Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 21-27 august 2017

acum 2 ani 5 luni - acum 2 ani 5 luni #2988 de angela
A mai trecut o saptamina de vara, iar e vreme frumoasa care indeamna la ture faine.

Un grup hotarit de dimineata, a mers simbata pe valea Morarului, altul a ales valea Alba, iar primul raport vine de la neobositul Vali G, dintr-o tura pe valea Bucsoiului, cu coborire pe Bucsoiul Mic (creasta Balaurului):
Este o vale nemarcată, racoroasă, cu mult grohotiș, periculos de mult ! De la Gura Diham, ora 9.40, prin Poiana Izvoarelor, Pichetul Roșu, intrăm pe la ora 11.10 pe Valea Bucșoiului și ajungem sus pe la 14.30. Am coborât pe Creasta Bucșoiului Mic/Balaurului. La Țimbal am făcut un mic popas pentru a ne delecta cu zmeură, iar pe la ora 17.30 am zbughit-o în stilul lui Puiu pe Valea Morarului, refugiul/cabana Colții Morarului, Gura Diham unde ne aștepta un taxi pentru a prinde personalul de ora 19.11.
goo.gl/photos/3gQgCEd4SwKfEfXp6

Din tura pe Morar ne raporteaza prima Loredana:
Valea Morarului, Omu, Valea Cerbului, Busteni
goo.gl/photos/ou7pfGEV5PSUbCo16

Intr-o echipa de 13 condusa de Virgil am urcat pe valea Morarului am facut pauza in zona cab. Omu si am coborat pe valea Cerbului. Din poiana Morarului si pana in canion, zmeura era abundenta si coapta, tocmai buna de cules. Va fi buna zi saptamana viitoare, aviz amatorilor. Lungimea totala a trasului (masurata de la Gura Diham pana la gara Busteni) – 22km, timp de mers efectiv masurat – 8 ore.
goo.gl/photos/N2ECLht4jC2CxSc99

si de la Mihaela D:
Simbata 26.08.2017-Busteni-Gura Diham-V. Morarului- V.Cerbului-Plaiul Finului-Busteni
goo.gl/photos/PajNhBpp8UE1rwzM6

si Mihai R:
Gura Diham - Valea Morarului - Vf. Omu - Valea Cerbului - Busteni.
Am fost un grup peste 10 si am prins o zi superba de urcat si de facut poze. Sus la Omu abia adia vantul si era o gramada de lume: turisti, biciclisti, catei, etc. Am prins trenul de 19:11.
goo.gl/photos/k29z7BauWffqgPHp6

Iata ce ne-a impartasit Radu A:
Am fost sambata in tura cu Iura si Virgil pe V. Morar - V. Cerb. Iaca si pozele mele:

kermit.go.ro/morar-cerb17.tar
kermit.go.ro/radu/morar-cerb17/index.htm
La urcare am luat-o pe Gura Diham - firul vaii iar la coborare din Valea Cerbului pe Munticelu spre Caminul Alpin.

Svetlana a fost duminica intr- Un traseu mai de toamna, în Baiului, pe Sorica apoi catre Cazacu, cu afine merișoare, zmeura și mure., amenintari nu prea serioase de ploaie. Ghidul Bogdan Dinicutu.
goo.gl/photos/qnNzkwtHBQ5c3aox7

De la Nelu P am primit o tura in Postavaru:
A fost o drumetie cu mici peripetii. Initial am vrut sa merg pe traseul Drumul Serpilor_Valea Lamba Mare. Dupa ce am coborat din tren am fost strigat de Dan, care vroia sa mearga pe valea Lamba la cabana Postavarul unde avea cazare. In dreptul haltei exista doar un indicator si acela numai spre valea Lamba. Dupa ce am ratacit un pic, am intrebat localnicii si ei nu auzisera de Drumul Serpilor. Am revenit la biserica din localitate si am mers pe firul vaii. Si eu si Dan am uitat unele detalii pentru ca nu am mai fost pe acolo de zece ani. Poteca in urcus spre culme s-a degradat in unele locuri si am urcat destul de greu. Unele serpentine nu se mai vad in urcare. Ajuns la cabana am renuntat sa mai urc pe varf fiind foarte cald si cam obosit dupa urcusul abrupt pana pe culme. Poteca in coborare din poiana Trei Fetite este destul de abrupta si cu multa vegetatie fata de alti ani. Pe drumul forestier spre halta Timisu de Sus am auzit un raget. Cand m-am uitat in dreapta cam la 50-60 de metri de mine. era un urs care a fugit spre padure, s-a urcat pe un tapsan si s-a ridicat pe labele din spate si se uita speriat la mine. Ursul era destul de mare avea cam doi metri si jumatate si era destul de gras. I-am spui stai linistit ca eu ma duc la gara. Acest incident m-a intarziat un pic fapt pentru care am pierdut trenul si a trebuit sa-l astept pe urmatorul.
goo.gl/photos/JqYeumSE38tvfKmUA

Daca va intrebati de ce nu ati vazut-o ipe tren pe Mirela, iata explicatia, din cele 2 ture pe care le raporteaza - era plecata la Tusnad.

Tușnad Bai-Stanca Soimilor-Tușnad Bai, 26.08.2017
goo.gl/photos/xWadkYZoHT59ZnwV8

Tușnad Bai-Lacul Sf.Ana-Bixad- Tușnad, 27.08.2017
goo.gl/photos/7gF2iNkKpJ1C9ddc6

In acest sfirsit de saptamina a mai avut loc si o excursie interesanta la Rosia Montana - asteptam rapoartele foto si de acolo. Se par ca fost o reusita si se va mai repeta (din discutiile de aseara din Cismigiu, unde nu am fost prea multi, poate ca lumea asteapta toamna cu mai putin entuziasm-gresit!- sau s-a speriat de amenintarile furtunii care a venit si ne-a delectat cu niste ploi spectaculoase).

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 4 luni - acum 2 ani 4 luni #2990 de angela
Am primit azi si raportul lui Valentin:
Va trimit cu drag raportul de tura din acest week-end

Creasta Costila Galbinele (3A - 13LC) - BMC, V.Scorus, V. Galbinele - 26.08.2017.
goo.gl/photos/TXr3bmcbsRvLSBbp8

Iata ca a sosit si raportul de la Artemiza din excursia Tara Motilor- muntii Apuseni( Metaliferi ), Rosia Montana , Aur-Argint si Galerii Miniere:
Mult asteptata excursie in muntii Apuseni, 25 / 27 august 2017 s-a realizat cu un grup de 29 persoane membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti . Am plecat la ora 6,00 pe traseul Bucuresti - R. Valcea - Sibiu - Zlatna - Rosia Montana , unde am vizitat Galeriile Romane din Masivul Orlea, Muzeul Mineritului Aurifer insotiti de domnul Dorin Rus cu marturii documentare si fotografice privind extragerea si prelucrarea minereului aurifer. Apoi am parcurs Circuitul Taurilor si Valea Cornei. A doua zi din Abrud ne-am deplasat cu autocarul la Bucium, de unde am parcurs Circuitul Detunatei Goale , apoi Pasul Buces- Vulcan de unde am urcat spre masivul calcaros Vulcan. A treia zi ne-am intors pe la Tebea , am vizitat Mormantul lui Avram Iancu, Gorunul lui Horea si biserica. Am continuat spre Deva , am urcat cu liftul la Cetatea Devei admirand lunca Muresului, iar ultima oprire a fost la Sibiu admirand Festivalul Medieval.
goo.gl/photos/m7LimQjPbUNBCWs48

si inca un raport de la Ion H:
goo.gl/photos/2HxaXruJ2ZXpCb418

A sosit si albumul cu fotografii si impresii de calatorie de la Geta:
Cu intarziere am facut acest album cu imagini din excursia la Rosia Montana ( am fost imediat trei zile in Busteni- urmeaza album ) .dar ati vazut cele doua albume facute de Miza si Ion Hotareanu // o zona frumoasa cu obiective inedite Minele Romane , lacurile din Rosia Montana, Detunata Seaca , muntele Vulcan .

photos.app.goo.gl/58FDVUZUxcrYyfNv2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria