saptamina 13-19martie 2017

20 Mar 2017 13:24 #2827 de angela
saptamina 13-19martie 2017 a fost scris de angela
vine, vine... si tot vine, primavara aia! Cum, veti afla dupa ce veti citi pe aici si veti vedea rapoartele colegilor si prietenilor nostri. Si ca deobicei prognoza meteo este aproximativa, ca de aia e prognoza si nu certitudine.
:)
Simbata am fost citiva pe 3001, se pare ca si pe IR de 7 au fost citiva, nu de alta dar au trecut la noi dincolo de Cimpina, ca de obicei, cei doritori de ture unde IR nu opreste. Ce s-a "vehiculat" ca planuri:
cel mai indepartat- Piatra Mare -Familial in urcare- virf- Tamina la coborire. Cel mai mare sef peste grup :) nea Mitica din Ploiesti. I-a plouat si i-a nins, si i-a viscolit, si iar i-a plouat, dar erau bine dispusi la intoarcere pe 3010, doar cam uzi.
Ceva mai la sud, Clabucetul Azugii, unde am avut si reporter de serviciu, pe Mihaela D -iata albumul ei:
O zi cu soare, fara vint, cu lapovita si ploaie marunta catre sfirsitul zilei. Zapada proaspata si urcusul catre C. Azugii a fost accesibil caci pamintul nu a fost inghetat sub pojghita de zapada.La coborirea de la Susai zapada a fost apoasa si solicitanta la genunchi.
goo.gl/photos/XDfM29wVirvFKksc8

Separat de acest grup, a fost si un Clabucetul Taurului, de unde ne relateaza Dumitra:
goo.gl/photos/crub6gu8wNnrXF5N9

Apoi, a mai fost vorba de un grup (sau doua) care sa urce pe Piciorul Pietrei Arse, in platou, cu coborire pe poteca Schiel. Sus a fost iarna adevarata, viscolas. Raporteaza din tura Sinaia - Piciorul Pietrei Arse - Cabana Piatra Arsa - Jepii Mari Busteni 18.03.2017, Vali M:
goo.gl/photos/Qc2FNtYnZaHyt5wK7

Alt grup, in care avem mai multi fotoreporteri, a urcat pe valea Pelesului, pe fir... cu saritori umede, pina la nivelul Brinei Ursilor.
Avem albumului lui Vali, deocamdata:
goo.gl/photos/sGnj66ASyQ4dMHtV8
si
un reporter nou, pe care-l salutam cu drag, in persoana lui Andrei F (cel mai junior :) Fostul nostru junior, primul, ca am avut vreo 2 pina acum a crescut intretimp! stie el, despre cine vorbesc, nu ne mai trimite poze si vine si rar).
Albumul lui- aici: goo.gl/photos/kaMii8mrY1vkL3Jn7
Raporteaza si Marius:
Valea Peleşului din Sinaia până în Brâna Urşilor cu săritori ude, acoperite parţial cu zăpadă / pojghiţă de gheaţă / pământ :-)

plus.google.com/113141227558205294823/posts/Up25vNyCQiD

Si mai la sud, am facut o echipa cu Cornel si fete doritoare de floricele de Baiului, si bine am ales, ca nu ne-a plouat, nu ne-a nins, si am avut chiar si soare. Am urcat din Valea Larga, la casa de vinatoare (Pastorala) de pe valea lui Bogdan, ca sa vedem ghioceii, apoi am urmat urcarea spre stina din Vasii, izvorul La Uluce, spre Florei. La Doamnele Tituleni, a devenit "pastorita" grupului Doina, ca eu am ramas cu ciinii aferenti(asa au ales ei!) sa continui pina la Batriioara, unde imi doream sa gasesc maseaua ciutei alba. A gasit, multe flori, ca niciodata si am coborit tot la Posada, doar ca pe drumul de pe valea Florei, si am pierdut trenul 3008 (trecea la vale, cind eram la DN), asa ca am ajuns in final la 3010, la Comarnic.
Albumul de la Doina:
Valea Larga - stana din Văsâi - La uluci - Piciorul Florei - Posada vreme buna, cu soare si flori pentru bucuria ochilor
:
goo.gl/photos/aygH9Fhnb2pKHfAT8

si completare, de la mine:
goo.gl/photos/maaJeyKCV8hgNpkx5

Cei care nu au fost la munte, au mers simbata la padure (Baneasa), organizate de Uca, iar duminica am mers vreo 7 floristi cu Thibault (Promenade ilfovene) dupa floricele si leurda in zona Caldarusani. Daca aveti curiozitatea sa vedeti cum arata natura in zona, puteti vedea citeva fotografii de la Geta, Doina si de la mine.
goo.gl/photos/8W9yHW7byX8ggAsf6
goo.gl/photos/LLzwhY4WGsWE8xGd9

Si Mirela raporteaza:
Doua zile fara zapada. Sambata, Posada-Batraioara-Comarnic.
goo.gl/photos/ifrbNUZXjPNxnKsT7
Duminica, Valea Larga-Plesuva (1255 m)-Comarnic.
goo.gl/photos/sN9DMYkmQ3KLxbif7

Mihai si Claudia au fost in Dobrogea, la Canareaua Fetii:
goo.gl/photos/SJCbusYTAiayRCNy5

Un grup a fost la Simbata, dar vremea i-a tinut deoparte de acte de vitejie, ceea ce a fost cit se poate de potrivit, pentru ca au fost si avalanse in zona. Iata si raportul de la Radu:
In weekend am fost in fagaras la sambata si am trecut si pe la cetate.
De urcat am fost doar pana la chilie din motive meteo. Am fost cu Ancuta, Monica, Virgil, Diana, Vali, Ina.
Iaca si pozele:

kermit.go.ro/sambata-mar17.tar
kermit.go.ro/radu/sambata-mar17/index.htm

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Mar 2017 20:03 #2832 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 13-19martie 2017
Adaug cateva poze cu soare din plimbarile 'ilfovene':
goo.gl/photos/VgV1CAK9uiJWXDeZ6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.145 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor