Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

La Multi Ani 2018! saptamina 1-7ianuarie 2018

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 8 luni #3125 de angela
Iata-ne in Noul An! tot pe munte si prin natura umblam.
Sa incepem cu prima zi - pe 1 ianuarie, am avut surpriza unei zile foarte frumoase pe munte, chiar si pe valea Prahovei :)
In 3001 m-am intilnit cu Carmen M si am facut o plimbare frumoasa cu putina zapada pe urcare si ceva mai surprinzatoare pe coborire, plecind de la Busteni-Gura Diham, initial spre Poiana Izvoarelor, dar urmind muchia spre stina din Muntele Diham, apoi la dreapta spre saua La Cleste, cabana Vinatorilor de Munte si la vale spre valea Iadului si Leucii la Predeal.
photos.app.goo.gl/AHEMRkWde78yu5C02

Mirela nu a stat nici ea acasa, raporteaza tura
Azuga-Culmea Sorica-Azuga,1.01.2018
photos.app.goo.gl/mmvhUCIc61tu16J42

Dupa 1 urmeaza 2... ianuarie, cind s-au dat mobilizari de plimbare in natura. De dimineata, ca tot era marti, era desigur... Lacul Morii, de unde reportericeste Doina:
photos.app.goo.gl/b20z7k9n3Kj9wVl62

de la ora 13... Balta Vacaresti cu participare masiva, desi a venit ploaia in partea a doua. Aici reporteri au fost Iura
La initiativa lui Horia, o echipa de 17 condusa de Angela a facut in a doua zi a anului o hoinmarala in cotloanele ascunse ale deltei Vacaresti. Vremea a fost inchisa dar placuta pana cand spre final a inceput sa picure. Iata si cateva poze de atmosfera.
photos.app.goo.gl/UTMwv4rEFmL6nruw1

si Artemiza:
Dragi montaniarzi , pe 02 /01/2018 initiativa lui Horia ,anuntul lui Iura si conducerea lui Angela au facut ca la gura de metrou M. Bravu Bucuresti , sa ne intalnim 17 iubitori ai naturii, ( Horia B, Angela V, Iura N , Artemiza C, Vali G, Gina B, Stela S ,Gabi C , Rodica B , Lavinia G , Gabriela I, Cristina D , ,Valentini F , Andra F , Nelu Z , Adrian C , Mihai V ), pentru a ne revedea pe noul an si pentru a face o drumetie spre Delta Vacaresti Bucuresti. Deoarece la aceasta intalnire au raspuns prezent persoane care au participat cu mine si la Craciun, si la Revelion , voi prezenta in albumul meu cateva imagini din cele trei evenimente , nu inainte de a va ura la toti ,, Un an extraordinar de bun si La Multi Ani ! "
photos.app.goo.gl/vUGumPDcEL1aQ4362

De la Svetlana a sosit un album de an nou la Secaria:
Excursia de la Secaria de 4 zile pentru unii, prima catre Gilma Secariei; a doua zi tentativa nereușita de cucerire a virfului Neamtu, abordat prin culmea dintre paraie; din cauza vintului năprasnic am făcut cale intoarsa.; a treia zi plimbarica intre rasarit de luna si apus de soare; ultima zi ski in valea Dorului
photos.app.goo.gl/u8fM9WiMcY6FB02k1

Este in continuare deosebit de cald pentru vremea Bobotezei, ceea ce a adus pe trenuri multi colegi simbata.
Deja avem citeva rapoarte foto.

Mihai Cernat a fost conducatorul echipei pe Valea Seaca dintre Clai (dus-intors pentru ca zapada era rea pe brina), din care raporteaza Andrei F:
photos.app.goo.gl/onUv2i0i8GZWFbZv2

Alt participant, alta viziune- de la Vali G:
Este un traseu nemarcat periculos ! Se anunță o zi călduroasă, dar noi vrem să facem o vale! Intrăm pe Seaca dintre Clăi unde găsim zăpadă bună, dar insuficientă pentru a acoperi primele săritori. Zăpada de pe fețele văii era cursă deja. După săritoarea mare pe care am ocolit-o prin dreapta, zăpada a fost continuă, peste săritori și din ce in ce mai mare și afânată. Ne-am salutat cu trei temerari, vânjoși și bine echipați, care urcaseră pe Comoara Clăii și coborau pe Seacă. În șaua Clăii, ora 13.45, soare orbitor și zăpadă apoasă care adera la colțari și ne îngreuna înaintarea, chiar siguranța deplasării pe Brâna lui Răducu. Continuăm pe brână puțin, dar înaintarea este anevoioasă. Am deliberat și am decis, să facem cale întoarsă. Am plecat din gara Bușteni la ora 9.20 și am revenit la 18,00.
photos.app.goo.gl/d89ruSVacoYHMm7x2

Radu A a fost in Baiul sudic, de la Posada, Conciu-Gagu.
am urcat pe Conciu si am coborat pe Gagu. Echipa a fost formata din Liana, Mihaela Dobrin, Tina, Guzel si cu mine.
Iaca si cateva imagini:

kermit.go.ro/conciu-gagu-ian18.tar
kermit.go.ro/radu/co...gagu-ian18/index.htm

Varianta de la Mihaela D:
Simbata 06.01.2018 de la Posada pe linga valea Conciu pe M. Doamnele, vf.Razoare catre Piciorul Gagului. O zi insorita pe M.Baiului cu ceva zapada. Ne-am intors cu R3010 la 5:36 din Sinaia.
photos.app.goo.gl/AonLUtFlGQdLEKzh2

Cu Gabi A am mers de la Poiana Tapului, aproximativ :) pe BG la Poiana Stinii, apoi pe drum si poteci vechi(confiscate de trasee MTB mai nou) spre schitul Sf Ana, Cota 1400 si am coborit pe pirtia B (inchisa oficial, dar practicabila binisor de cunoscatori, cum s-a vazut pe teren) la Sinaia: photos.app.goo.gl/HZtBX04XXxlArYmF3

Un grup (sau doua?) mai maricele au ales Azuga, urcarea pe Sorica in Baiului. Deocamdata am vazut doar fotografii de la Mihai Cotarcea pe facebook -ei au mers spre Sinaia. dar vor veni si altele!!! din varianta lui Iura in mod sigur.
Iat-o!
Am urcat pe la Sorica pana in vf. Cazacu de unde am coborat spre est in saua care desparte Cazacul de culmea Patru Orjogoaia. De aici ne-am intors in creasta principala a Baiului pe drumul pastoral Patru Orjogoaia spectaculos si infundat cu zapada, coborând apoi pe culmea Zamora. Cer perfect senin, vânt moderat dinspre sud, zapada proaspata 10 cm peste stratul vechi viscolit intens si intarit, iarba pe versantii sudici. Cornise impresionante de zapada pe creasta Cazacului si pe Zamora, rezultat al furtunilor din saptamana trecuta. Din echipa initiala de 9 cu care am plecat din Azuga, trei am urcat in Cazacu iar restul au continuat pana in Baiu Mare si au coborat pe plaiul Tufa in Sinaia.
photos.app.goo.gl/P7XZc3DiyrXCHj3z2

Loredana are si ea o poveste din aceasta tura, cu coborire pe Tufa: O tura cu mult soare, practic fara niciun nor pe cer si vant neasteptat de bland pentru Baiului. Am pornit 8 din Azuga. S-a urcat pe Sorica si, cam cu o ora inainte de Zamora, grupul s-a rupt in doua. Trei persoane urmau sa coboare pe Zamora, alti cinci am continuat drumul pentru a cobori pe Tufa.
Daca in padure zapada era afanata si incepea sa se topeasca pe copaci, temperaturile fiind peste zero, nu la fel au stat lucrurile pe culme. Zapada n-a fost foarte mare insa, pe alocuri era inghetata bocna si se aluneca. A trebuit sa ne infingem zdravan betele si ramele bocancilor. La un moment dat, Mihai C. chiar se pregatea sa caute pioletul. Nu erau insa foarte dese astfel de portiuni si nici foarte multe.
Coborarea s-a facut pe Tufa... printr-un loc pe unde "mana omului n-a pus niciodata piciorul". Adica s-a coborat prin padure, pe nemarcat, pe o panta foarte abrupta, unde picioarele ti-o luau la vale pe frunzele uscate si pe noroiul de sub ele. Am ajuns insa bine in gara la Sinaia, transpirati leoarca si doar cu mici cazaturi la raboj (unii dintre noi) insa in buna stare de functionare.
photos.app.goo.gl/o3aNIiXfWaRoYliJ3

Doina a fost de data aceasta duminica la munte.
Traseul a fost Posada - Schitul Lespezi - Comarnic
Spre deosebire de acum 2 saptamani nu mai este zapada si traseul de azi merge pe sub Plesuva. Exact acum un an, tot 7 ian. mergeam cu Angela pe Dealul Lazului, ziua era ȋnsorită şi aveam zăpadă.
Si daca tot este Sf. Ion petrecem ziua cu unul din cei 8 (3 doamne si 5 domni) Ioni al clubului.

si albumul: photos.app.goo.gl/f1cLrUSUI1lBcvFJ3

Iata si un raport de la Mihai R:
Uraaa, in sfarsit soare pe platou! Prima mea tura din iarna asta cand vremea este buna.
La Cota 2000 termometrul electronic arata 11 grade si nu batea deloc vantul. O zi superba!

Sinaia - Cota 1400 - Dr. Iarna - Cota 2000 - Dr. Vara - Stanca Sf. Ana - Sinaia 7-01-2018
photos.app.goo.gl/g5xIpXHgOyHPBeJz1

Nu pe munte, dar in natura a fost duminica si Svetlana, in jurul lacului Branesti, cu Promenade Ilfovene:
photos.app.goo.gl/v088nUgYQLdVknlr2

si daca tot pun excursii de acest tip, eu am fost, cu bicicleta, in recunoastere cam noroioasa pe cimpul/linia ferata de la Tantava/ Domnesti... in vederea unei planificari de excursie de joi - si pe Arges, de la Teghes, plus coronamentul lacului Mihailesti:
photos.app.goo.gl/CCiAcQgkfJjPaTxj2

Nu lipseste nici raportul Mirelei, cum ne-a obisnuit, si pentru care ii multumim (ca si tuturor contributorilor!):
Sambata Piatra Mare.
photos.app.goo.gl/7aIx4MVC32IVe7bJ3

Duminica, Muntii Baiului.
photos.app.goo.gl/d1cRjn2GaWluCOHm2

Am primit si de la Artemiza un album:
Drumetie de iarna 06-02-2018 ,de Boboteaza.
Sambata 06-01-2018 de Boboteaza, trenul 3001 plin de VSD-isti, abonamente sau bilete tren. Ne-am reintalnit dupa un an cu unii, am povestit si am facut planuri de viitor, apoi ne-am fixat drumetiile pentru aceasta sambata . Eu erau dornica de multa zapada ,fapt pentru care am ales : Predeal - Polistoaca- Susai- Clabucetul Azugii - Azuga . Am fost un baiat si zece fete : Nelu Z, Artemiza C , Karmen D ,Gabi C , Lia S ,Elena S , Mimi M ,Mariana B, Anca B Rodica B, Silvia S. A fost minunat , soare , multa zapada , veselie si voie buna . Va invit sa vizualizati albumul nostru.
photos.app.goo.gl/KmAM7ugKrC68Otjt1

Am primit si de la Emil G un raport de munte:
Va trimit pozele cu drumetia de la inceput de an, de la Magura la Prapastiile Zarnestilor.
photos.app.goo.gl/Fjsiyjd2X8xJ57MF3

dar si unul marin:
iesirea la mare de pe 6 ianuarie: photos.app.goo.gl/STtPoyH26anBiYJ02

Avem si prima tura pe 2018 raportata de Vali M: Busteni - Kalinderu - Seaca Caraimanului - Valea lui Zangur - Brana Portitei - Poiana inalta - Kalinderu - 1.05.2018
Vineri dimineata pe 5 ianuarie am pornit impreuna cu Igor, Laurentiu, Rodica, si Parintele Dan la o tura pe Valea lui Zangur. Starea zapezii era satisfacatoare pe Zangur insa pe Brana Portitei zapada era destul de afanata si instabila, asadar am hotarit sa coborim prin Poiana Inalta inapoi pe Kalinderu. O tura frumoasa, semi-tehnica, pe placul tuturor. Primele 2 saritori de pe Valea Caraimanului au fost descoperite in rest totul a fost acoperit de zapada.
photos.app.goo.gl/OcKIp3CrXfYlasT23

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3129 de hoinar
1 ian 2018. Ziua se anunţă frumoasă aşa că pornim din nou în sus pe valea Pietrele ;) Urcăm în şaua Bucura, apoi pe vf. Custura Bucurei şi mai departe pe creastă până pe vf. Peleaga (2.509m). Revenim în şaua dinaintea vf. Custura Bucurei şi coborâm direct către valea Pietrele, revenind la Genţiana. Soare, cer albstru dar şi nori fotogenici, zăpadă bună de mers, parţial viscolită şi geruită, puţin vânt, vizibilitate excelentă, puţină ceaţă către final... totul într-un decor măreţ de iarnă în inima Retezatului...

plus.google.com/1131...23/posts/84zuL5yuXXV

Vf. Peleaga, Retezat, 1 ian 2018

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3131 de Ilinca
Postez si eu cateva poze din mini-vacanta la Secaria. In prima si a treia zi am facut plimbari pe dealurile din jurul satului, pe 31 am incercat o cucerire a Vf. Neamtu, dar am abandonat la vreo 100 de m. de punctual final din cauza vantului in rafale puternice, scaderea vizibilitatii si zapada foarte tare. In ultima zi, o excursie spre Bai, pana pe Vf. Razoare.

photos.app.goo.gl/DF6F7t0rb3OK48NF3

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria