de
Baiului, si bine am ales, ca nu ne-a plouat, nu ne-a nins, si am avut chiar si soare. Am urcat din
Valea Larga, la casa de vinatoare (Pastorala) de pe valea lui Bogdan, ca sa vedem ghioceii, apoi am urmat urcarea spre
stina din Vasii, izvorul La Uluce, spre Florei. La
Doamnele Tituleni, a devenit "pastorita" grupului
Doina, ca eu am ramas cu ciinii aferenti(asa au ales ei!) sa continui pina la
Batriioara, unde imi doream sa gasesc maseaua ciutei alba. A gasit, multe flori, ca niciodata si am coborit tot la
Posada, doar ca pe drumul de pe
valea Florei, si am pierdut trenul 3008 (trecea la vale, cind eram la DN), asa ca am ajuns in final la 3010, la Comarnic.
Albumul de la
Doina:
Valea Larga - stana din Văsâi - La uluci - Piciorul Florei - Posada vreme buna, cu soare si flori pentru bucuria ochilor:
goo.gl/photos/aygH9Fhnb2pKHfAT8
si completare, de la mine:
goo.gl/photos/maaJeyKCV8hgNpkx5
Cei care nu au fost la munte, au mers simbata la padure
(Baneasa), organizate de
Uca, iar duminica am mers vreo 7 floristi cu
Thibault (Promenade ilfovene) dupa floricele si leurda in zona
Caldarusani. Daca aveti curiozitatea sa vedeti cum arata natura in zona, puteti vedea citeva fotografii de la
Geta, Doina si de la mine.
goo.gl/photos/8W9yHW7byX8ggAsf6
goo.gl/photos/LLzwhY4WGsWE8xGd9
Si
Mirela raporteaza:
Doua zile fara zapada. Sambata, Posada-Batraioara-Comarnic.
goo.gl/photos/ifrbNUZXjPNxnKsT7
Duminica, Valea Larga-Plesuva (1255 m)-Comarnic.
goo.gl/photos/sN9DMYkmQ3KLxbif7
Mihai si Claudia au fost in
Dobrogea, la Canareaua Fetii:
goo.gl/photos/SJCbusYTAiayRCNy5
Un grup a fost la
Simbata, dar vremea i-a tinut deoparte de acte de vitejie, ceea ce a fost cit se poate de potrivit, pentru ca au fost si avalanse in zona. Iata si raportul de la
Radu:
In weekend am fost in fagaras la sambata si am trecut si pe la cetate.
De urcat am fost doar pana la chilie din motive meteo. Am fost cu Ancuta, Monica, Virgil, Diana, Vali, Ina.
Iaca si pozele:
kermit.go.ro/sambata-mar17.tar
kermit.go.ro/radu/sambata-mar17/index.htm