Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 10-16 iulie 2017

acum 2 ani 6 luni - acum 2 ani 6 luni #2967 de angela
si... in continuare (pentru restul excursiei vedeti si paginile anterioare, incepind cu data de 1 iulie) aventurile cu Brindusa si Cristi "in Nord"- ultimele episoade (pozele imi apartin):

7-10 iulie:
Maramuresului-partea a doua

Dupa ce am luat aprobarea de la Graniceri, am pornit spre virfurile cele mai de seama ale Maramuresului: Farcau, Mihailecu si Pop Ivan. Daca nici asta nu a fost aventuros, atunci... Am inceput cu o baie nedorita, am continuat cu ploaie si ceata si o zi de blocaj la jumatate de ora de Lacul Vinderel, mi-am pierdut briceagul de Mc Gyver :(... am fost pe cararile contrabandistilor si pe granita romano-ucraineana... am facut si 23 de km intr-o zi (maxim) si am coborit pe un traseu de numai 18 km "de aventura"... Urcari continue, diferente de nivel mari. Probabil mai greu decit in Fagaras, chiar daca inaltimile nu sint chiar ametitoare :)
si mergi cu ceva bagaj la spinare!
photos.app.goo.gl/fu8ZN8EhRyQHBGwH3

11-12iulie: Durau, pe drumul spre casa
photos.app.goo.gl/MPcqbHA48yq999Aq2

Pe final, am adunat circa 160km de mers pe jos - minim 150km pe drumuri de munte, forestiere, poteci sau fara poteca, si circa 1600km parcursi cu matizache, doar de 10 ori mai mult motorizat decit pe jos. La care s-ar mai adauga- la motorizat, adica- autostopul/intoarcerea de la Viseu la Baia Borsa si mersul cu drezina la Viseu... care a fost un fel de... drezino-stop. (sau generic tot categoria "ia-ma nene")

Mirela este deja prezenta aici:
Sat Tisa-Schitul Iezer-Schitul Pahomie-Mănăstirea Patrunsa-Sat Tisa,13.07.2017
photos.app.goo.gl/dEfK9ZYiQcnn4yIG2

Si Colin Catalin L:
14 iulie
Morarul - Jepi - tura de Vineri , Valea Cerbului- Brina Mare a Morarului, Creasta Morar pina la baza Acului Mare, Brina Acelor ( Nord) , Valea Adinca pina in Creasta Morar deasupra acelor, Omu , platou - Costila, Cruce Caraiman, Jepii Mici , Busteni, picioare ferfeniță , solitar , mai putin primele 3 ore pe Valea Cerbului cu Cristi.
photos.app.goo.gl/Jh8ed04eKAqSfZUH2

Iata si primul raport de weekend, sosit de la Vali G care a fost pe Valea Scorusilor din Costila/Bucegi:
photos.app.goo.gl/gVYRfQXkUPGkOeGf1
in poze il vad pe Vali M.

Din seria excursiilor saptaminale, iata un raport foto de la Loredana:
Predeal, Fitifoi, Manastirea Franciscana, Trei Brazi, Predeal
Jul 15

photos.app.goo.gl/py37PolPntukxCnt1

si varianta turei de la Dumitra:
photos.app.goo.gl/LJ9DR0M4U7ZMu4Qk1

Aceeasi excursie, de la Artemiza:
In aceasta sambata, din nou se anunta ploaie, in 3001, s-au format cateva grupuri pentru drumetie , eu am coborat in Predeal, se pare cu cel mai numeros grup de doisprezece : Gabi A, Rodica B , Artemiza C, Lucian, Loredana , Anca B , Dumitra P , Andreea M , Marin , Emil G , Florin , Lia S , am ales un traseu pe care nimeni din cei unsprezece nu-l facuse : ,,Drumul celor 14 Cruci" din culmea Fitifoiu, pe o poteca marcata cu cruce albastra, care se rasfira usor printre arborii de fag si molid ,spre cel mai proeminent varf al Fitifoiului ( 1288 m alt ). Am coborat in soseaua spre Paraul Rece si dupa 400 m , ne-am despartit de doi coechipieri Emil si Lucian , care au continuat stanga spre cabana Diham. De aici la doar 100 m, am intrat iar in padure pe ,,nemarcat" pe panta estica a Muntelui Piatra Arsa pana la fosta cabana Belvedere ( daramata complet ), am iesit la Paraul Rece de unde am coborat pe triunghi albastru in valea paraului Pietrosu, apoi am inceput urcusul celor 14 Cruci pe versantul vestic al Muntelui Moraru , pana la M-rea Franciscana . Aici am schimbat directia spre dreapta pana la Trei Brazi ,apoi gara Predeal.

photos.app.goo.gl/6HfYVngWzthqnUW03

Si de la Mihai R:
O zi cu ceva ploaie (usoara), dar datorita ploii, cu aer curat si mai curat. :)

photos.app.goo.gl/aiEAnLfIB9rIAhhg2

Emil a revenit la munte dupa o pauza. Iata ce ne scrie:
Ruta a fost: Predeal-varful Fitifoi (1392 m)-DN 73 A-Poiana Frasinet-cabana Diham (1320 m)-Saua La Cleste (Saua Baiului-1363 m)-Gura Diham-Busteni.
Poze, plus cateva comentarii se gasesc in Google Photo: photos.app.goo.gl/JM1pNc0Zh1dPE8ZH3

Mihaela D a fost si ea la Diham, duminica:
16.07.2017-Azuga-Grecu-Vinatorii de Munte-Cab.Diham-Steaua-Bradet-Gilma-Predeal:
O zi cu ploaie marunta la inceput si care s-a oprit pe la Vinatorii de Munte iar pe la Steaua chiar a iesit soarele. Fragute si zmeura coapte .

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 6 luni #2968 de Ilinca
Adaug selectia de poze de sambata, o excursie in premiera (pentru mine) pe Valea Rea pana pe Moldoveanu si inapoi (n-am facut intoarcerea pe traseu alternativ deaorece era mai prost marcat si vremea avea potential mare de inrautatire).
Am avut parte – nu in ordinea asta – de soare/ploaie/grindina/lapovita si chiar fulguiala, asezonate un pic cu ceva fulgere. Dar in punctele cheie, pe varf si la masa, am beneficiat de tot ce e mai bun. Puncte suplimentare de interes: o capra neagra care era maro si cam tupeista plus posibil ranchiunoasa, daca ar fi sa judec dupa pietrele pe care a vrut sa ni le dea in cap; ursoaica cu 3 pui langa drumul forestier vazuti si imortalizati doar de catre o parte dintre participanti (masina norocoasa); escalada pe creasta cu bicicleta in spate de catre un aventurier (pe care l-am imortalizat fara sa ii cer permisiunea…) .

A doua zi relaxare fizica si imbogatire spirituala la manastirea Corbii de Piatra, apoi la manastirea Negru Voda si Baratia din Campulung.

Pozele mele:
photos.app.goo.gl/eU2BSjm0reDH2dmE3

Poze de la Bogdan
photos.app.goo.gl/Qxapq5Z8bGHWYk0B2

si de la Svetlana
photos.app.goo.gl/RCUtj8PHoXRi4tpR2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 6 luni - acum 2 ani 6 luni #2969 de angela
Excursia organizata de Gheorghi Pe urmele makedonilor merita o postare speciala, si am stat mult pe ginduri unde sa o pun... Pina la urma am zis ca, desi 10 zile, probabil ca trebuie pusa la pachet, in saptamina "majoritara".
Am primit ieri mesajul Getei, participanta la aceasta excursie, si urmatorul raport:
O minunata excursie organizate de Gheorghi Gusev din Bulgaria -coleg de club Floarea de Colt -tema Pe urmele machedonilor , vom strabate Bulgaria, Macedonia , Albania , Grecia si iar Bulgaria. Vom vedea locuri deosebite , unice , greu accesibile , locuri pline de istorie , biserici vechi , orase frumoase , bucataria specifica si mai ales pe machedoni la ei acasa, ospitalieri si bucurosi ca pot comunica cu noi romanii .Si vorba lor ;,,A FOST MULTI GHINE "
e posibil sa se incarce greu albumele la vizionare - sunt multe poze eu am selectat din 2200 imagini - le puteti vedea pe rand cand aveti timp
geta


-zilele 7-8-9.07 photos.app.goo.gl/Ssgaay4wbm9YBkj93
-zilele 10-11.07 photos.app.goo.gl/RI1b27FlPKHJH31Y2
-ziua 12.07- photos.app.goo.gl/ObcHkWHFCIfWpMCS2
-ziua 13.07 photos.app.goo.gl/7oZ3QTwGncucuf0y1
-ziua 14.07. photos.app.goo.gl/WSt6gWtYGAEIGhUj1
-zilele 15-16.07. photos.app.goo.gl/ZJk6aniwnEC8anhE2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria