Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 27 noiembrie - 3 decembrie 2017

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3042 de angela
Prilej de obicei de excursii prelungite, mai mult sau mai putin tematice- ziua de 1 decembrie si minivacanta aferenta au fost anul acesta deosebit de gri si ploioase. Cel putin pe la noi prin zona, cei ce au mers mai departe poate vor avea mai multe de raportat, decit cei care au ramas 'acasa'.
Deschid pagina, de azi, desi deocamdata nu am mare lucru de spus, dar nah... am timp pentru rapoarte.
Avem colegi plecati prin Ardeal... Trascau, avem alti colegi cu o excursie nemontana pe la Iasi, si mici grupuri de prieteni care au ales alte zone.
Inceputul saptaminii a adus citeva ore de soare, ceea ce ne-a facut pe unii sa incercam sa petrecem acele ore insorite prin vreun parc cu toamna tirzie. Nu de alta, dar de acum pina pe la mijlocul lunii ianuarie ziua tot scade si soarele va fi mai scump la vedere.
De joi a inceput 'minivacanta', cu o prima surpriza CFRistica, au reintrodus rezervare OBLIGATORIE (citez) la trenurile regio pe valea Prahovei. Ca sa ce??? sa isi ascunda incompetenta sau sa mai adune cite un leu de la cumparatorii de bilet, plus multe injuraturi in gind sau in gura mare. 'noroc' ca vremea a fost cum a fost, si cel putin in primele zile nu a fost supraaglomeratie pe trenurile 'de interes'.
Macar personalul de serviciu de pe trenuri nu a facut pe jandarmii! si nu au facut caz de timpeniile sefilor. Asta de joi pina simbata, cel putin.
Unii nici macar nu ne-am prins ca era rezervare obligatorie sau ca s-a reintrodus rezervarea pe R!
Cum o fi in ultima zi, duminica, nu stiu!
In ce ma priveste eu am 'experimentat' valea Prahovei joi si simbata. Joi am fost 3 persoane pe 3001, din care uneia i s-a refuzat vinzarea biletului la casa!!! desi venise din timp, pe motiv ca s-au vindut deja mai multe bilete decit locuri. Trenul a fost destul de lejer, nu aglomerat! Celelate doua ne luasem bilete cu o zi inainte.
Vremea a fost acceptabila, am zarit si o geana de soare, am gasit zapada destul de consistenta, si am avut parte de ceva burnito-lapovita in jurul prinzului.
Traseul a fost:
Busteni- drumul vaii Albe- spre si pe poteca veche a Munticelului- Poiana Costilei - Drumul Finului -Busteni.
Doua albume cu ceva informatii foto- unul de la mine:
photos.app.goo.gl/UnObioBERDt1c2vw1

a doilea (sosit cronologic :) ) de la Andreea M:
photos.app.goo.gl/38wBNJcMbDnBLBNj1

Vineri , deocamdata atita stiu, ca am vazut poze pe facebook, la Mihai C, au fost 3 baieti , tot prin Busteni, dar de data aceasta cu ploaie mocaneasca si zapada mai grea si plina de apa, pe Munticel- Diham- Gura Diham si inapoi la Busteni.

Simbata ne-am adunat ceva mai multi, desi prognoza era ploaie chiar mai bogata cantitativ. Asa ca eram pregatiti sufleteste sa ne muram 'un pic', si am ales ce parea optim conditiilor o tura ceva mai usoara, care sa intre pina la 'trenul de 3', din Predeal. A fost ceata la limita condensarii in cea mai mare parte, dar nu ne-a plouat cu adevarat si, ca si joi, am zarit pentru scurt timp chiar si petice de cer albastru si ceva soare, exact cind era prognozata PLOAIA! la coborire pe la 'candelabru'. Traseul: Predeal- Polistoaca - drum auto- Muchia Susaiului in punctul de minim- (CA)-Clabucet plecare - Garbova - TA- Clabucetul Taurului - plaiul Sos Mihai- Azuga.
Trei din echipa initiala s-au separat de noi la Clabucet si au coborit la Predeal ca sa prinda sigur IR- pe care noi ceilalti l-am zarit de pe partea cealalta a liniilor cind ajunsesem in dreptul garii Azuga, dar nu ne impacientam/grabeam, urma in jumatate de ora trenul 'nostru'.
Si aici avem deja poze de la Andreea M:
photos.app.goo.gl/wgMn6bIItTuFzgFD3

si albumul meu:
photos.app.goo.gl/Uo2Go8tlXsiUMw732

De la Loredana, a sosit alt set:
photos.app.goo.gl/d3sNazIvT82q5Xnn1

si inca unul, de la Mihai R:
photos.app.goo.gl/Aog6oaKFOoTdv2wk1

Am mai primit pe email o informare text de la Dan G care a fost tot simbata, tot la Predeal dar spre Bucegi - Fitifoi - Cracanel- Diham- Gura Diham (pe conducta) -Busteni. Au avut parte si de ploaie si de noroi si flescaraie, dar si de momente insorite - si desigur incalzire/uscare la mama Oara.

Ieri au revenit acasa si cei care au fost in muntii Trascaului cu Artemiza.
Cel mai vrednic s-a dovedit a fi Iura, iata raportul sau:
Doua ture de iarna timpurie in zona Rameti cu tot tacamul: ceata, cateva picaturi de ploaie, fulguieli si zapada pe creste si multa voie buna. In ziua sosirii nu a ramas mult timp astfel incat obiectivul a fost Cheile Turzii, dupa care am mers la casa de oaspeti a manastirii Rameti care ne-a fost gazda timp de trei nopti. In ziua urmatoare am intrat in cheile Rameti atat cat se putea pe scoabe, ne-am intors si am urcat spre Tecsesti, de acolo spre Raicani si ne-am intors peste Fata Pietrei la manastire (in total circa 9 ore). Artemiza, care si-a luat combinezonul de pescar, a trecut apa in chei si a continuat pana la capatul cheilor (dus intors).
In ziua a doua, autocarul ne-a dus la Salina Turda care s-a vizitat pana la pranz iar de de acolo ne-am intors pana in Aiud de unde s-a intrat pe un drum judetean pana deasupra fostei cabane Sloboda, unde se termina asfaltul. De aici autocarul s-a intors iar o echipa de 11 a continuat spre satul Rameti si a coborat in vale la manastire (17 km, circa 4 ore), din care o ora si jumatate la frontala. Pozele sunt putine si reflecta conditiile din teren, fara o raza de soare si ceata densa si umeda dupa pranz in ambele zile.


photos.app.goo.gl/1OtOpQTqSnZbqpEE3

Artemiza a pregatit si ea doua albume:
photos.app.goo.gl/W8zdcBljG57Lncl12

photos.app.goo.gl/SKIqcT81MRQ4Rmdh2

Avem un raport de duminica de la Mirela:
De toate: ploaie, lapovita, ninsoare, dar nu tot timpul, ceata.
:
photos.app.goo.gl/Oy74BQ0uaMrKBXWr1
din traseul:
Predeal-Galma Mare-Muchia Bradetului-Cabana Steaua(Forban)-Saua Baiului-Conducta-Gura Diham-Busteni,3.12.2017

Nu este de munte, dar a fost o excursie organizata de colegii de Grup, sub conducerea Sandei M- raortul vine de la Geta:
Iasi cinci zile per 29.30.11.2017-1.2.3 12.2017
partea intai


photos.app.goo.gl/gH1qDcVvYYWYusYH2

partea doua
photos.app.goo.gl/lCL5oIRdBplEyRQm2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3065 de Ilinca
O completare cu intarziere la minivacanta de 1 decembrie :). Desi vremea a fost mohorata si umeda, printre ploi si ceturi am facut cateva ture scurte, de aerisire, cu putine poze. Pacat ca marcajele sunt atat de slabe in zona.

Ziua 1: o plimbare pe dealurile din spatele statiunii, cat a mai fost lumina (au fost extrem de aglomerat drumul pana la Brezoi asa ca am ajuns tarziu)
Ziua 2: am incercat sa ajungem pana la baza Pietrei Tarnovului. Am reusit sa parcurgem cu masina, destul de greu din cauza zapezii si a drumul prost, portiunea de Valea Latoritei, apoi am urcat din amintiri si cat ne-a permis ziua scurta dar n-am ajuns la baza stancii (fie am ratacit pe undeva, fie trebuia sa mai urcam).
Ziua 3: pe baza de descrieri pe net, am urcat din Voineasa pe paraul Prejbuta (sau cel putin asta am intentionat, daca l-am nimerit pe acesta sau pe altul , nu pot spune), e nemarcat, incepe dupa ultimele case din Voineasa cum mergi spre Brezoi. Directia a fost Vf. Ciresul, greu de spus daca l-am atins sau nu , era si foarte ceata. Am ajuns in orice caz in drumul de culme (drumul strategic, paralel cu Valea Latoritei) si am facut dreapta spre Saua Lupului, dupa care am coborat nimerind cu ceva strdanii un tringhi albastru vechi si sters, care ne readucea in Voineasa.
Ziua 4: din Malaia am plecat pe punct rosu spre cascada Scorusului, care este o cadere de apa spectaculoasa si foarte inalta (35 de m spuneau in descriere) pe valea Bucureasa Mica. Este bine marcat si usor de parcurs , o ora de urcus foarte lejer, doar vreo 10 min un pic mai abrupt. Din cauza cetii foarte groase care s-a lasat la un moment dat am rata insa o intersectie la stanga, asa ca am lungit traseul cu o ora pe Bucureasa Mare, pe un urcus foarte chinuit. Dar pana la urma s-a nimerit bine, ca astfel am adimirat cascada fara ceata, se risipise intre timp.

photos.app.goo.gl/VbUmyNwDWA5fSjAR2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria