saptamina 9-15 octombrie 2017

15 Oct 2017 16:04 - 31 Oct 2017 06:56 #3017 de angela
saptamina 9-15 octombrie 2017 a fost scris de angela
iata ca dupa sfirsitul de saptamina trecut, cu vreme urita si rece, totusi au aparut si culorile de toamna.
Zapada nu s-a dus, au fost chiar si avalanse, dupa cum veti vedea urmele in Cronica.

Avem ceva recolta de rapoarte, asa ca... sa incepem!

Un grup mare a fost, la initiativa lui Vali G, in Piatra Mare, pe traseul Horvatca- vf Piatra Mare - Tamina.
Un prim raport vine de la Loredana:
photos.app.goo.gl/EPltjB6rpWEs2Zgw1

in varianta lui Radu A, cu coborirea spre Predeal:
kermit.go.ro/horvatca-predeal17.tar
kermit.go.ro/radu/horvatca-predeal17/index.htm

Albumul initiatorului, Vali G a sosit si el:
photos.app.goo.gl/PeS0Mae4CDzHqTFO2

Andrei F a fost in echipa de 4 pe brine, de jos si mare, in Morar, pe fata insorita. Chiar si asa au gasit destula zapada:
photos.app.goo.gl/X9adbWc2CieGau3Z2

Ion H raporteaza din tura pe traseul Busteni-Munticelu-Poiana Costilei-Poiana Izvoarelor-Gura Diham-Busteni:
photos.app.goo.gl/pDWAUiAB6eyy80Xf1

cu doua zile mai devreme, ne-a mai trimis inca un album de toamna de pe valea Cociovalistea, din seria excursiilor din jurul Bucurestiului, organizata de Liana M:
photos.app.goo.gl/2o7DZbJpm2DkLe0F3

Tot de joi, mai avem un raport de la Mihai R:
Daca a plouat asa mult in week-end si imi era dor de munte am dat o fuga pana la munte intr-o scurta tura; si am luat-o si pe mama ca nu mai iesise la aer de munte de ceva vreme.
photos.app.goo.gl/3jACGcIwsyLkyDau2

Svetlana si echipa ei au ales un clasic de toamna, in Baiului, de la Gagu spre Comarnic:
photos.app.goo.gl/2wS0zPh0qWcJoZV83

Pe Gagu as fi vrut si eu sa merg initial, dar pina la urma am zis ca nu pot risca sa propun si sa nu fac fata si am ales alta plimbare de toamna, de la Comarnic spre Posada, prin valea Batriioara si apoi Florei, alaturi de echipa de culegatori de catina, initial.
Nu mi-a parut rau de alegere:
photos.app.goo.gl/sYoodM878IuKJdrr2

De la culegatori, Mihaela D a venit, cu un pic de intirziere, cu acest raport:
Profitind de vremea buna, ne-am inarmat cu foarfece pentru catina si am facut o plimbare relaxanta.
photos.app.goo.gl/BJUd62ar4i9xnRBY2

Tot Baiului, dar in traversare, a fost si tinta lui Emil:
Ruta a fost urmatoarea:
Traisteni-Plaiul Orjogoaia-Stana Orjogoaia-Lacul Orjogoaia (1485 m)-Culmea Petru-Orjogoaia-Varful Cazacu (1753 m)-Saua Cazacu (1692 m)-Culmea Zamora-Busteni

Albumul este mare, are peste 200 de poze, fiind structurat in doua parti, in prima jumatate am pus accent pe culorile toamnei, in timp ce urcam in padure pe plaiul Orjogoaia, a doua parte este structurata pe golul alpin (culmea Petru Orjogoaia-varful Cazacu-Culmea Zamora).

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto:

photos.app.goo.gl/VkEFdU7pVa4BRX3D2

De la Ioana R am primit un album de drumetie pe Plesuva:
photos.app.goo.gl/ruTkGfq7eU6KkDPk2

si iata si albumul de toamna, albumul Getei:
photos.app.goo.gl/dIfeW1KZituL4JD22

iar Mirela a fost in traseul:
Nistoresti-Plaiul Cornului-Lacul Paltinu-Culmea Seciuri-Comarnic - simbata
photos.app.goo.gl/9WJmAE3OHI1j7soN2

si Predeal-Fitifoiu-Pârâul Rece-Schitul Sfântă Treime-Trei Brazi-Predeal - duminica.
photos.app.goo.gl/xZeUk99sxQ2c0IcM2

Duminica, Anca S a avut initiativa unui Zaganu de Ciucas. Iata ce a iesit:
photos.app.goo.gl/zLKTtrjoCaSTeY4L2

Mihai si Claudia au fost la sfirsit de saptamina prin Buila.
Avem aici un raport foto intitulat Arnota:
photos.app.goo.gl/DuVyoaJEOSXsPCXk1

Mai avem un raport de la Nelu P:
Traseul a fost: Halta Timisu de Jos_Dambul Morii_Paraul Sipoaia_Canionul 7 Scari_Poteca Prapastia Ursului_Drumul Familiar_Cabana Piatra Mare_Varful Coada Pietrei Mari_Cabanele Tamina_DN1_Halta Timisu de Sus.
Dimineata trenul regio 3001 a plecat cu 5 minute intarziere din gara Predeal pentru ca se schimba niste traverse in zona Tunelul Mare. Trenul Regio 3012 a intarziat 35 de minut pentru ca s-a defectat locomotiva la plecare din gara Brasov.
photos.app.goo.gl/uYdHKBVFBUA7NhlQ2

De la Eugen am primit cu intirziere un raport foto dintr-o excursie in Fagaras/ Lespezi, Valea lui Stan de toamna, in care a participat si colega noastra Andreea M, in organizarea lui Marin Curculescu:
photos.app.goo.gl/J1GG6HyvOR58lBn82
Ultima editare: 31 Oct 2017 06:56 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
17 Oct 2017 19:47 #3019 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 9-15 octombrie 2017
În mod "tradiţional" ajungem să urcăm pe Brâna de Jos a Morarului (via Munticelu, Poiana Coştilei, Valea Cerbului, Priponul Văii Cerbului) la vreme de toamnă când zăpada timpurie începe să îmbrace feţele nordice şi firele umbrite ale văilor. În octombrie faţa însorită a Morarului este încă primitoare în zilele tot mai scurte iar galbenul zadelor şi cerul albastru îndeamnă la linişte şi contemplare...

Dezavantajul drumului dus-întors pe valea Cerbului se compensează cu orele petrecute în soarele blând de toamnă deşi vântul şi-a făcut simţită prezenţa din plin sus, pe creasta Morarului.

plus.google.com/113141227558205294823/posts/8qv9xHt2Ghm

Track GPS online @ www.alltrails.com/explore/recording/buce...ele-morarului-toamna Se poate folosi doar pe propria răspundere. Traseul include zone alpine care prezintă un risc important de accidentare!

Mai Mult
30 Oct 2017 10:26 - 31 Oct 2017 06:47 #3025 de angela
Scris de angela pentru subiectul saptamina 9-15 octombrie 2017
Am primit un pachet de linkuri foto de la Florin D, care a fost in excursia organizata recent de catre Artemiza, pe Insula Samothraki, Grecia:

1. Alexandroupolis, Samothraki:
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157689962882896

2. Insula Samothraki. Capul Fonias; Cascadele de pe pîrîul Fonias: Gria Vathra, Gerania, Klidosi, Kakia Plaka
www.flickr.com/photos/135189018@N08/albums/72157665595628229

3. Plajele Kipos, Pachia Ammos si imprejurimi
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157665599938669

4. Insula Samothraki. Sanctuarul Zeilor, Capitala Chora
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157665602317839

5. Insula Samothraki. Therma - Vf. Fegari 1611m cel mai inalt varf de pe insula. www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157688560370594

6. Insula Samothraki. Schitul Panaghia. Canionul Vatos
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157689981577956

7.Insula Samothraki. Tura pe apa.
photos.app.goo.gl/J1GG6HyvOR58lBn82
Ultima editare: 31 Oct 2017 06:47 de către angela.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.182 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor