Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Cronica saptaminii 8-14 mai 2017

acum 2 ani 8 luni - acum 2 ani 8 luni #2879 de angela
Cred ca de data aceasta vom avea destul de multe de raportat, cu toata ca luna mai pare sa ne rasfete cu multa instabilitate in ale vremii in acest an.
sa incepem!

Mihaela I (laconic):
tura de joi: Busteni, Valea Babei, Poiana Regala, Poiana Tapului, Busteni. 11 mai 2017
goo.gl/photos/H7z2JVb5UQDCPhi9A

Vali M (cu extrase de text din albumele lui, vineri si simbata):
Valea Costilei - Jepii Mici - 12.05.2017 (Dupa 2 saptamani la rand cu vreme rea, am hotarit sa leg 2 zile la munte cu vreme partial buna (12 si 13 Mai) ca sa facem 2 vai: Costila si Malinul. Am luat Regio de 6:23 singur...am vrut sa fac un solo in ziua de Vineri, dar a aparut si Andrei in tren mai tarziu (i-am zis cu o zi inainte ca ma gaseste in tren) si cand am ajuns in Busteni am luat-o spre refugiul Costila.
Am ajuns cu Andrei la Refugiu pe la 10:20 si a inceput o ploicica care era indeajuns sa ne strice distractia, asadar am hotarit sa mai asteptam in refugiu sa mai treaca. pe la 11:40 s-a oprit ploaia si atunci i-am dat bataie in sus pe Vale. Primele saritori le-am dobindit repede deoarece erau doar partial descoperite in schimb mai sus unde soarele a batut mai mult erau si saritori mai dificile, umede care le-am trecut cu mai multa atentie.
Dupa o chinuiala grozava pe un hornulet stramt de o inaltime de circa 4-5m pe care nu am reusit sa il dobandim (eu cel putin am reusit sa urc 3/4 din el dar in ultima parte pur si simplu nu mai aveam loc sa manuiesc pioletii, asa ca am dat in retragere si am ocolit pe o brana pe stanga vaii unde am dat intr-un fel de "la hotel" al Costilei. De aici am urcat pe o scurta creasta, dupa care in scurt timp am intrat din nou pe firul Vaii.
In jur de ora 15:05 am ajuns sus la releul Costilei care era ascuns in ceata, se ferea vizitatori. Mai departe am inaintat pe curba de nivel pana am ajuns la iesirea din Valea Alba si am observat ca erau prea multe saritori descoperite asa ca am decis sa nu ne chinuim pe Valea Alba in jos, si sa coborim pe Jepii Mici. Mai departe ne bucuram, ne calim in vantul puternic de pe munte si admiram frumusetile celor 3 anotimpuri (jos in Busteni era frumos si insorit!).
Dupa ce am trecut de Cabana Caraiman ne-am hotarit sa luam o pauza de o ora pentru un somn pentru ca era cald si bine...era prea devreme sa coborim pana la urma a ramas sa ne vedem la Marian pe la 20:00 sa mancam, sa povestim si sa planificam tura de maine (13.05.2017) de pe Valea Malinului.

goo.gl/photos/tQ28Hex5zsUv7mr3A

Valea Malinului - Valea Priponului - 13.05.2017(Dupa Vineri pe Valea Costilei astazi am hotarit sa ne unim puterile cu Marian Curculescu, Rodica si Laurentiu Gondiu) S-a anuntat vreme ploiasa dupa ora 13:00 asa ca dimineata la ora 5:15 eram deja pe traseu. La 5:00 s-a dat trezirea, m-am spalat doar cu apa pe ochi si am pornit cu stomacul umplut doar cu apa asa ca m-am simtit cam slabit la inceput pe traseu...pana cand am inceput sa mananc ce mai aveam in rucsac si niste ciocolata neagra de la Marian si Laurentiu.
Intre-timp am ajuns la Hornul cu Pamant la coborire in Valea Malinului (traseu pe care l-am mai facut de 2 ori inainte) mi s-a facut frica sa cobor pe el din cauza ca eram slabit (ahaaa...se simte lipsa micului-dejun). I-am rugat pe ceilalti sa o ia inainte, eu am mai stat 15 min, am baut apa, am mancat 2 banane si mi-am revenit. Pana la urma am coborit hornul fara probleme si am dat inainte pe Vale.
Am intrat in ritm...mi-am revenit complet de la ciocolata neagra primita de la Rodica si Laurentiu. Doar primele saritori au fost descoperite asa ca mai departe pana sus a fost Valea acoperita de zapada. Frumos. Observam si Brana Mare a Costilei...
10:51 , am ajuns la releu! si am prins si vreme buna! Avem si un filmulet intamplator cu Marian, amuzant zic eu. Mai departe coborim pe Valea Priponului si la un moment dat in stanga dam de o brana si intram in Valea Cerbului (Valea Priponului are o saritoare inalta de 4-5m jos care e dificila la urcat imposibila de coborit fara rapel, nu stiu daca exista piton instalat).
A inceput ploaia dar nu ne-am grabit, eram destul de incinsi dupa tura de pe Malin asa ca ne-am bucurat si am imbratisat voia naturii. Marian ne arata Valea Urzicii (un 3A-4A ca si nivel de dificultate) si apoi ne continuam coborirea spre Busteni. La sfarsit mi-am facut un selfie pentru ca in rest am fost doar o fantoma in tura. Am prins trenul de 15:40 si am ajuns in Bucuresti la 18:15, ce bine!

goo.gl/photos/eg4gNv5tb8Y9crN7A

Raportul saptaminal sosit de la Mirela ne aduce doua albume:
Sambata si duminica cu ceata si ceva ploaie, dar a fost bine.
Sambata,
Sinaia-Poiana Stanii-Poiana Tapului,12,7 km, am cules leurda.
goo.gl/photos/1pzWauCfHAoLzsNJ9

Duminica, Piatra Mare: Timisul de Jos-Dambul Morii-Prapastia Ursului-Drumul Familiar-Dambul Morii-Timisul de Jos,16.4 km.
goo.gl/photos/oXxE59veGmMpSYZy5

La acest sfirsit de saptamina a fost organizata excursia oficiala aniversara de 40 de ani la cabana Voina in Iezer-Papusa. Vremea a fost prognozata ca diluviana, asa ca ne-am pregatit psihologic pentru multe ore de stat in cabana, inclusiv cu proiectii pentru care nu a mai fost timp, pentru ca in ambele zile s-au organizat ture, cu plecarea la tot felul de ore, ca sa fentam prognoza.
Simbata s-a purtat cu mic cu mare zona Iezer, au fost plecari la 5, 7 si alte ore, pe diferite variante. Au fost si persoane care au facut ture partiale sau plimbari in zona, mai ales spre Cuca. Variantele de traseu au fost si ele variate, dupa grupuri si subgrupuri, cu o dinamica pe care o putem intui doar din pozele pe care le vom vedea. seara a fost si o mica petrecere, dupa masa luata la restaurantul cabanei.
Cum unii au stat mai tirziu, duminica au fost mai putini in ture mai lungute, dar prea putini au stat "acasa", desi dupa prima zi si ploaia care a fost destul de puternica dupa ora 12, unii s-au mai si resimtit.
Totusi, au fost si ture mai spre creasta principala, primul grup plecind la 6.30 spre Cuca-Gradisteanu, al doilea la 7, ca si si alte excursii, spre Cuca, o vale cu cascade in zona, si alte plimbari.
Sa vedem ce va veni la raport.
deocamdata, va ofer variantele mele:
prima zi: La lacul Iezer, urcare pe CA (Piciorul Iezerului)- frumos, cu peisaje si soare- refugiu (a inceput ploaia)- lac (ploaie puternica de acum!)- coborire prin "jepi" ca oricum nu mai conta dupa cita ploaie era, pe PA- ploaia s-a oprit pe la ora 3, si a iesit si soarele.Coborirea mult prea apoasa prin jepi nu este documentata foto, nici prea multa apa de pe valea Catunului, si nici noroaiele si defrisarile din zona. Pe cit de mult imi placea pe vremuri acest traseu, acum am stiut de ce am ales urcarea pe drumul de iarna (si nu m-am inselat).
duminica: spre Cuca- Gradisteanu, a inceput un fel de burnita/uneori ploaie si vint destul de dusmanos de la iesirea la golul alpin/stina Gradisteanu, Papusa a ramas sub nor, asa ca in final, in saua Gradisteanu nimeni nu si-a mai dorit o ascensiune pina la virf, ci a virat rapid spre sud pe creasta, urmarind cu mare atentie stilpii de marcaj in ceata deasa, pe ultimul sector al drumului de creasta BR si sperind sa se mai lumineze si la noi, ca sa vedem si imprejurimile (inainte in soare, cit urcam pe Gradisteanu). Drumul a fost o surpriza placuta, fiind in premiera pentru toti din echipa. Am intilnit doar 2 turisti temerari aproape de vf Gainatu mare, care urcasera pe traseul ales de noi pentru coborire. Pe coborire au trecut si niste alergatori montani.
Drumul a fost nesperat de frumos, fata de ce gasim mai nou prin Iezer-Papusa, cu atitea distrugeri TAFiste si nu numai. Fara noroi, doar o urma nefericita si total neavenita a unui motociclist, probabil de cu o zi inainte, care ne-a indispus pe alocuri. Poteca a coborit de la stina pe o vale frumoasa, cu un drum forestier care nu era distrus de exploatare, avind doar o platforma de depozitare de busteni (veneau de mai sus).
goo.gl/photos/tErhmeFd2qxrKpCc8

Singurele portiuni de creasta, necalcate de grupurile noastre, in ciuda vremii, au ramas probabil sectoarele Crucea Ateneului-spre vf Iezerul mare, respectiv Plaiul lui Patru-Vf Papusa (dar nu este exclus sa nu am toate datele). dar, am fost si multi, si multi doritori de urcat muntele.
Am apreciat ospitalitatea gazdelor si mincarea buna, pregatita de cei de la cabana -astfel ca aceasta actiune a fost o reusita, in ciuda vremii capricioase care ar fi tinut in casa pe multi.

Uite ca am primit si albumul de la Dumitra.
ziua 1: Cab.Voina-Plaiul Vacarea-Crucea Ateneului-Lac Iezer-Ref.Iezer-Valea Jepilor-Cab.Voina = O tura frumoasa cu oameni minunati
ziua 2: Cab.Voina-Cab.Cuca-Saua Gradisteanu-Gradisteanu Sud - Poiana Sf.Ilie - Piciorul Valea Larga - Voina
goo.gl/photos/mvYBZT4QvjbGE38Q8

Si Gabriela are seria proprie de impresii:
Un pic mai greu, mai încet, am reușit să fac și eu două albume cu pozele celor două zile de drumeție în Iezer.
Prima zi: Voina - Crucea Ateneului - L.Iezer - V.Jepilor - Voina
Sâmbătă dimineața am pornit în jur de 7:30 de la cabana Voina pe traseul marcat cu bandă roșie care urcă pe muntele Văcarea. Primul popas l-am avut la stână, la scurt timp după ce am ieșit în golul alpin. Apoi am mers constant până la Crucea Ateneului. Aici a început să plouă, așa că am coborât destul de rapid spre refugiul Iezer. De aici am urmat traseul marcat cu punct albastru pe valea Jepilor până am ajuns înapoi la Voina. Grupul nostru a numărat 6 persoane: Valeriu, Dumitra, Mariana, Rodica, Simona și subsemnata.
goo.gl/photos/t9FeZ8jK19Shqqgp7

a doua zi: Voina - Șaua Grădișteanu - Vârful Păpușa
Duminică vremea s-a anunțat mai bună, cu ceva mai puțină ploaie în meniu și puțin soare. Așa cam cât pui sare și piper la o mâncare, după gust. Am venit la Voina cu mașina personală, așa că ne hotărâm să plecăm pe traseu în jur de ora 7, fără grabă prea mare, dar astfel încât să avem vreme să ajungem acasă pe lumină. Pornim spre cabana Cuca pe traseul marcat cu banda albastră. De aici urcăm în șaua Grădișteanu, apoi pe vârful Păpușa. La coborâre am ales muntele Găinațu Mare pe marcajul refăcut recent bandă roșie.

Iata si un album sosit de la Geta:
Albumul meu mai cumintel , am venit cu masina lui Carmen Dutu , mai intai am mers in Targoviste sa o luam pe Maria Neamtu , de aici prin Voinesti Cetateni , Leresti cabana Voinea. Am ajuns devreme si mergem pana la Cuca soare , a doua zi pana aproape de refugiul Iezer , intors prin ploaie , seara o frumoasa petrecere impreuna cu cei 93 de participanti la acest frumos eveniment -40 de ani de existenta a clubului Floarea de Colt.
A treia zi plecam mai devreme spre Targoviste ,cu opriri la Namaesti , Targoviste si acasa in Bucuresti mai devreme .
Multumiri Ilincai si Mizei ptr organizare si tuturor participantilor -impreuna ne-am simtit minunat.

goo.gl/photos/MF8MRcv1ZRbafbAs5

De data aceasta, am primit un album si de la un membru al echipei de "ora 5", Andrei F- pe principiul cine se scoala de dimineata... ajunge inapoi la ora 2 :)
goo.gl/photos/vUpRK3s7jtV3uq4d8

Vom reveni cu alte albume si ture, pe masura ce sosesc.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: vali

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 8 luni - acum 2 ani 8 luni #2890 de hoinar
Sub ameninţarea averselor cu descărcări electrice prognozate sâmbătă după ora prânzului am plecat (13 oameni, vreo 5 câini şi-un măgăruş, acesta din urmă părăsindu-ne după cca o jumătate de oră) de la cabana Voina la 5 dimineaţa... am avut parte de ceva soare pe Iezerul Mare unde-am ajuns în cca 4:30 ore în doar 10 oameni şi trupa de câini urcând pe piciorul Iezerului Mare, renunţând la lacul Iezer pe care l-am admirat de sus... am continuat pe creastă spre Roşu, Piscanu, Bătrâna sub un cer tot mai ameninţător... şi-am coborât pe Plaiul lui Pătru unde ne-a plouat mărunt dar susţinut până aproape de cabană... o plimbare de aproape 10 ore.

plus.google.com/1131...23/posts/RrCwghmVj9G


Pe Iezerul Mare, de la stg. la dr. Andrei, Mitică, Vali, Mihai, Cătălin, Brânduşa, Ionela, Moniq iar la parter Marius şi Cristian

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 8 luni - acum 2 ani 8 luni #2894 de eugenia

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 8 luni #2897 de Ilinca
O completare care nu tine strict de cronica, dar cele mai multe sanse sa o vada cineva din exterior este aici:

Clubul Alpin Floarea de Colț București, floareadecolt.com, este în posesia unor obiecte găsite în data de 13.05.2017, pe masivul Iezer-Păpușa. Proprietarul obiectelor este rugat să contacteze clubul la e-mail :

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 8 luni - acum 2 ani 7 luni #2900 de angela
mai avem, de la Artemiza:
Mare bucurie pentru multi montaniarzi de toate varstele , in perioada 12 /14 mai 2017 cu doua autocare (unul mare altul mai mic ) si cu masini proprii , ne-am intalnit la cabana Voina situata la poalele Muntilor Iezer-Papusa ( 950 n alt. ) , intr-o poiana de pe Valea Raului Targului. In cele doua zile dedicate drumetiilor, am ajuns sambata la Lacul glaciar Iezer , situat intr-o caldare pazita de culmi golase si salbatice la alt. 2135 metri, sub varful Iezerul Mare . Am facut cateva fotografii lacului, dar ploaia marunta m-a impiedicat sa mai urc pe varful Iezerul Mare ,2461m alt. astfel ca dupa un pranz la refugiu, am coborat in circuit pe marcaj ,, cruce albastra" spre cabana noastra. A doua zi dumineca , am plecat cu trupa celor mai harnici adica la ora 6,30 si condusi de Angela am urmat Cuca -Varful Gainatul Mare ( 1831 m alt.),aici am poposit iar la pranz admirand pe un soare imbietor Lacul Rausorul. La intoarcere seara ne-am distrat cu dans ,voie buna si joc de societate.

goo.gl/photos/3dzYBveZupPuobnP8

si de la Diana:
www.flickr.com/photo...ms/72157681759920381

Reiterez rugamintea, pentru cei nefamiliarizati cu forumul nostru, ca linkurile la pozele pe care doriti sa le impartasiti, din turele noastre, sa le postati ca raspuns la Cronica saptaminala, la pagina/subiectul saptaminii cu pricina, astfel asigurind si vizibilitatea si contextul corect al contributiei la arhiva noastra. Multumesc!

Si iata si raportul lui Emil:
Ziua 1, 13 mai, traseu pe ruta: Voina-Piciorul Iezerului-Refugiul Iezer-Valea Jepilor-Voina:
goo.gl/photos/n4V1Q9WhWqfVC3Lf7

Petrecere aniversara si joc societate Miza:
goo.gl/photos/1eWbwhH7Bot2djmY8

Ziua 2, 14 mai: traseu pe ruta Voina-Cuca si retur:
goo.gl/photos/iBpQ2jaGoqkdwfecA

Pentru ca e tot Iezer- Papusa, iata si ce ne-a trimis Iura:
Cei care nu au participat la eveniment nu trebuie sa se lase indusi in eroare de imaginile cu vreme mohorata si lume plouata. Au fost doua zile de exceptie in care cei peste 90 de participanti au impanzit masivul echipele acoperind aproape tot ce se putea urca inclusiv specialitati nemarcate precum cascadele vaii Lespezi. Atmosfera a fost excelenta, oamenii au comunicat si s-au simtit bine impreuna, mancarea a cabna a fost gustoasa si ieftina iar petrecerea din a doua seara a fost de pomina.

goo.gl/photos/uD1LHUMQRY6Myxpq6

Doina a fost la Oravita si cu Semmeringul Banatean, si ne raporteaza:
goo.gl/photos/Uae18HTYuA7SuMQ48

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 8 luni #2901 de eugenia
goo.gl/photos/7FvZq8nPzDSbRhCeA
de data aceasta sper sa reusesc sa pun si eu cateva poze din frumoasa excursie la Voina
eugenia
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria