Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 14-20 august

acum 2 ani 3 luni - acum 2 ani 3 luni #2984 de angela
inca o saptamina foarte calduroasa de august, alt sfirsit de saptamina cucanicula...

Incepem raportul cu primul Cronicar in ordine: Vai G care a fost intr-o tura alpina (de abrupt):
19.08.2017, Gălbinele,Hornul dintre fire, BMC, Valea Priponului

Cu personalul 3001, Busteni, Refugiul Coștila ora 11.00, Gălbinele prin Hornul dintre fire, șaua Gălbinele, BMC , Hornul lui Gelepeanu ora 16.00, coborâre prin Valea Priponului, Valea Cerbului, Bușteni ora 19.00.
goo.gl/photos/7kan9SGpW2dGqJoW8

Am mai primit si de la Loredana inca un raport din aceeasi tura:
goo.gl/photos/wWMm9J15xA8tiYEq6 .

A mai sosit o excursie de 3 zile, de la Ion H:
16-18 august 2017...Vulcanii Noroiosi-Cheile Tisitei-Lacul Sf. Ana
goo.gl/photos/dXH3NA58bCswXUbi8

Ziua de 20 mai a fot consacrata altei ture: Valea lui Stan
goo.gl/photos/mKjiHbUAWe5vJZ6s6

Iura a fost DIN NOU in Piatra Mare:
Din nou Piatra Mare de data aceasta cu urcare pe valea Sipoaia (Sapte Scari) si coborare in Timisul de Sus pe la Tamina. La cabana ne-am intalnit cu grupul venit cu Miza (18 persoane), ne-am distrat si am luat masa impreuna, unii s-au dus pana pe varf, altii s-au limitat la a se catara pe stancile din jur. La despartire, echipa mare a coborat pe Drumul Familial iar noi am continuat peste creasta spre Coada Pietrei Mari. La coborare a fost din nou o incursiune adanca in zmeuris, care fusese in plan de la inceput.
goo.gl/photos/RKQHJ8uGtq6y2kod8

Tot din Piatra mare ne raporteaza si Nelu P:
Traseul a fost:
Halta Timisu de Jos_Dambul Morii_Cascada 7 scari_Prapastia Ursului_Drumul Familiar_Cabana Piatra Mare_Traseul Piatra Scrisa_Coada Pietrei Mari_Cabanele Tamina_Cascada Tamina_Halta Timisu de Sus.
Explicatiile pozelor sunt afisate langa codul pozei. Tot acolo sunt afisate si ora la care au fost facute pozele.
goo.gl/photos/C4rENBW5ghadNmA59


De la Marian Cupliu am primit urmatorul raport:

Imagini din tura de sambata 19 august pe traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor - Valea Bucsoiului - Vf. Bucsoiu Mare - poteca Deubel - Gura Diham se pot gasi aici, goo.gl/photos/uM4JBjB4XTY3HCsQ8 .
Plecarea in traseu s-a facut de la cabana Gura Diham, ora 08:15.
Durata: cca. 11 ore.
Mai importanta decat timpul realizat este siguranta participantilor, care au fost in numar de 8: Alina, Simona, Andreea, Andrei V., Andrei D., Igor, Marian C. si eu. Doi participanti au dormit in Busteni la dl. Marian Curculescu (organizatorul turei) caruia ii multumim si pe aceasta cale.
Dupa trecerea prin Poiana Izvoarelor am ajuns la intrarea pe Valea Bucsoiului care a prezentat fata de anii trecuti (conform participantilor care au mai facut traseul) mult pietris si bolovani instabili (unii de dimensiuni mai mari), pe cca. 60% din lungimea ei, ceea ce a necesitat o mai mare atentie pentru a nu rostogoli pietre care sa loveasca ceilalti participanti, desi acestia purtau casti. Saritorile se puteau ocoli prin lateral si dificultatea acestora a scazut fata de anii trecuti. La iesirea in capatul crestei Balaurului au aparut cativa nori, numai bine sa nu ne arda soarele. Dupa vf. Bucsoiu Mare a urmat o coborare destul de abrupta/ solicitanta pana in traseul care face legatura intre cab. Malaiesti si Poiana Izvoarelor - cab. Gura Diham.


Mihai si Claudia au fost in Iezer-Papusa:
Am facut sambata o iesire in Iezer. Ucare pe cruce albastra si coborare pe punct albastru. Varful era si nu era in plan; pe final am optat sa stam mai mult in zona lacului. Am fi ajuns prea tarziu la masina si apoi acasa.
goo.gl/photos/BueNJu3NA4dnR7wV6

Iata si raportul de la Mirela, 2 in 1:
Poiana Izvoare-Pichetul Rosu-Poiana Bucsoiului-Poiana Costilei-Munticelu,19.08., Clabucetul Taurului,20.08.2017
goo.gl/photos/wkg1uuAB7q8UZWiD6

De data aceasta, Artemiza vine cu doua rapoarte:
Piatra mare- 7 scari
Am plecat din Bucurestiul canicular 19-VIII-2017 cu un microbuz cu 16 persoane , membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti . La Dambul Morii am parasit microbuzul pentru 8 ore si am urmat drumetia pe traseu banda galbena spre Canionul 7 Scari. Astfel toti am strabatut canionul printr-o succesiune de scari si punti suspendate situate la circa 1000 m alt. Sapate in calcar de paraul Sipoaia , am admirat cascadele intr-o vale de tip canion.
goo.gl/photos/27LCKuhNt2pxJwoJ9

si Valea lui Stan
Caldura mare a Bucurestiului iar ma alunga intr-o zona suportabila si placuta, la cel mai impresionant canion al Romaniei in muntii Fruntii : Canionul Valea lui Stan. Astfel autocarul cu 24 de turisti, membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti am oprit inainte de marele viaduct spre barajul Vidraru , de unde am intrat in traseu amenajat cu scari, cabluri si via ferata continuand in circuit cu iesire pe marginea lacului Vidraru. Apoi cu autocarul am continuat la Cetatea Poienari , majoritatea au urcat scarile la ruine, si dupa o mica pauza ne-am intors la Bucuresti
goo.gl/photos/nmwaLdrYeuhi4EfQ8

Pe acelasi model (nu am decit sa ma bucur! ca este atita efervescenta :) ), Mihaela D are si ea un raport dublu:
Simbata 19.08.2017- plimbare cu nepotul Miki si prietenii lui la Diham ( urcat din Azuga si coborit in Predeal prin Steaua-Bradet-Gilma). Intoarcerea cu R3010.
goo.gl/photos/pfLn3QS8RnedSxmbA

Duminica 20.08.2017- Cu Miza organizator de autocar si 24 turisti . -
Valea lui Stan, Cetatea Poenari si Monumentul in memoria lui Emilian Cristea, alpinist si fondator al Clubului Alpin Floarea de Colt. Vreme foarte calda. Valea lui Stan cu debitul apei foarte mic, ideal de parcurs, scutindu-ne sa mergem prin apa la traversari; poate era mai impresionanta daca debitul ar fi fost nitel mai mare. Un traseu minunat, serios amenajat cu scari, podete, balustrade ( toate metalice ), cabluri si scoabe bine incastrate, ce merita facut cind debitul apei nu e exagerat de mare de la ploi .Miza povestea ca anii trecuti au fost nevoiti sa se intoarca pentru ca nu au putut inainta din cauza apei foarte mare. La Cetatea Poienari era un du-te-vino de vizitatori de toate virstele.
goo.gl/photos/N8NqefaKvB6KyiEB8

Iar Mihaela R a fost in traseul: Take Ionescu-Prepeleac-Bucsoiu/ Brina caprelor - Malaiesti- Take Ionescu:
A fost o premieră pentru mine să ajung cu pasul pe Bucşoiu şi le mulţumesc celor doi colegi de tură, Mitică şi Cătălin, că m-au condus acolo unde îi trage inima pe iubitorii muntelui, la Cabana Mălăieşti. Am mers pe Take Ionescu până la Prepeleac, de acolo am facut stanga si am tot urcat pe Bucsoi până am dat in Brana Caprelor. De la Malaiesti ne-am întors tot pe Take Ionescu
www.flickr.com/photo...ts/72157687907580855

iata ca a venit si raportul lui Mihai R, tot Piatra Mare:
O zi frumoasa in Piatra Mare.
Dambul Morii - Canionul 7 Scari - Cab. Piatra Mare - Vf. Piatra Mare - Drumul Familiar - Dambul Morii.
goo.gl/photos/ji7z16gxD4izarmY8

Cu regret constatam ca din pacate unii dintre noii-veniti sau 'in spe' nu reusesc sa dea de noi, dupa cum aflam dintr-un ultim mesaj venit pe facebook. Reclamatia de data aceasta se refera la ziua de duminica, zi in care intr-adevar, vagonul 2 nu este atit de reprezentativ cum este simbata, dar, dupa stiinta mea, a fost un anunt al lui Misu Drumea pe forum pentru duminica, si cel putin 2-3-4 excursionisti tot se gasesc in 3001, doar ca trebuie cautati mai mult. (Gigi, Mirela, altii sporadic) Din acest motiv, recomandam celor care nu doresc sa isi asume riscul de a nu se descurca la tren, sa incerce simbata mai degraba pentru un prim contact sau sa ia legatura cu noi inainte de sfirsitul de saptamina (de exemplu la intilnirile din Cismigiu, de luni sau, cind reincepe anul universitar, la sala... si sa verifice la turele preanuntate, daca nu este vreo excursie /actiune de mai mare anvergura cind plauzibil o mare parte dintre noi ar putea participa acolo si vor fi pe tren).

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 3 luni #2993 de angela
Cred ca aici trebuie postate rapoartele din Itinerariile macedonene- excursie organizata de Gheorghi (a doua), asa ca pun aici primul album sosit cu ceva intirziere (normala) de la Svetlana:
Deși a trecut mult timp de la excursia cu Georghi (a doua jumătate a lui august), nu am reușit sa fac ordine in poze, fiind foarte multe locuri vizitate si obiective greu de identificat; trimit o prima mica transa.
Heraclea de linga orașul macedoneana Bitola - fondata in timpul lui Filip al II-lea in secolul 4 ad, cucerita de romani prin sec. II, cu amfiteatru construit de Hadrian, mozaicuri foarte frumoase; scaun episcopal in timpurile creștine timpurii si urme de bazilici.

Heraclea linga Bitola
goo.gl/photos/tkrYPrJ965yqs6f29

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria