Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 24-30aprilie+ 1mai 2017 (cu prelungire!!!)

acum 3 ani 2 luni - acum 3 ani 1 lună #2863 de angela
Acest raport contine iar o saptamina “prelungita”, pentru ca 1 mai in acest an a fost luni. Vremea nu a fost cea mai buna posibila, duminica aducind ceva ploi, asa ca mai toti am stat “acasa”. Unii, mai norocosi, plecati in muntii Macin cu Miza au scapat mai bine de acest buletin meteo nefavorabil.

De la Geta, un album de joi 27 aprilie, in vizita la ghioceii de balta de la Calugareni:
goo.gl/photos/mih2wN774z8nTsmN7

si de la Mihaela I: goo.gl/photos/EcHvotnD3DGqtJqe6

Simbata, de la Mihaela D:
Din fericire, contrar prognozei, a fost soare dar a batut tare vintul pe Gagu si citeva picaturi prin dreptul m. Florei. Puzderie de gentiene pe Razoare.
29.04.2017, de la Sinaia Sud pe Piciorul Gagului- Gagu Mare-Vf. Razoare-Batriioara-Comarnic
goo.gl/photos/QFTSqTZEQXL6BP96A

Am fost din nou Baiului/ Florei: in cautarea cascadelor de pe valea Carlanilor:
goo.gl/photos/DZuMeRyJa8xwRDmm9
de data asta fara zapada :) si cu o alta echipa.

Excursia in Macin, organizata de Artemiza, de 1 mai: (cind o veni, ca fotografi au fost!)
Miza e prima la raport:
In masivul Dobrogei mergand spre -muntele de primavara-MACIN , am planuit o excursie de 3 zile cu 38 turisti , majoritatea membrii ai clubului nostru Floarea de colt Bucuresti cu obiectivele : Cheile Chediului , Varful Tutuiatul ( 467 m alt ) cel mai inalt din acesti munti , Culmea Pricopanului, apoi cu intoarcere in circuit din Macin , Jijila - Pasul Garvan cu vizitarea cetatii romano-bizantina Dinogetia, vizitarea celor trei manastiri : Cocos , Saon si Celic- Dere si doua ore de soare in portul Tulcea, apoi Bucuresti. Si cum imi place sa ofer o surpriza, din Cerna am facut de la inceput, o deviere la Turcoaia pentru a admira culoarea verde de smarald a lacului IACOBDEAL.Va invit sa vizionati in 4 albume excursia noastra din aceste zile . Primul obiectiv : Lacul IACOBDEAL.
goo.gl/photos/Sr6k2mhHydfn9zx38

Si acum , dupa ce ne-am intors de la frumosul lac Iacobdeal , toata trupa noastra pornim pe drum nemarcat spre Cheile Chediului. Vom face prima pauza mica de 5 minute la fantana cu apa de dupa cei doi stejari , apoi pauza de pranz , la poalele cheilor. Vom urca apoi spre zona cu bujori pe care i-am gasit imbobociti ! Si dupa ce i-am admirat asa cum erau , am continuat spre varful Tutuiatul apoi ne-am intors pe la cariera , autocarul a venit in intampinarea noastra la centrul de informare din Greci. Ne-am deplasat inca 14 km cu autocarul la Macin ,unde am servit o cina pe cinste cu bors de peste pescaresc si scrumbie din Dunarea Veche stropita cu palinca , vin si apoi dans . Va invit sa admirati o zi de vis , care pe noi ne-a incantat foarte mult. Vor urma celelalte doua albume din excursia Macin.
Cheile Chediului si Varful Tutuiatul
goo.gl/photos/nomnGu13SEhzRktX8
O alta zi ,alt obiectiv Culmea Pricopanului 30 -IV- 2016:
Bucurosi de vreme buna , am plecat la ora 9,00 cu autocarul la M-rea Fantana de Leac , de unde ne va prelua la intoarcere , si am inceput drumetia (34 persoane ) , de data aceasta pe drum marcat banda albastra si triunghi spre culmea Pricopanului, o culme relativ separata de culmea principala a muntilor Macin, orientata de la N la S , o culme cu paduri numai pe fete , dar de pe crestele careia am avut vizibilitate maxima in toate directiile. Asadar am trecut pe la varfurile :Caramalau (277m alt) , Vraja I ( 335 m alt.) , Vraja II , cu Sfinxul din Macin , saua Izvoarelor , Piatra Raioasa ( 346m alt.) ,Sulucu Mic ( 316 m alt. ) , Sulucu Mare ( 370 m alt. )si ne-am intors printr-o verde padure in dreapta carierei spre M-rea Fantana de Leac, si cu autocarul la pensiune. Vor lipsi alte comentarii , deoarece culmea este foarte cunoscuta.
goo.gl/photos/hWtHbywF66LUewqj9
A treia zi de excursie , Cetatea Dinogetia , M-rile : Cocos , Saon si Celic- Dere , portul Tulcea.
A treia zi, luni 01- mai -2017, am plecat cu autocarul spre Cetatea Dinogetia , apoi cate o oprire la fiecare din cele trei manastiri, Cocos, Saon si Celic -Dere. Si ajungand in Tulcea pe o vreme foarte frumoasa , ne-am relaxat doua ore in port admirand vasele de croaziera , care asteptau plecarea pe Dunare. Va invit sa vizionati si acest ultim album al excursiei noastre.
goo.gl/photos/R7MnPTPkeqsjiXBL7

Iura a fost si el in aceasta excursie, iata ce ne scrie:
Minivacanta de 1 Mai in Macin cu tot tacâmul: culmea si lacul Iacobdeal, Cheile Chediului cu putina catarare si Tutuiatul in prima zi, Pricopanul in a doua si Cetatea Dinogetia, manastirile si prânzul pe malul Dunarii in Tulcea in a treia. Vremea a fost stabila, insorita, perfecta pentru mers. Pozele, inundate de verde crud si pigmentate cu galben de la campurile de rapita, se gasesc in albumul de mai jos.
Multumim Mizei pentru organizarea perfecta.

goo.gl/photos/cEgtQ8oowpMPM3oZ7

si raport de la Mihaela I:
goo.gl/photos/yZD6BC4zk438G17S9

Geta a reusit in sfirsit sa ne trimita si albumele ei din Macin:
prima zi Cheile Chediului
goo.gl/photos/Rf9ZHvGVmDph17cz5

a doua zi Culmea Pricopanului
goo.gl/photos/siG4wJ7uDmei9Yss6

a treia zi 1 Mai , in judetul Tulcea manastirile Cocos, Saon ,Celic Dere. cetatea Dinogetia
goo.gl/photos/HnhXjjUf1jAMA7eVA

Radu A – pe Piciorul Pietrei Arse, cu Guzel:
kermit.go.ro/parsa-mai17.tar
kermit.go.ro/radu/parsa-mai17/index.htm

In vizita la Rusu(l)(1902m) Neamtului:
Svetlana:
Excursie de 1 Mai pe Valea Doftanei, Lacul Orjogoaia, Neamțului, cu pajisti inflorite si broscute naravase (1 Mai fara mici, fara bere!)
goo.gl/photos/TVK9fRxdxVnFjCiL6

eu: goo.gl/photos/EUHTxkuCgYKDDrqg7
in muntii Neamtului dinspre valea Doftanei: alegerea traseului am facut-o bazindu-ma pe amintiri din doua excursii mai vechi (traversarea Azuga-Traisteni, nu Mitica S, Doina si Tina, prin Petru-Orjogoaia; parcurgerea muntilor Neamtului/Baiului, pornind de la Predeal/Susai- valea Azugii-Tataru-etc... pina la Sorica-Azuga), harta din ghidul vechi MN- Baiului, si Google Earth pentru identificarea si estimarea unei retrageri fezabile intr-o tura de o zi in bucla.
Iata ca a iesit o planificare buna- la ~10 am intrat in traseul remarcat recent, pe la 12-12.30 am iesit la gol (Orjogoaia) si ~1 am poposit pentru vreo 20min la lacul omonim. Urmatoarele 2h am urcat creasta muntilor Neamtului, cu privelisti cit ne-au ingaduit conditiile “amestecate” de nori/vint. Dupa pauza de masa de pe virful Rusu am coborit pe piciorul Rusului spre stina/e, unde cu putina cautare am gasit drumul de coborire la vale in locul identificat pe harta si pe foto satelit. De acolo, pentru multi km am urmat drumul in general in foarte buna stare, minus zona de defrisare salbatica proaspata, care era evident o mare de noroi. La iesirea in civilizatie (str Castelului!/ Podul Musitei) am mai avut de mers o bucata pina in soseaua de vale, unde am avut noroc sa ne ia o duba pe ultimii 3.4km (ora 7), pe care i-am parcurs in circa 10 minute, desi a parut mult mai lung! 9h petrecute cu prieteni buni de munte, care ne-au facut sa nu ne lasam impresionati nici de noroaie, nici de urmele de urs, nici de efortul implicat.

Cristi a avut timp destul sa faca un album floristic (comentariile imi apartin, ca am avut permisiunea lui de incarcat public, si mi-am luat nasul la purtare -asa ca altadata, poate nu ma mai lasa!!): flic.kr/s/aHskUWxdEJ

Si raportul de la Mirela:
Sambata am facut Valea Larga-Gagu Mare-Drumul Ascuns-Izvorul de sub Razoare-Piciorul lui Vasii-Valea Larga.
goo.gl/photos/88JDWsJupKkhbUKi9
Luni, Timisul de Jos-Dambul Morii-Drumul Familial-Cabana Piatra Mare (1630 m)-Platou-Tamina-Timisul de Sus.
goo.gl/photos/AakQaNm6Htn3wsf66

Un 1mai bulgaresc, am primit de la Bogdan:
goo.gl/photos/3CJ3eUZfoSHgr1Mt8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 ani 2 săptămâni #2934 de Ilinca
Inca un set de poze de la 1 maiul bulgaresc, in varianta mea :) :parcuri naturale, pesteri, manastiri si asezari din zona Veliko / Lovech. In partea dreapta a pozelor (la zona de informatii) am trecut si locul exact.

goo.gl/photos/imowNQAzxyWjigf56

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria