saptamina 6 -12 noiembrie 2017

12 Noi 2017 19:01 - 13 Noi 2017 21:36 #3034 de angela
saptamina 6 -12 noiembrie 2017 a fost scris de angela
Incep raportul saptaminal cu primul raport sosit-
Radu A a fost cu un grup de prieteni, in Baiului - pe Sorica:
kermit.go.ro/sorica-nov17.tar
kermit.go.ro/radu/sorica-nov17/index.htm

S-a purtat Baiului in stil mare -clar! ca vot mai veni si alte variante si albume, cel putin simbata asta.

Apoi a sosit raportul Loredanei, din Piatra Mare: Timisu de Jos, Canionul 7 Scari, Varful Piatra Mare, coborare la Predeal
photos.app.goo.gl/HOv4berZjmvHJ22q2

Cum am mai amintit, un grup mare a coborit in Poiana Tapului, tot pentru Baiului- varianta cu urcare pe la Stina din Picior.
Primul album, al meu, o varianta mai ... prescurtata:
photos.app.goo.gl/0FMxEU9Jq1c9ldFp2

apoi, Iura:
Poiana Tapului – Stana din Picior – Baiul Mare – Dragan – Sinaia
Soare, cer albastru, zapada pudrata pe varfuri, nu se putea o zi mai buna pentru o tura de creasta. Echipa mare, vesela si diversa - din grupul initial de 22 care a urcat din Poiana Tapului, opt au decis sa coboare pe plaiul Tufa, doi au coborat pe Zamora, alti opt (printre care si eu) au coborat pe la stana din Dragan in Valea Rea iar restul au continuat pe creasta si au coborat (la frontala) pe Piscul Cainelui.
photos.app.goo.gl/2f3HlTzC713P32Ge2

De la Artemiza:
In aceasta sambata 10-XI-2017 timpul se prevedea frumos , asa ca VSD-istii din 3001 s-au imprastiat peste toate culmile muntoase din Bucegi si Baiului. La Poiana Tapului a coborat un grup mare spre Stana din Picior , de unde s-au impartit in alte grupulete , dupa dorinti .De aici un grup de 12 persoane :Andrei A conducatorul grupului, Vali C ,Petrus , Rodica, Iura ,Artemiza, Costel L , Mihai R ,Dumitra ,Gabi C , Valentina C , Mihaela R , am continuat culmea Baiului- Vf. Baiului (1895 malt. ), primii patru au coborat pe Piscul Cainelui, iar urmatorii opt condusi de Iura, pe la stana din Dragan-Valea Rea - Sinaia

photos.app.goo.gl/deSWuz0eO8pE1gQy2

de la Mihai R:
Dupa ceata deasa care era dimineata in Bucuresti si care s-a terminat brusc cam in zona Nistoresti (se vedea in urma ca o masa compacta), a fost la munte o zi foarte frumoasa.

photos.app.goo.gl/BEmTf04HY6Cu29SC2

Varianta de la Mirela cu coborire pe Zamora a venit si ea:
photos.app.goo.gl/dyyC24HU2LCXabv23

Duminica, Mirela a facut traseul: Posada-Drum forestier Floreiu-Batraioara-Comarnic,12.11.2017
photos.app.goo.gl/H1PVySGRnitRmo6i2

Mihaela D raporteaza de duminica, Poiana Stinii Regale:
Cum la coborirea in Poiana Tapului vintul era persistent (si eu sunt in perioada fizioterapiei la genunchiul stg.) schimbam traseul ce ne-am propus initial, adica Stina din Picior (pe urmele celor de simbata ). Ne orientam catre Poiana Regala- traseul clasic pe care nu mai fusesem de citiva ani. Fiind prea devreme dar nici nu vrem sa facem prea mare efort, trecem pe la schitul Sf. Ana unde preotul ne ingaduie sa mincam intr-o incapere incalzita, alaturata bisericii. Ne intoarcem cu R3008 la 3:53.
photos.app.goo.gl/LMlm5DRUqGdwJ4dD2

Vali C a fost pe Jepii Mici:
Traseul a fost în final jepii mici, Caraiman, piciorul pietrei arse. Pentru coborâre pe Valea cerbului ar fi trebuit să alergăm că să prindem trenul de 19.00.
Am fost trei: Cristi Anghel, puiu și cu mine.
A fost ultimul sfârșit de săptămână în care s au putut face jepii mici fara colțari, IN URCARE.
În coborâre nu se mai pot face decât cu echipament.
În ultimă treime a urcării pe jepii zăpadă mare , moale.
Am văzut mici avalanșe de curgere a zăpezii datorate temperaturilor mari..

flic.kr/s/aHskrnumUW
Ultima editare: 13 Noi 2017 21:36 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.125 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor