Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 20-26 noiembrie 2017

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3040 de angela
Toamna tot mai inchisa si decolorata, ore de soare mai rar, ceata si burnita, dar nu neaparat si nu obligatoriu sa stai in casa!
Ca dovada, saptamina ce a trecut a avut si zile frumoase, chiar daca spre sfirsitul ei s-a anuntat mai cu ceata si inca relativ caldut si cu soare doar deasupra norilor. Si simbata a fost o participare mai larga la excursii, prezenta buna in vagonul 2 la 3001. Nici cei de la 3003 nu au lipsit, i-am vazut pe citiva intorcindu-se aseara in 3008.

Desi nu de munte, grupul 'de joi' a raspuns prezent la initiativa noastra (eu cu intrebarea, Rodica a facut mobilizarea, ideea a fost in colaborare) de a profita de ziua deosebit de buna - si am fost la baltile 'riului' pierdut din padurea Cernica. Nu am regretat alegerea, noroi doar la nivel acceptabil, culori pastel, soare. Iata rapoartele noastre foto, in ordine:
Ion H:
photos.app.goo.gl/eeiCtSedGFrNwbo93

Mihaela D:
La mobilizarea Angelei si multumita hartii ei cu zona ne-am plimbat pe la baltile din zona Tanganu-Cernica . Din pacate in balti si in zona multe deseuri de plastic(sticle galeti,bidoane si altele).
photos.app.goo.gl/ZZJLGhHztlgCsOh52

si albumul meu:
photos.app.goo.gl/E1JIfxCIAUyQhN1Y2

Simbata am fost in Dealurile Brezei (Lazu, sub Gurga) si albumul meu este deja aici:
photos.app.goo.gl/d4X5adhpgBqKAF6X2
Participarea a fost mai insemnata decit am sperat, si, in ciuda noroiului inerent la vremea asta, participantii au fost incintati sa descopere locuri interesante, cum ar fi locul La pietris, Liziera de pini, precum si noul marcaj realizat de Ecotrekker la Fagul Printesei (un arbore secular pe valea Tirsei) si 'cheile' aferente. Intoarcerea am facut-o urcind spre Ograda, pe marcajul 'cicloturistic' C2 si apoi pe varianta strada Sunatorii - Poienitei - Primaverii la gara Breaza.
Ca tot m-ati intrebat ce e cu fagul ala, uite ce scrie pe siteul centrului de informare turistica Breaza ( infoturismbreaza.ro/...ect/fagul-printesei/ ):
Ascuns în Pădurea Cheia Proviţei, într-o poiană pe malul stâng al pârâului Târsa, se află un fag secular cu o coroană stufoasă. Cunoscut de localnici drept “Copacu’ ăl mare” sau “Fagul Prinţesei”, se spune despre el că străjuia locul preferat de popas al principesei Zoe Bibescu-Brâncoveanu, stăpâna moşiei Breaza de acum un veac şi jumătate, sau că mai demult sub ramurile sale ar fi făcut popas vestitul haiduc Iancu Jianu, evadat din ocnele de la Telega. Aici se poate ajunge pe un pitoresc traseu de drumeţie în circuit, aflat în curs de marcare (triunghi roşu), ce pleacă din oraş şi trece prin valea Târsei şi pădurea Lazului.
Cu bucurie atasez la sfirsitul albumului mei 2 fotografii de la Claudiu, cu acelasi fag al printesei in alt anotimp si un regretat prieten al nostru, Savin Munteanu, cunoscator ca putini al muntelui si dealurilor supcarpatice.

A venit si raportul din aceeasi tura de la Artemiza:
photos.app.goo.gl/IzALvYwa1pN80aHJ2

De la Mihaela D avem inca un raport de simbata:
Simbata 25.11.2017 urcam pe Tufa din Sinaia catre Baiul Mare. Inainte de bifurcatia catre Stina din Picior, vintul devine crunt si mai sus aproape ca te doboara din picioare, ceata acoperea Baiul Mare dar vedeai la citiva metri. La coborirea din Baiul Mare vintul s-a mai ogoit dar tot mi s-a parut neplacut . 7 am coborit pe Zamora iar 4 au mers in continuare catre Sorica la Azuga.Ne-am reintilnit in R3010 pe care noi l-am luat din P.Tapului la 5:27 .
photos.app.goo.gl/5uAsC0qefIS7duaj2

Iata si ce ne scrie Iura:
Intr-o echipa de 11 am urcat din Sinaia pe Plaiul Tufa pana in Baiul Mare. In zona varfului am avut parte de o repriza de scurta de ceata cu vânt foarte puternic, care s-a calmat si ceata s-a ridicat chiar când eram pe varf. Restul traseului pana la Azuga a fost o incantare fotografica, cu plafon de nori peste Valea Prahovei in ultima parte. Sapte au coborat in Busteni pe Zamora iar ceilalti (intre care si eu) am mers pana in Azuga, coborând pe partie.
photos.app.goo.gl/qxbPsJ26n5Y680IA3

Mirela a ajuns tot in Baiului: Dutca, Sorica. din grupul ei, pentru timp limitat (3.12.2017) puteti gasi fotografii frumoase realizate de catre un coechipier, Andrei F
wetransfer.com/downl...tify_recipient_email
Va reamintim, dragi contributori sa cititi termenii colaborarii la Cronica noastra si va rugam pe cit posibil sa realizati albume, nu sa trimiteti poze pe site-uri de transfer, cu linkuri corecte si care nu expira in citeva zile. Nu e chiar atit de greu!

Si albumul de la Mirela:
photos.app.goo.gl/zCNix79UBqM8fcwu2

Radu A are de aceasta data ceva inedit, o tura solo:
Desi am mai dat niscaiva invitatii nu am primit vre un raspuns afirmativ la tentativa mea de a traversa Bucegii din Nord-Vest in Sud-Est. Pana la urma am facut-o de unul singur.
Pot zice ca a fost absolut superb ca vreme, vizibilitate, peisaje... tot
Traseul a fost
Bran - Valea Gaura - Poiana Gutanu (am urcat si un pic spre Bartana pana am vazut ca se face tarziu) - Saua Strunga - Padina (unde am inoptat) - Turbaria Laptici - Vf. Laptici - Piatra Arsa - Piciorul Pietrei Arse - Stana Regala - Vulparie - Peles - Sinaia.
Iaca si cateva imagini:
kermit.go.ro/bran-sinaia17.tar
kermit.go.ro/radu/bran-sinaia17/index.htm

De la Nelu P a sosit un raport de duminica:
Duminica vremea a fost frumoasa, cu cer senin si cald, fapt pentru care am urcat in camasa. In saua Dorului m-a intampinat un vant rece si puternic, care m-a obligat sa pun toate hainele pe mine. Ce a fost remarcabil in aceasta drumetie a fost intalnirea cu o mireasa si un ginere, care s-au casatorit cu o zi inainte. Ei coborau de pe Furnica, indreptandu-se spre Saua vf. cu Dor. Traseul l-am parcurs singur. Foarte putina lume pe 3001. A mai fost un grup care s-a dus in Brasov sa urce pe Tampa, condusi de Andrei de la arhiva de geografie. Traseul parcurs: 26.11.2017_Sinaia_Taverna Sarbului_Cota 1400_Saua V.f cu Dor_Furnica_Drumul de vara_Cota 1400_PLaiul Casariei_Sinaia
photos.app.goo.gl/Q4nHjZsXWmwyzgaU2

Mihai R ne-a trimis o serie foto din traseul de simbata Busteni - Munticelu - Valea Cerbului - Drumul Fanului - Busteni:
O zi frumoasa in prima jumatate cand norul era coborat in departare pe Baiului, si incetosata in a doua parte cand norul a coborat in Valea Cerbului.
photos.app.goo.gl/sHugr9Oaj4mGXeyk1

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni #3041 de Ilinca
Mai jos cateva poze facute de mine in tura Tufa - Baiul Mare - Sorica pe care a descries-o si Mihaela D.
photos.app.goo.gl/tCsCKAJM3O9W7Uhq2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria