Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 11-17 septembrie 2017

acum 2 ani 9 luni - acum 2 ani 9 luni #3004 de angela
Tot cald, septembrie 'de vara'...
Asa ca mergem in continuare in ture calduroase si insorite. Simbata a fost deosebit de frumos si insorit, cu ceva vint, duminica vremea a devenit ceva mai schimbatoare si in unele zone furtunos.
Deocamdata am aflat doar de citeva excursii, iar raport am doar din tura de Baiului, de la Zamora (Poiana Tapului) la Sorica (Azuga).
Am primit albume/raport de la Iura:
Traseul clasic pe parcursul: Poiana Tapului – Zamora – Urechea – Sorica - Azuga, facut intr-o echipa de noua la pas domol pe o vreme perfecta. Pe culmea Zamora am avut o perioada vânt puternic dinspre sud; când am ajuns la creasta s-a domolit. Golul alpin a imbracat deja culorile toamnei iar merisoarele sunt coapte, tocmai bune de cules. Detalii tehnice: Lungime traseu intre gari – 18,7 km, diferenta de nivel absoluta - 919 m, diferenta de nivel cumulata – 1793 m, timp de mers efectiv – 5h 54 min. Iata si pozele:
photos.app.goo.gl/zvVPGOomjoivyRVy2

de la Doina:
photos.app.goo.gl/s9DMhzJTIov2WZpU2

si citeva poze si de la mine:
photos.app.goo.gl/Z8RwozNeN7HeETo93

Radu a fost plecat in Piatra Craiului, un grup de fete au ales Brina Mare a Morarului in Bucegi.
Altii au fost la coarne, la dealuri sau pe Clabucetul Taurului.

Svetlana ne raporteaza dintr-o excursie clasica:
Piciorul Pietrei Arse- Drum de vara (Sinaia)
photos.app.goo.gl/qGDhNkuDs896vsBh1

iar Marian C a fost din nou intr-o tura a grupului lui Marin Curculescu, de data aceasta, pe traseul V. Malinului- v. Hornurilor -v Galbinele:
photos.app.goo.gl/43D7Gw2j65BQ0IW32

Mihaela D raporteaza dintr-o tura alpina in echipa feminina:
La propunerea Ancai am mers impreuna si cu Monica si Iulia pe Brina M. a Morarului, cei inca citiva doritori nefiind hotariti pentru traseu. Anca facuse cu 4 ani inainte toata brina iar eu mai de mult (anul trecut am mers numai pina la crucea lui Stoichita). Si inainte se mergea mai greu printre jnepeni dar au crescut foarte mult si acuma se razbate mai anevoios. Cele putine vechi sageti rosii pe stinca s-au pastrat in timp si sunt un reper ca esti pe drumul bun.Panta de coborire catre v. Morarului era plina de afine coapte si multe merisoare in pirg. Din Gura Diham am luat taxiul pina la gara si R3012 la ora 19:12.
Brina Mare a Morarului:
photos.app.goo.gl/uQ7T5564gTmgtMK73

Mihai R a trimis si el un raport:
O zi calda de septembrie cu un traseu ales de Misu Drumea care pentru restul echipei a fost premiera.
Busteni - Valea Hoagelor - urcus pana deasupra Hornului Pamantos - Drumul Hotilor - Busteni 17-09-2017
photos.app.goo.gl/dpXieNwweBNE7WG73

Mirela a fost pe traseul Valea Larga-Piciorul lui Vasii (Muntele Setu)-Izvorul de sub Razoare-Vf.Doamnele Tituleni(1403 m)-Piciorul Florei-Posada,17.09.2017 -iata si albumul foto:
photos.app.goo.gl/KyezwPtKlykCWhCh1

Artemiza ne raporteaza dintr-o excursie marca Gheorghi:
Zile de vis in Peninsula Balcanica : Serbia, Muntenegru, Albania , Grecia, Bulgaria ,09 / 16 septembrie 2017
photos.app.goo.gl/iYONRx3kCXJzYhza2

Tot intirziat este si Valentin M care a facut se pare o pasiune (nu e greu de inteles de ce!)pentru Creasta Costila Galbinele:
Un alt week-end, aceeasi Creasta...Costila Galbinele (de data asta am mers eu cap si Oana m-a asigurat ca secund pe primul ei traseu de alpinism. Am scos impreuna si un timp destul de bun!) Coborarea s-a efectuat pe Galbinele Secundar care este o vale slab asigurata. Are doar cate un piton la fiecare saritoare iar la prima saritoare este un piton care se misca! Asadar unde am reusit am ocolit saritorile si am facut rapel din jnepeni . am prezentat si o parte din echipamentul pe care l-am avut cu mine pe traseu (plus inca 8 bucle echipate) Traseul propriu zis de la Refugiul Costilei a durat 6 ore. plus coborirea inapoi la refugiu de inca 3 ore.
photos.app.goo.gl/QZTqiWcY8Pmdk95l1

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 9 luni #3007 de hoinar
O tură clasică la început de toamnă. Munticelu, refugiul Coştila, Valea Gălbenele (firul principal), Hornul Coamei, Brâna Mare a Coştilei, Brâna Văii Albe, Brâna Mare a Caraimanului, Valea Jepilor. Cele două săritori de pe firul văii Gălbenele au puncte de asigurare în amonte aşa că se poate face o asigurare corectă. Hornul Coamei uscat în proporţie de cca 75% dar asta, desigur, se poate schimba de la o săptămână la alta.

plus.google.com/1131...23/posts/gJ2T9ELs9mX

Ieşirea din Hornul Coamei, vedere în aval către Strunga Colţilor (Colţul Gălbenele în dreapta)

Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...benele-hornul-coamei Se poate folosi doar pe propria răspundere. Traseul include zone alpine care prezintă un risc important de accidentare!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria